ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2010

Πόσοι έρχονται και πόσοι φεύγουν
Στο νομό μας έρχονται:
ΔΑΣΚΑΛΟΙ                    ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ                      ΜΟΥΣΙΚΟΙ
       24                                       6                                1
Από το νομό μας φεύγουν:
ΔΑΣΚΑΛΟΙ                   ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ                       ΜΟΥΣΙΚΟΙ
      11                                       3                                    2                                               

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2010

Ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 29-3-2010, οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτ/θμιας εκπ/σης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Από τις 10.221 αιτήσεις μεταθέσεων ικανοποιήθηκαν 3.550(34,73%).
Οι ονομαστικοί πίνακες μετατιθέμενων εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας εκδίδεται Συμπληρωματική Πρόσκληση Υποψηφίων εκπαιδευτικών των κλάδων Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) για ένταξη στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ διδακτικού έτους 2009-2010. Με την παρούσα απόφαση καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί κλάδων Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες προσωρινών Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής σχολικού έτους 2009- 2010, συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων που είχαν υποβάλλει εκπρόθεσμες αιτήσεις, να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα Δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες, από 24-03-2010 μέχρι και 12-04-2010.

Παλιό και αποτυχημένο το "νέο" Σχολείο

Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι το "νέο" σχολείο της αγοράς, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, έχει υλοποιηθεί σε πολλές χώρες και οι συνέπειες ήταν τραγικές για την εκπαίδευση και τους μαθητές.
Άρθρο από του Ριζοσπάστη

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΔΑΣΚΑΛΟΙ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ελευθεροτυπία
Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος της χρονιάς προειδοποιούν οι δάσκαλοι, καταγγέλοντας ότι με τα νέα οικονομικά μέτρα "τίθεται ζήτημα επιβίωσης" για τους εκπαιδευτικούς που είναι ήδη οι χαμηλότερα αμειβόμενοι στο δημόσιο τομέα.
Παράλληλα, προειδοποιούν για τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει το πρόγραμμα σταθερότητας την επόμενη σχολική χρονιά, με τη δραστική μείωση των διορισμών.
"Οι Δάσκαλοι που αμείβονται με 1.200 έως 1.300 ευρώ το μήνα(συνολικά) καλούνται να πληρώσουν ένα με ενάμιση μισθό για το πρόγραμμα σταθερότητας. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε.Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις.Δεν μπορούμε να ζήσουμε με τα χρήματα που παίρνουμε", δήλωσε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Μπράτης, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου για να καταγγείλει: "Από το επίδομα των 105 ευρώ που πήραν οι δάσκαλοι το 2006 ύστερα από απεργία 42 ημερών, έρχεται ο υπουργός οικονομικών και με μια διάταξη περικόπτει τα μισά!".
Η συμμετοχή της ΔΟΕ(μαζί με την ΟΛΜΕ) στο σημερινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ σηματοδοτεί τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, οι οποίες αναμένεται να κλιμακωθούν έντονα με την ανακίνηση του ασφαλιστικού αμέσως μετά το Πάσχα. Ήδη η προβληματική για κινητοποιήσεις διαρκείας εντείνεται, παρά την αρχική απόρριψη σχετικής πρόσφατης πρότασης του κ. Μπράτη στον κλάδο, ο οποίος, πάντως, προειδοποιεί όχι μόνο για το προσεχές διάστημα αλλά και για την επόμενη σχολική χρονιά.
Α.ΑΝΔΡ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΥΣΠΕ

 ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2010
 Δάσκαλοι ΠΕ70                          17
 Δάσκαλοι ΠΕ71    ΣΜΕΑ             11
 Νηπιαγωγοί ΠΕ60                        1
 Νηπιαγωγοί ΠΕ61 ΣΜΕΑ              2
 Φυσικής Αγωγής ΠΕ11                  2
 Αγγλικών    ΠΕ06                         1
 Μουσικής   ΠΕ16                           3

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

"Κατέβηκαν" οι πρόεδροι απ' όλη τη χώρα στην Αθήνα για να συζητήσουν και ενδεχομένως ν' αποφασίσουν, για τον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος θα αντιδράσει στον "πόλεμο" που κήρυξε η κυβέρνηση, αλλά δυσυχώς διαφώνησαν οι παρατάξεις στο διεκδικητικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να μην υιοθετηθεί πρόταση για κινητοποίηση.
Για το αποτέλεσμα των εργασιών της ολομέλειας δεν εκδόθηκε ούτε ένα δελτίο τύπου από τη ΔΟΕ, ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι όλης της χώρας. Τα ψηφίσματα όμως για τις άδικες επιθέσεις που δέχτηκαν ο Μ. Γλέζος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, η ΔΟΕ πρόλαβε και τα ανακοίνωσε. Για τις περικοπές των μισθών ψήφισμα δεν υπήρχε;

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει

Μέσα σ' ένα 24ωρο αποσύρθηκε το κατεπείγον για το νομοσχέδιο για την επιλογή των διευθυντών και προϊσταμένων.Αναρωτιούνται όλοι, γιατί τέτοια προχειρότητα και επιπολαιότητα...

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΝΕΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, νέες κρίσεις των προϊσταμένων και διευθυντών στην εκπαίδευση, αφού η κυβέρνηση παύει όλους όσους κατέχουν αυτές τις θέσεις.
Και όπως πάντα, αυτές οι αλλαγές γίνονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ψηφιστεί από τη Βουλή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο!!!

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΕΛΕΟΣ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΤΣΙΠΑ"

ΕΛΕΟΣ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΤΣΙΠΑ»

Χωρίς ντροπή ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα έκτακτα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Μέτρα σκληρά για τους εργαζόμενους, που υπέβαλε η κυβέρνηση των Βρυξελλών, γιατί η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει τα κακά της τα χάλια. Και ποιος δημιούργησε αυτή την κατάσταση; Μήπως οι εργαζόμενοι με τις πενιχρές αποδοχές; Μήπως οι χιλιάδες νέοι άνεργοι;
Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι
Για πρώτη φορά μεταπολεμικά, οι Δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί θα έχουν σημαντική μείωση των αποδοχών τους αφού η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2010 και δεν γνωρίζουμε για πόσα ακόμη χρόνια, προβλέπει:
Α. Μείωση κατά 30% των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Ο 14ος μισθός θυσιάζεται στο βωμό της ανικανότητας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Β. Περικοπή επιδομάτων κατά 12%, 2% επιπλέον του 10% το οποίο είχε ανακοινωθεί. (δουλειές στο «γόνατο»)
Γ. Μείωση αγοραστικής δύναμης του εναπομείναντος μισθού με βάση τη φοροεπιδρομή (αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αυξήσεις στα καύσιμα, στα τσιγάρα ,ποτά, αλλαγή φορολογικών συντελεστών, πάγωμα μισθών).
Μια μείωση που αν συνυπολογιστεί με τις περικοπές μισθού, τότε η απώλεια του εισοδήματος για το 2010 θα ξεπεράσει, τουλάχιστον, τα 3.000 € για κάθε εκπαιδευτικό.
Προεκλογικά υπόσχονταν αυξήσεις πέραν του πληθωρισμού. Μετεκλογικά, ο Πρωθυπουργός στις 12/12/2009 δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Κορυφής: «Δεν θα την πληρώσουν οι μισθωτοί. Δεν θα προχωρήσω σε περικοπές και πάγωμα μισθών. Η οικονομία δε βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Δεν είμαστε εκεί. Αν ήμασταν, θα κόβαμε μισθούς».
Στη συνέχεια, μίλησαν για πάγωμα μισθών. Αργότερα, εξήγγειλαν περικοπές επιδομάτων κατά 10% και, σήμερα, εξήγγειλαν «τσουνάμι» οικονομικών μέτρων που μας οδηγούν στη φτώχεια.
Μετά απ’ όλα αυτά, ποιος μπορεί να τους εμπιστευτεί;
Προσωπικά έπαψα να εμπιστεύομαι τους σημερινούς πολιτικούς μας και τους χαρακτηρίζω επιεικώς μέτριους, ανίκανους και ανάξιους, γιατί αυτοί οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεοκοπία και στην ανυποληψία, χωρίς να ΄χουν "τσίπα" χωρίς να κοκκινίζουν  καν.

ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Πίνακας με ονομαστική μείωση αποδοχών εκπαιδευτικών για το 2010 και για πόσα ακόμη χρόνια...