ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Η υποχώρηση που ετοιμάζει ο νέος υπουργός Παιδείας και η αναστολή της ισχύος του εξυγιαντικού νόμου, που επιτέλους με καθυστέρηση πολλών ετών ψήφισε η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι μόνο ένα τραγικό λάθος που γυρίζει την Παιδεία πίσω. Είναι και ένα μήνυμα προς όλους ότι μπορούν με επιτυχία να αρνηθούν τη νομιμότητα, όταν δεν τους συμφέρει».

Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα  ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ , με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Γ. Μπαμπινιώτη να επανεξεταστεί  ο νόμος για τα ΑΕΙ.
Το χειρότερο είναι ότι το μήνυμα αυτό εκπέμπεται παραμονές των εκλογών, τονίζει ο κ.Μητσοτάκης  και  εκφράζει την ελπίδα ότι τα δύο μεγάλα κόμματα και ο πρωθυπουργός θα συναισθανθούν τις ευθύνες τους και θα πράξουν το σωστό.
 Παράλληλα υπογραμμίζει πως ι το πρώτο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το οικονομικό, αλλά η κατάλυση του κράτους και η αδίστακτη, αμφισβήτηση της δημοκρατικής νομιμότητας από πολλές πλευρές, κάτι που καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση μάταιη.
Και καταλήγει η δήλωση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ: «Κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικοί φορείς, οργανωμένες ομάδες πολιτών, αμφισβητούν την ισχύ των νόμων, με τους οποίους δεν συμφωνούν, το κράτος υποχωρεί και τελικά μαχητικές και οργανωμένες μειοψηφίες επιβάλλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία, Αυτό όμως στην ουσία είναι κατάλυση της δημοκρατίας. Είναι φασισμός».

Υπό παραίτηση ο Γ. Μπαμπινιώτης-Είναι έτοιμος να τα «βροντήξει»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Η εξέλιξη των πραγμάτων τις επόμενες ημέρες θα δείξει αν έχει νόημα να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια».
 Το μήνυμα αυτό έστειλε με σημερινή δήλωση  προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, με αφορμή τις αντιδράσεις ,μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για επανεξέταση του νέου νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ . Κι εξηγεί  ο κ. Μπαμπινιώτης, στη δήλωσή του:

«Ο σημερινός Υπουργός Παιδείας (χωρίς υπουργικό μισθό, χωρίς συμβούλους, χωρίς κινητά τηλέφωνα κ.λπ.)  ούτε ψάχνει για δουλειά, ούτε διεκδικεί αξιώματα, ούτε εξαρτάται από κανένα κόμμα, ούτε θα πολιτευθεί. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας το μόνο που προσπαθώ είναι να λύσω υπαρκτά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια σε μια κρίσιμη περίοδο: πανελλαδικές εξετάσεις, βιβλία στα σχολεία για την επόμενη χρονιά, προετοιμασία για ουσιαστικές αλλαγές στην Παιδεία και στο σύστημα εξετάσεων για τα ΑΕΙ,  ηρεμία και διάλογος για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια».
Και συνεχίζει ο κ. Μπαμπινιώτης:
"Ο σημερινός Υπουργός Παιδείας,  σε σχέση με τα ΑΕΙ, καλείται να αντιμετωπίσει μια έκρυθμη κατάσταση, κατά την  οποία σε κανένα από τα είκοσι τέσσερα (24) πανεπιστήμια της χώρας δεν έχει εκλεγεί το προβλεπόμενο Συμβούλιο Διοίκησης. Μόνο σε επτά (7) από τα δεκαέξι (16) ΤΕΙ έχει εκλεγεί Συμβούλιο. Τελικά, τα ΑΕΙ φαίνονται να οδηγούνται σε αδιέξοδο και ένας νόμος που έχει ψηφισθεί με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή το 2011 στην πράξη δεν εφαρμόζεται.
Έχω ανοίξει έναν νέο διάλογο με τις  πανεπιστημιακές αρχές  με αδιαπραγμάτευτη βάση την εφαρμογή του νόμου, πράγμα που δεν αμφισβητούν και οι πανεπιστημιακές αρχές, με ό,τι βελτιώσεις απαιτηθούν για την εφαρμογή του στην πράξη.  Ένας τέτοιος διάλογος όμως για να καρποφορήσει δεν μπορεί να ξεκινάει με απειλές όπως είναι η διακοπή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, που αν ποτέ πραγματοποιηθεί θα οδηγήσει σε διακοπή της λειτουργίας των πανεπιστημίων και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ας σημειωθεί ότι ήδη έχουν δοθεί με υπουργικές αποφάσεις (κατά «παρέκκλιση» του νέου νόμου μέχρι την 6η Μαρτίου 2012) τρία δωδεκατημόρια, δηλ. 24% του προϋπολογισμού.  Όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι χώροι πνευματικής και επιστημονικής εργασίας ξέρουν καλά ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τη βία όποιας μορφής κι απ’  όπου κι αν προέρχεται.
Η νέα Κυβέρνηση που θα προέλθει από τις επικείμενες εκλογές και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να βρει εδραιωμένο ένα κλίμα εμπιστοσύνης, συνεννόησης και συνεργασίας με τα πανεπιστήμια, ώστε να εφαρμοσθεί ο νόμος με όποιες βελτιώσεις και να επιλυθούν τα προβλήματα. Ούτε με απειλές ούτε με ανταρσία ούτε με αστυνομικές δυνάμεις μπορεί να εφαρμοσθεί ο νόμος στα πανεπιστήμια. Οι πανεπιστημιακές αρχές, αν τις εμπιστευθούμε, αν διαλεχθούμε μαζί τους και δι’  αυτών με την πανεπιστημιακή κοινότητα
μπορούν να επωμισθούν τις ευθύνες που τους ανήκουν για την εφαρμογή τού πανεπιστημιακού νόμου».

Πρόσκληση Δημοτική Βιβλιοθήκης


Πρόσκληση

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας με τίτλο τα «βιβλία ζωντανεύουν» σας προσκαλεί στην θεατρική παρουσίαση του γνωστού παραμυθιού.
«Η χιονάτη και οι 7 νάνοι»
δραματοποιημένο από μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς και με εμψυχωτή τον εκπαιδευτικό τους κ. Γ. Τσιάντα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει  ο σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς
κ. Παστελάς Χρήστος

Παράλληλα ξεκινάμε τον εορτασμό του

Έτους Νικηφόρου Βρεττάκου

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου η Δημοτική   Βιβλιοθήκη Καστοριάς με τους συνεργάτες της και με την υποστήριξη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σπάρτης, της ξεκινά  μια σειρά εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέσεις φωτογραφικού υλικού και παιδαγωγικές δράσεις, προκειμένου να γνωρίσουμε όλοι μας μικροί και μεγάλοι τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

Για τη ζωή και το έργο του θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός κ. Κώστας Μακρόπουλος
στίχους του Βρεττάκου θα απαγγείλει ο εκπαιδευτικός κ. Νίκος Αλχασίδης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς την Παρασκευή 30 Μαρτίου 6.30 μ. μ.


Για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς
Ο Πρόεδρος του Ν. Π.
Αθανάσιος Τζιώτζης

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Κόκκινο πανί» τα κέντρα λαθρομεταναστών για Δήμους και Περιφέρειες


Σε «κόκκινο πανί» στις σχέσεις κυβέρνησης και περιφερειαρχών εξελίσσεται η υπόθεση με τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών.
Ήδη η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε την δημιουργία τριών χώρων κλειστής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το μεσημέρι, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός αναμένεται να παρουσιάσει τους τρεις χώρους που έχουν επιλεγεί ενώ, μέσα στην εβδομάδα θα έχουν προσδιοριστεί επακριβώς και τα 30 στρατόπεδα.
Σε κάθε περιφέρεια έχει εξαγγελθεί η δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να υποδείξουν εντός 15 ημερών τους χώρους όπου θα στηθούν τα κέντρα φιλοξενίας. Αν δεν πάρει απάντηση, είναι αποφασισμένος να χωροθετήσει τα 30 αυτά κέντρα φιλοξενίας με πρόταση νόμου και πράξη νομοθετικού περιεχομένου πριν από τις εκλογές και ανεξάρτητα από τις τυχόν αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.
Εκτός από τους ελεγχόμενους χώρους φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών σε Αττική και Κοζάνη, είναι υπό εξέταση στρατόπεδα στην Ηγουμενίτσα την Πάτρα και την Κόρινθο, τα λιμάνια τον οποίων είναι κύριες πύλες εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα.
Σχεδόν όλοι οι περιφερειάρχες εμφανίζονται επιφυλακτικοί και ζητούν χρόνο για να αποφασίσουν, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των πολιτών.
Κατηγορηματικά κατά της εγκατάστασης κέντρου κράτησης μεταναστών στη Θεσσαλία έχει ταχθεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Δακής, επανέλαβε τα περί ακαταλληλότητας του κτιρίου στη Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης, αφού «η τοπική κοινωνία δεν συναινεί».
Αντιρρήσεις εξέφρασαν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ευθύμης Φωτόπουλος και ο Απ. Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
 Real.gr

Μποϊκοτάζ κοζανίτικων προϊόντων πρότεινε η Φωτεινή Πιπιλή
Την ίδια ώρα γαλάζιο «εμφύλιο» προκαλεί η απόφαση για μετατροπή του πρώην στρατοπέδου «Μιλτιάδη Πόρτη» σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.Το «φιτίλι» άναψε η προκλητική δήλωση της υπεύθυνης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή ότι θα καλέσει τους κατοίκους της Αθήνας να κάνουν εμπάργκο σε προϊόντα της Κοζάνης (!), απαντώντας στη δήλωση της δημάρχου Βοΐου ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η περιοχή της «η χωματερή της Αθήνας».
Εντονα αντέδρασε ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Δυτ.Μακεδονίας Γ.Δακής, ο οποίος σε δήλωσή του κάλεσε την κ. Πιπιλή «να κάνει εμπάργκο και στο ρεύμα μας αν θέλει».
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και ένα ρατσιστικό σχόλιο στο Facebook του «γαλάζιου» περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Μακεδονίας Στέφανου Τοπαλίδη, ο οποίος έγραψε ότι θα κάνει.... χρωμοσαμπουάν στους έγχρωμους. Η γραμματέας μεταναστευτικού της ΝΔ τον κατήγγειλε μιλώντας για «φασιστικό και άθλιο κομμωτήριο».
Έθνος

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Β.Σόϊμπλε "ξεβρακώνει" ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ΛΑΟΣ για το ευρώ

Mας δούλευε κανονικά ο Β.Σόϊμπλε όταν μας απειλούσε με έξοδο από το ευρώ και σήμερα ομολογεί ότι "Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή για την Ευρώπη" μία μέρα μετά την ίδια ομολογία της Α.Μέρκελ στο BBC.

Καλά, αυτά που δήθεν έλεγε στον Ε.Βενιζέλο ότι "Πρέπει να συζητήσουμε αν θέλετε να μείνετε ή να φύγετε από το ευρώ" ή οι προειδοποιήσεις ότι "Πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της στο Μνημόνιο για να μείνει στο ευρώ", τι έγιναν;
Απλά παραδέχεται, λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή του επαίσχυντου Μνημονίου, ότι η Ελλάδα θα σωζόταν έτσι ή αλλιώς και οτιδήποτε άλλο θα αποτελούσε οικονομική καταστροφή για την ευρωζώνη!
Αφήνοντας εκτεθειμένη το σύνολο της μνημονιακής ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, όπως το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, αλλά και το ΛΑΟΣ που στήριξαν μέχρι τέλους αυτή την πολιτική.
Ιδού λοιπόν τι είπε ο Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο μιλώντας χθες τρο βράδυ σε εκδήλωση: "Αν αφήναμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ θα οδηγούσε άμεσα σε μια τεράστια κρίση στον χρηματοοικονομικό τομέα. Εάν η Ελλάδα αποφάσιζε να αποχωρήσει για να επιβιώσει λόγω της νομισματικής ασφυξίας, δεν θα μπορούσε να την αποτρέψει κανείς από αυτό, κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει τις τυχόν συνέπειες".
 Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πολιτική αλητεία! του Νίκου Μπογιόπουλου


 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 28/3/2012
Η αθλιότητά τους δεν έχει όριο.
Ποτέ δεν είχε. Τώρα, προεκλογικά, φτάσαμε να παρακολουθούμε:
  • Τον ένα κυβερνητικό εταίρο, τον ίδιο που λέει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «κοπρίτες», να θυμάται τις «ανάγκες για προσλήψεις» σε τομείς του δημοσίου.
  • Τον άλλο κυβερνητικό εταίρο να κατηγορεί (τον... κυβερνητικό του εταίρο) για «προεκλογική ψηφοθηρία», για «κομματικά ρουσφέτια» και να υπόσχεται πως αν αναδειχτεί αυτοδύναμος στις εκλογές, τότε θα κάνει εκείνος τις... προσλήψεις, αλλά με «αξιοκρατία»!
*
Πρόκειται για πολιτική αλητεία της χαμηλότερης υποστάθμης.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς το εξής:
Και οι μεν - που θέλουν προεκλογικές προσλήψεις -
και οι δε - που δε θέλουν ρουσφετολογικές και προεκλογικές, αλλά υπόσχονται... αξιοκρατικές μετεκλογικές προσλήψεις,
είναι αυτοί που μαζί και από κοινού
έχουν υπογράψει,
έχουν συμφωνήσει,
έχουν αποφασίσει,
έχουν καταστήσει νόμο του κράτους
και πανηγυρίζουν (!!!)
γιατί όχι μόνο δε θα κάνουν «προσλήψεις», αλλά, όπως διατρανώνουν και περηφανεύονται (!!!), ως «πατριώτες» και σωτήρες» που είναι,
μέσα στο 2012 θα προχωρήσουν - είναι προειλημμένο - σε 15.000
και μέχρι το 2015 θα προχωρήσουν - είναι προειλημμένο - σε 150.000, όχι προσλήψεις,
αλλά ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ δημοσίων υπαλλήλων!

Der Spiegel: Αθήνα, πόλη υπό κατάρρευση

Από το "Βήμα"
Der Spiegel: Αθήνα, πόλη υπό κατάρρευση «Σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα το κέντρο δεν είναι τόσο παραμελημένο» γράφει το περιοδικό
Οταν πέφτει το σκοτάδι, ο Μασσούντ επιταχύνει τι βήμα του. Κοιτάζει το κινητό του, η γρατζουνισμένη οθόνη φωτίζεται, είναι λίγο πριν τις επτά. Ο ήλιος δύει πίσω από τις μεγάλες πολυκατοικίες στην οδό Πατησίων, χάνεται πίσω από τις λιγοστές νεοκλασικές προσόψεις που έχουν απομείνει και οι γύψινες διακοσμήσεις τους καταρρέουν. «Ενοικιάζεται» γράφει στα καρφωμένα παράθυρα ή πίσω από το θαμπό γυαλί. «Πωλείται». Ο Μασσούντ βιάζεται, θέλει να βρίσκεται στο σπίτι του πριν σκοτεινιάσει. Γιατί τότε έρχονται αυτοί, για να τον κυνηγήσουν.
Μέχρι και 20 άντρες αριθμούν οι δεξιές ομάδες κρούσης, που προσεγγίζουν τα θύματά τους με τα πόδια ή με μηχανάκια, με ρόπαλα ή μαχαίρια. Έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και είναι γρήγοροι, εμφανίζονται ξαφνικά, δεν λένε τίποτα, επιτίθενται.
Στο κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους βορείως της πλατείας Ομονοίας, οι νεοφασίστες εξαπολύουν κυνηγητό εναντίον των μεταναστών. Το αποκαλούν εκκαθάριση.
Κυνηγούν ανθρώπους σαν τον Μασσούντ, Αφγανό από την Καμπούλ, 25 ετών, ο οποίος ζει εδώ πέντε χρόνια τώρα, δεν έχει άδεια παραμονής, έστω και αν μιλά άριστα Ελληνικά. Ο Μασούντ δουλεύει για το μεροκάματο, στην Καμπούλ σπούδαζε Γεωγραφία.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΠΥΣΠΕ)

Συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 27 Μαρτίου και υπό την προεδρία του Γεωργίου Μασλάρη, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς (ΠΥΣΠΕ). Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης  συζητήθηκε και η γνώμη-εισήγηση του συμβουλίου, ως προς τον προσδιορισμό των κενών οργανικών θέσεων διδακτικού προσωπικού σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3848/2010 και Π.Δ. 50/96.
Μετά και την προβλεπόμενη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, με ευθύνη του Διευθυντή εκπαίδευσης, θα αποσταλεί πίνακας οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού στο υπουργείο και στους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων έτους 2012.
Έτσι, λοιπόν, το υπηρεσιακό συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της υπηρεσίας, διαπίστωσε ότι κενά οργανικά δεν υπάρχουν παρά μόνο τέσσερις οργανικές θέσεις Μουσικής ΠΕ16.

Όταν οι θύτες εμφανίζονται υποκριτικά ως θύματα…

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793-4  &  6974750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
23 - 03 – 2012
Οι αριστεριστές των Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων
έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες
     Τις τελευταίες ημέρες ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Πρωτοκλασάτα συνδικαλιστικά στελέχη των αριστερών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων αναζητούν εναγωνίως «συμπαράσταση» επειδή συνάδελφοι που «σφαγιάστηκαν» από αυτούς αποκάλυψαν το διπρόσωπο ρόλο τους.
     Οι κύριοι Βαϊνάς και Χρόνης απέδειξαν το πως αντιλαμβάνονται οι αριστερές Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις το ρόλο του αιρετού στα συμβούλια επιλογής και πως συμπεριφέρονται ή, καλύτερα, πως «σφαγιάζουν» συναδέλφους που δεν ανήκουν στην παράταξή τους.
     Οι παραπάνω συνάδελφοι, ως αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου, συμμετείχαν στις επιλογές Διευθυντών σχολικών μονάδων στη Γ’ Αθήνα δείχνοντας το «φιλεύσπλαχνο και φιλεκπαιδευτικό» χαρακτήρα τους βαθμολόγησαν με 3άρια και 5άρια συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συμπτωματικά όλοι ήταν μέλη της παράταξης της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Συγκεκριμένα οι συνάδελφοί μας Αλεξανδράτος Χ., Δάτσικας Θ., Κυριάκος Χ. και οι συναδέλφισσες Βλαχαντώνη Μ. και Ατταλιώτου Κ. αξιολογήθηκαν – «τιμωρήθηκαν» και διώχθηκαν συνδικαλιστικά και υπηρεσιακά από τα στελέχη των Παρεμβάσεων την ίδια ώρα που τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου επιλογής τους βαθμολογούσαν πολύ υψηλότερα.
     Οι αβάσιμες και αστήριχτες δικαιολογίες της αριστερής παράταξης των Παρεμβάσεων δεν πείθουν κανέναν. Είχαν προαναγγείλει τις ενέργειές τους και είχαν προγραμματίσει από καιρό την συνδικαλιστική «ανθρωποφαγία». Απέδειξαν την εμπάθειά τους και έπεσαν οι «φιλεκπαιδευτικές» και «φιλεργατικές» μάσκες τους. Την ίδια τακτική κράτησαν οι αιρετοί των Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων και σε άλλα Συμβούλια Επιλογής, όπως στη Σάμο και αλλού.
     Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. αποκαλύπτει τη διπροσωπία και το λαϊκισμό των Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων. Από τη μία εμφανίζονται «φιλολαϊκοί» και «φιλεκπαιδευτικοί» και από την άλλη όταν έχουν στα χέρια τους θέσεις ευθύνης δείχνουν το στυγνό και αντισυναδελφικό πρόσωπό τους. Επιδιώκουν με την άρνηση και το λαϊκισμό να καλύψουν την ιδεολογική τους ένδεια και τα συνδικαλιστικά τους αδιέξοδα.
     Τους θυμίζουμε λοιπόν ότι:
  • το ψέμα είναι κοντοπόδαρο
  • ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει
     Στις κρίσιμες και δύσκολες στιγμές που ζούμε απαιτείται συνεννόηση και κοινή προσπάθεια. Τα προβλήματα είναι κοινά και δεν έχουν θέση στον Κλάδο οι «διασπαστές» και οι υπηρέτες παρωχημένων δογμάτων και του λαϊκισμού.
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
         Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Κόκκινος Χαράλαμπος      Ανδρουλάκης Μάνος

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τετράωρη στάση εργασίας δασκάλων

Τετράωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 29 Μαρτίου, αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ.

Τετράωρη στάση εργασίας δασκάλων
Στόχος είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση νοσοκομειακών μονάδων κλπ.
Η στάση εργασίας αφορά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αλλά η ΑΔΕΔΥ καλύπτει τους εργαζόμενους και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, εφόσον με απόφαση των Νομαρχιακών Τμημάτων, αποφασιστούν ανάλογες δράσεις.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη και ώρα 12:00, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) Ν. Καστοριάς, για να προσδιορίσει τα οργανικά κενά σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ΠΔ 50/96, προκειμένου να καταρτιστούν από το Υπουργείο οι πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ : Μαχαίρι σε απαλλαγές, αποδείξεις

50 έως 700 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φορολογούμενοι χωρίς παιδιά και εισοδήματα από 5.000 έως 12.000 ευρώ

Μαχαίρι σε απαλλαγές, αποδείξεις
Εξτρα φόρους επιφυλάσσει για εκατομμύρια φορολογούμενους το φετινό ραντεβού με την Εφορία. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μπορεί να εκπνέει στις 15 Ιουνίου, αλλά ήδη εκατομμύρια φορολογούμενοι ζουν με τον εφιάλτη της εκκαθάρισης, καθώς οι φόροι που θα προκύψουν αναμένονται δυσβάσταχτοι. Το αφορολόγητο όριο από τα 12.000 ευρώ που ίσχυε για τα εισοδήματα του 2010 μειώθηκε στα 5.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011, οι φοροαπαλλαγές περιορίστηκαν στο ελάχιστο, οι επιστροφές φόρου με τη συλλογή αποδείξεων κόπηκαν με το μαχαίρι, αλλά διατηρήθηκε η ποινή του έξτρα φόρου στην περίπτωση που λείπουν αποδείξεις. Μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ για το 2011 και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας προκύπτουν τα εξής:
  • Φορολογούμενοι χωρίς παιδιά και εισοδήματα μεγαλύτερα από 5.000 και μέχρι 12.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά ετήσιο φόρο εισοδήματος από 50 έως και 700 ευρώ. Εάν έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ θα χρεωθούν με επιπλέον φόρους από 700 έως 900 ευρώ.
  • Οσοι βαρύνονται με ένα ή δύο παιδιά και έχουν εισοδήματα πάνω από 7.000 και μέχρι 32.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους 100 έως και 1.040 ευρώ.
Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις
Οι φορολογούμενοι με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από 15.000 έως 32.000 ευρώ θα πληρώσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος έξτρα φόρο κατά 540 έως και 2.750 ευρώ.
Οι μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις εντοπίζονται στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Για τους φορολογούμενους χωρίς παιδιά με εισοδήματα από 13.000 έως 20.000 ευρώ οι φόροι αυξάνονται από 44% έως 389%, ενώ για τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα τα ποσοστά αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης είναι μικρότερα (2,6% έως 25%).
Για τους φορολογούμενους με 1 παιδί και εισοδήματα από 14.000 έως 20.000 ευρώ η φοροεπιβάρυνση αυξάνει από 57% έως 855,6%. Οι φορολογούμενοι με δύο παιδιά και εισοδήματα από 16.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ θα πληρώσουν έξτρα φόρο για τα εισοδήματά τους αυξημένο έως 467% σε σχέση με τα εισοδήματα του 2010.
Μαρία Βουργάνα -ΕΘΝΟΣ, 23-3-2012

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Θερινή ώρα 2012: Αλλαγή ώρας απόψε το βράδυ



Μιά ώρα μπροστά θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας απόψε.
 Την τελευταία Κυριακή του Μάρτη  αλλάζει η ώρα! Η θερινή ώρα είναι η αλλαγή της ώρας που ένα κράτος διαλέγει να υιοθετήσει για ένα χρονικό διάστημα του έτους. Η αλλαγή αυτή γενικά είναι κατά μία ώρα μπροστά από την ηλιακή ώρα. Βασίζεται σε ένα σύστημα που σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας. Σήμερα το τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί τη θερινή ώρα αποτελεί μειοψηφία.

Δεν κινδυνεύουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 2010 και θεμελίωσαν με τον τρόπο αυτό συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Εκτός αν αλλάξει κάτι…


Εκτός κινδύνου είναι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 2010 και θεμελίωσαν με τον τρόπο αυτό συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και μπορούν να ανοίξουν την... πόρτα εξόδου, όποτε πιάσουν το όριο ηλικίας.
Για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύουν διαφορετικές... ταχύτητες για τη συνταξιοδότηση, καθώς ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώνεται το 2013 η σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας. Στόχος είναι η «έξοδος» να γίνεται στα 65 ή εναλλακτικά σε ηλικία 60 ετών, εφόσον ωστόσο συμπληρωθούν 40 έτη δουλειάς.
 Aπό την 1η Ιανουαρίου 2013 τα όρια ηλικίας και ο χρόνος ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους εξισώνεται με εκείνους που έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά μετά το 1993.
Εξαίρεση θα αποτελέσουν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης οι οποίοι και διατηρούν το καθεστώς που ίσχυε κατά τη στιγμή της θεμελίωσης. Eτσι κρίσιμος χρόνος για όλους αποτελεί η στιγμή κατά την οποία ο χρόνος ασφάλισης σε συνδυασμό με το όριο ηλικίας «κλείδωσαν» τη στιγμή την οποία μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.
Στον δημόσιο τομέα η στιγμή της κατοχύρωσης είναι η συμπλήρωση 25 ετών ασφάλισης. Οσοι μπορέσουν να συμπληρώσουν τον εν λόγω χρόνο θα καταφέρουν να κατοχυρώσουν δικαίωμα και να αποφύγουν την πλήρη εξίσωση που θα επέλθει από το 2013 και μετά.
Αυτό θα συμβεί τόσο για όσους έχουν ήδη συμπληρωμένο αυτό τον χρόνο ή και περισσότερο, για όσους τον συμπληρώσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, αλλά και για όσους μπορούν με εξαγορά πλασματικών να φτάσουν την κρίσιμη 25ετία. Σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση είναι και το γεγονός ότι η εξαγορά του χρόνου μπορεί να γίνει οποτεδήποτε. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 κάποιος θα μπορεί να αποφύγει τις αλλαγές, εφόσον με την εξαγορά των πλασματικών ξεπερνά την 25ετία.

Ορια ηλικίας για μειωμένη
Απαιτούμενα συντάξιμα έτη
Ετος θεμελίωσης δικαιώματος
Οριο ηλικίας συνταξιοδότησης
25
Μέχρι 31/12/2010
55
25
2011
56
25
2012
58
25
2013
60
Από την 1η/1/2011 η μείωση για κάθε έτος ανέρχεται στο 6%
Ορια ηλικίας για πλήρη
Απαιτούμενα συντάξιμα έτη
Ετος θεμελίωσης δικαιώματος
Οριο ηλικίας συνταξιοδότησης
25
Μέχρι 31/12/2010
60 Γυναίκες

65 Ανδρες
25
2011
61
25
2012
63
25
2013
65

Ημερομηνία - κλειδί για τη συμπλήρωση 25ετίας
«Κλειδί» για το όριο συνταξιοδότησης στον δημόσιο τομέα αποτελεί το έτος συμπλήρωσης της 25ετίας. Τυχεροί είναι όσοι πρόλαβαν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, καθώς «θωράκισαν» τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και δεν κινδυνεύουν από τις όποιες ανατροπές.
Ετσι οι άντρες που συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 2010 μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη στo 65o έτος και μειωμένη στο 60ό έτος. Κερδισμένες είναι οι γυναίκες, καθώς το όριο ηλικίας διατηρείται στο 60ό έτος για πλήρη σύνταξη και στο 55ο έτος για τη μειωμένη (εφόσον βέβαια η θεμελίωση έγινε μέχρι και το 2010).
Οσον αφορά το ποσοστό μείωσης της σύνταξης στις περιπτώσεις πρόωρης «εξόδου», αυτό δεν επηρεάζεται από την πρόσφατη μεταρρύθμιση. Συγκεκριμένα, η μείωση για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 διαμορφώνεται στο 4,5% για κάθε χρόνο πριν από τη συμπλήρωση του ορίου για την πλήρη σύνταξη.
Για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους -που δεν θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το 2010- με τον Νόμο 3865/2010 υπάρχουν αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης. Στόχος είναι από το 2013 και μετά να καταβάλλεται σε άντρες και γυναίκες πλήρης σύνταξη στο 65ο έτος και μειωμένη στο 60ό με τη συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας.
Μέχρι τότε υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο και ενδεικτικά αναφέρεται πως όσοι συμπλήρωσαν 25ετία πέρυσι παίρνουν μειωμένη σύνταξη στο 56ο έτος και πλήρη στο 61ο. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι ενιαίες για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και ευνοούν τους άντρες ασφαλισμένους για τους οποίους υπάρχει μία μείωση του ορίου ηλικίας.
Φέτος με την 25ετία καταβάλλεται μειωμένη σύνταξη σε ηλικία 58 ετών και πλήρη σύνταξη σε ηλικία 63 ετών. Εδώ χρειάζεται προσοχή, καθώς η μείωση για την πρόωρη έξοδο ανέρχεται σε 6% για κάθε χρόνο πριν από τη συμπλήρωση του ορίου πλήρους συνταξιοδότησης.
Σημειώνεται πως η «πολυπόθητη» 25ετία στην ασφάλιση μπορεί να συμπληρωθεί για τη θεμελίωση δικαιώματος και με πλασματικούς χρόνους. Αυτοί μπορεί να εξαχθούν από τα τέκνα, τις σπουδές, τη στρατιωτική θητεία, τις άδειες (ανατροφής, εκπαιδευτικές) και να βοηθήσουν τον ασφαλισμένο να συμπληρώσει τον απαραίτητο χρόνο.
Ωστόσο, για την εξαγορά των πλασματικών των παιδιών είναι αναγκαία η συμπλήρωση 15ετούς δημόσιας υπηρεσίας.
Η «κατάργηση» της 35ετίας και η εναλλακτική των πλασματικών
Στον δημόσιο τομέα η πλήρης συνταξιοδότηση είχε πάντοτε συνδεθεί με την 35ετία, καθώς και ο υπολογισμός της σύνταξης όλα αυτά τα χρόνια γινόταν σε 35α. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 ξεκίνησε η σταδιακή αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης προκειμένου σταδιακά να φτάσουν τα 40, ενώ το όριο ηλικίας θα πάει στο 60ό έτος.
Εκτός κινδύνου είναι όσοι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 κατάφεραν να συμπληρώσουν 25ετία και έτσι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 35ετία σε ηλικία 58 ετών ή εναλλακτικά με 37 χρόνια ανεξαρτήτως ορίου αν φτάσουν αυτόν τον ιδιαίτερα υψηλό χρόνο ασφάλισης.
Μεταβατικό στάδιο προβλέπεται για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από το 2011 έως και το 2014, καθώς αυξάνονται σταδιακά τόσο τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης όσο και το όριο ηλικίας.
΄Ετσι όσοι υπάλληλοι κατάφεραν να καλύψουν 25 έτη ασφάλισης το 2011 μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στο 58ο έτος με συνολικά 36 έτη. Αντίστοιχα όσοι φτάσουν φέτος τα 25 έτη θα μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα για συνταξιοδότησή τους σε ηλικία 59 ετών αλλά με 37 χρόνια.
Για να καλύψουν τον εν λόγω χρόνο οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλασματικούς χρόνους, που το 2011 ήταν τέσσερα και φέτος φτάνουν τα πέντε έτη.

Ασφαλισμένοι από 1983 έως 1992
Συντάξιμα έτη
Ετος συμπλήρωσης
Οριο ηλικίας συνταξιοδότησης
35
Μέχρι 31/12/2010
58
36
2011
58
37
2012
59
38
2013
60
39
2014
60
40
2015
60

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σιωπηλή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Βέροια

Από "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ"

Σε «σιωπηλή πολιτική διαμαρτυρία» θα προχωρήσουν την Κυριακή 25 Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές Ημαθίας, με πρωτοβουλία των συλλόγων τους.
Η διαμαρτυρία θα γίνει πριν και κατά τη διάρκεια τής παρέλασης, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως, Βενιζέλου και Εληάς, στη Βέροια. «Σκοπός μας δεν είναι να παρεμποδίσουμε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου», εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος τού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αντώνιος Λιολιόπουλος.
«Απλά, θέλουμε να εκφράσουμε, με αυτόν τον τρόπο, τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή μας για τα μέτρα που παίρνονται και έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και όχι μόνον τούς εκπαιδευτικούς», πρόσθεσε. Ο κ. Λιολιόπουλος είπε ότι ο νεοδιόριστος δάσκαλος ξεκινά με καθαρό μισθό 630 ευρώ, ενώ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς τής Ημαθίας να συμμετάσχουν «μαζικά» στην «ειρηνική» διαμαρτυρία.


Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793-4  &  6974750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
19 - 03 – 2012
 
     Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στη Λάρισα η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) με θέμα «Οικονομική Κρίση και Εκπαίδευση – Η στάση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.» με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών της απ’ όλη την Ελλάδα.
     Στη συνδιάσκεψη έγινε αναφορά στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Εκπαίδευση και ταλανίζουν τον Έλληνα Εκπαιδευτικό. Συγκεκριμένα:
  • Για την υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης (διατίθεται μόλις το 2,5% του ΑΕΠ για την Παιδεία) και την υπολειτουργία των σχολικών μονάδων που αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες
  • Την οικονομική εξαθλίωση του εκπαιδευτικού (μισθοί «πείνας» των 600€ για τους νεοδιόριστους, μείωση 50% των αποδοχών την τελευταία διετία, «καλπασμός» της ακρίβειας)
  • Την επιστημονική υποβάθμιση (απουσία οργανωμένης και ουσιαστικής επιμόρφωσης, κατάργηση του θεσμού της Μετεκπαίδευσης, μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών)
  • Την ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εκπαιδευτικούς μέσω του ΕΟΠΥΥ και την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα
  • Την έλλειψη των σχολικών εγχειριδίων
  • Το νέο κύμα συγχωνεύσεων, υποβιβασμών και καταργήσεων σχολικών μονάδων
  • Τον «εφιάλτη» της αδιοριστίας που βιώνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
  • Το μισθολόγιο – «φτωχολόγιο» και το βαθμολόγιο – «ποινολόγιο»
  • Τα ζητήματα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και τα θέματα της Προσχολικής Αγωγής
  • Την αξιολόγηση – «γκιλοτίνα» που προωθείται που οδηγεί στην εφεδρεία και στην απόλυση
  • Τα ζητήματα της σχολικής στέγης, οι δράσεις για την οποία έχουν «παγώσει»
 
     Επίσης έγινε αναφορά και επικαιροποίηση των προτάσεων της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. που δίνουν λύσεις στα αδιέξοδα που οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και πολιτικές έχουν εφαρμόσει. Τέλος συζητήθηκαν τα οργανωτικά ζητήματα της παράταξης.
     Ο αγώνας για την «επένδυση στην Παιδεία ως απάντηση στην κρίση» πρέπει να είναι διαρκής. Απαιτείται ενότητα του κλάδου και συνεχής επαγρύπνηση.
     Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι:
  • Η Παιδεία αποτελεί Εθνική προτεραιότητα και πρέπει να στηριχθεί.
  • Με δύναμη, ενότητα και με όπλο τις φιλελεύθερες ιδέες μας αγωνιζόμαστε για διεκδικητικό και ακηδεμόνευτο Συνδικαλιστικό Κίνημα.
 
Δ.Α.Κ.Ε. δυνατή – πρωτοπόρα - μαζική
 
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
           Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας

Κόκκινος Χαράλαμπος       Ανδρουλάκης Μάνος

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

"Kεραυνοί" από Βασίλη Μαρκεζίνη κατά της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ


Κεραυνούς εξαπέλυσε κατά των κυβερνήσεων του Μνημονίου και κατά της διεφθαρμένης εγχώριας πολιτικής και οικονομικής ελίτ ο ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης σε ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο.
Μάλιστα ο ακαδημαϊκός κατηγόρησε σφοδρά τόσο εμμέσως πλην σαφώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ για την αντιαριστερή ρητορική του με την φράση "Πως θα κυβερνήσεις όταν έχεις χαρακτηρίσει το 35-40% αριστεριστές και εξτρεμιστές;"
Και συνέχισε με "θανατηφόρα" υπονοούμενα για την ελληνική άρχουσα πολιτική τάξη και τους λόγους για τους οποίους είναι εξαρτημένη από την Γερμανία: "Αυτά (σ.σ. το να χαρακτηρίζονται "αριστεριστές" το 40% των Ελλήνων πολιτών) είναι λάθη της αστικής τάξης. Εγώ τα λέω αυτά. Εγώ είμαι αυτός, ένας αστός. Δεν είμαι κουκουλοφόρος. Δεν έχω την τιμή να ανήκω στη λίστα του κ. Χριστοφοράκου που είναι γνωστή. Αν άνηκα θα ήμουν εκβιάσιμος".
Ήταν επίσης καταδικαστικός για να μιλήσει για τα ολέθρια σφάλματα στα εθνικά θέματα, αλλά και στην τρόπο διαχείρισης της κρίσης. "Είμαστε όλοι Έλληνες. Υπάρχει οριζόντια τιμωρία των Ελλήνων πολιτών. Πως αύριο θα κυβερνήσουν; Πως θα γίνει αυτό με νέα και χειρότερα μέτρα ante port as";
Επιπλέον ο Έλληνας ακαδημαικός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, "Δεν είμαι και δεν θέλω να γίνω πολιτικός. Θέλω να έχω την ελευθερία της σκέψης".

Ο Πάνος Καμμένος πάντως σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει και αναφερόμενος στις φήμες για συμμετοχή του Βασίλη Μαρκεζίνη στους Ανεξάρτητους Έλληνες είχε διαψεύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο για να προσθέσει πως οι φήμες αυτές προέρχονται από την Συγγρού. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Νέο κούρεμα με διαδικασίες εξπρές στην εφάπαξ αποζημίωση

 ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
Νέο κούρεμα με διαδικασίες εξπρές στην εφάπαξ αποζημίωση, όχι μόνο του Δημοσίου και της ΔΕΗ αλλά και όλων των λογαριασμών του ιδιωτικού τομέα, των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και των ΔΕΚΟ – τραπεζών, κατά 10% έως και 30%, φέρνει το μνημόνιο, όπως προκύπτει και από το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» ζητούνται εντός πέντε ημερών (με την προθεσμία να εκπνέει σήμερα) «άμεσες ενέργειες για την αποστολή των στοιχείων προκειμένου να εντοπιστούν τα
Ταμεία για τα οποία τα εφάπαξ βοηθήματα που καταβάλλονται κατά τη συνταξιοδότηση δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν». Και αυτό, όπως αναφέρει το έγγραφο, προκειμένου «να αναπροσαρμοσθεί αναλόγως το ύψος των βοηθημάτων αυτών μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζονται από την Αναφορά Προόδου Μνημονιακής Δράσης, δηλαδή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012».

Με το ίδιο έγγραφο ζητείται να αποστείλουν τα Ταμεία αμέσως (αργότερο μέχρι σήμερα), ανά Τομέα που λειτουργεί στο κάθε Ταμείο, «τα παρακάτω οικονομικά και στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα άτομα που δικαιώθηκαν εφάπαξ βοήθημα τα δύο τελευταία ημερολογιακά έτη (2010 και 2011) ξεχωριστά για το καθένα έτος:

-μέση προϋπηρεσία,
-μέσος τελευταίος μισθός εξόδου από την ασφάλιση που λήφθηκε υπόψη για τον υπολογισμό της εισφοράς για εφάπαξ βοήθημα,
-μέσος όρος αποδοχών που λήφθηκαν υπόψη για τον προϋπολογισμό εφάπαξ βοηθήματος,
-μέσο ποσό εφάπαξ βοηθήματος,
-μέση ηλικία κατά την έξοδο,
-συνολικό ποσοστό εισφορών για λήψη εφάπαξ βοηθήματος για τους μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένους, όπως αυτό ίσχυε κατά τα τελευταία 40 έτη να δοθεί η τιμή και η χρονική περίοδος κατά την οποία ίσχυε,
-πλήθος ατόμων ανά κατηγορία (γήρατος, αναπηρία, θανάτου) που δικαιώθηκαν εφάπαξ βοήθημα,
-αριθμός μην΄’ων καταβολής εισφορών μέσα στο έτος, όπως ίσχυαν κατά τα τελευταία 40 έτη, να δοθεί η τιμή και η χρονική περίοδος κατά την οποία ίσχυαν».

Συμψηφισμός
Στο μεταξύ, μέτρα για «αποσυμφόρηση» των δικαιούχων του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων προωθεί η κυβέρνηση. Το υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών μελετούν σε προαιρετική βάση να υπάρξει συμψηφισμός του εφάπαξ που οφείλεται στους δημοσίους υπαλλήλους με χρέη προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να επιταχυνθεί η απονομή του εφάπαξ. Το μέτρο αφορά 8.000-10.000 άτομα και όφελος για το Ταμείο θα είναι 400 εκατομμύρια. Επίσης, εξετάζεται να δίνεται προκαταβολή 40% του εφάπαξ με τη συνταξιοδότηση και το υπόλοιπο να εξοφλείται σε δύο ή τρεις δόσεις.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη θα υπάρξει διάλογος με την ΑΔΕΔΥ για το ενδεχόμενο αύξησης των εισφορών για να αποφευχθεί μείωση του εφάπαξ. Θα πρέπει να τονιστεί ότι στο ΤΠΔΥ ο χρόνος αναμονής για το εφάπαξ ξεπέρασε τα τέσσερα χρόνια και βρίσκονται σε εκκρεμότητα 45.000 αιτήσεις.

Το έγγραφο

Το έγγραφο κάνει αναφορά στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο σχετικά με τα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ. Ενδεικτικό είναι ότι το έγγραφο της Γενική Γραμματείας εστάλη σε ασφαλιστικά ταμεία που καλύπτουν τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Αυτά είναι:

-το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα
-το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων
-το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Εργαζομένων στα ΜΜΕ
-το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας
-το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων
-το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σωματεία Ασφαλείας
-το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Απολύσεις στο Δημόσιο ζητά ο Τόμσεν

 Από "real"
Απολύσεις στο Δημόσιο και νέα μέτρα προαναγγέλλει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, που χαρακτηρίζει «αναχρονιστική» τη μονιμότητα στον δημόσιο τομέα και προχωρά σε μία «λάιτ» αυτοκριτική για το πρώτο μνημόνιο. 
Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» ρωτήθηκε εάν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα και απάντησε: «Όχι. Αν υπάρχουν τμήματα του δημοσίου τομέα με υπεράριθμο προσωπικό ή τμήματα τα οποία παράγουν υπηρεσίες που δεν είναι πια αναγκαίες, γιατί θα πρέπει να υποχρεώνεται ο φορολογούμενος να συνεχίσει να πληρώνει υπηρεσίες των εργαζομένων που είναι περιττές; Η διά βίου εγγύηση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα είναι ένας αναχρονισμός. Οι σύγχρονες δυναμικές οικονομίες τις οποίες η Ελλάδα θα χρειαστεί να ανταγωνιθεί δεν διαθέτουν πλέον τέτοιες διασφαλίσεις της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα». 
Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες περικοπές σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα ο Πολ Τόμσεν δεν απέκλεισε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στην περίπτωση που δεν πετύχει το μέτρο της μείωσης αποδοχών που έχει ψηφιστεί από την Βουλή.
«Η Ελλάδα έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Η παραγωγικότητα είναι χαμηλή και είναι αποσυνδεδεμένη από τους μισθούς. Η μη προσαρμογή των μισθών ως και σήμερα είναι ο κύριος λόγος για την υψηλή ανεργία. Ελπίζουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας θα διευκολύνουν την εκ νέου ευθυγράμμιση των μισθών με την παραγωγικότητα σε επίπεδο επιχείρησης, ενθαρρύνοντας τις εταιρίες να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αν οι μεταρρυθμίσεις αυτές πετύχουν, δεν θα υπάρξει στο μέλλον ανάγκη παρέμβασης στους μισθούς, όπως η αναστολή του 13ου και 14ου μισθού η οποία ήταν υπό συζήτηση» ανέφερε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Αναφορικά με τα νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η χώρα μας ύψους 7% του ΑΕΠ για την διετία 2013-2014 ξεκαθάρισε ότι δεν θα περιλαμβάνουν αυξήσεις φορολογικών συντελεστών. «Νέα μέτρα ύψους περίπου 5,5% του ΑΕΠ θα αντληθούν από την πλευρά των δαπανών του προϋπολογισμού. Επιπροσθέτως, στο πρόγραμμα υπάρχει εδώ και καιρό η εκτίμηση ότι έσοδα ύψους 1,5% του ΑΕΠ θα προκύψουν από τις μεταρρυθμίσεις της φορολογικής διοίκησης, ορισμένα τμήματα των οποίων έχουν ήδη υλοποιηθεί» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Πολ Τόμσεν. 
Επιπλέον στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη «αναζωογόνησης» των μεταρρυθμίσεων και δήλωσε ανοιχτά ότι εάν δεν προχωρήσουν τότε το νέο πρόγραμμα θα αποτύχει χωρίς καμία αμφιβολία. «Το πρόγραμμα θα πετύχει μόνον αν μια νέα κυβέρνηση αναζωογονήσει τις μεταρρυθμίσεις. Χωρίς αυτή την αναζωογόνηση το πρόγραμμα αναμφίβολα θα αποτύχει. Τα καλά νέα είναι ότι με το PSI και με την ισχυρή υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ, δόθηκε στην Ελλάδα το αναγκαίο περιθώριο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο. Κανείς δεν περιμένει να συμβεί κάτι τέτοιο εν μια νυκτί. Αλλά είναι επίσης σαφές ότι η συνέχιση της υποστήριξης της διεθνούς κοινότητας εξαρτάται από τη σταθερή πρόοδο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου


Δελτίο Τύπου                                             16/03/2012

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητή  Γ. Μπαμπινιώτη  για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Επ’ ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και με συναίσθηση της ευθύνης του λειτουργήματος του Υπουργού Παιδείας, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις για το μεγάλο αυτό γεγονός που γιορτάζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, όλος ο ελληνικός λαός, όλος ο ελληνισμός όπου γης.
Φυσικός χώρος του εορτασμού του εθνικού αυτού γεγονότος, που είναι συμβολικά δεμένο και με μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή, τη γιορτή της Παναγίας, είναι και παραμένει το σχολείο. Επικαλούμαι την ευαισθησία όλων των εκπαιδευτικών για το μοναδικής σημασίας ιστορικό γεγονός της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Το ιστορικό αυτό γεγονός πρέπει να εορτάζεται στα σχολεία με καθολική συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών όχι μόνο με πανηγυρικό τρόπο (επίσημη ομιλία, θεατρικές απεικονίσεις, τραγούδια, απαγγελίες ποιημάτων,  παραδοσιακούς χορούς κ.τ.λ.), αλλά και με πιο ουσιαστικό τρόπο, με συζητήσεις μέσα στις τάξεις πριν από τον εορτασμό για τη σημασία του γεγονότος και τη θέση του στην ιστορία της πατρίδας μας.
Προέκταση των ενδοσχολικών εκδηλώσεων είναι ο εορτασμός του ιστορικού γεγονότος στον δημόσιο χώρο, στους δημόσιους χώρους όλων των περιοχών της Ελλάδος με τον συμβολισμό των σχολικών παρελάσεων. Η συμμετοχή μαθητών σε τέτοιες δημόσιες εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στους Έλληνες αγωνιστές, οι οποίοι δοκιμάστηκαν σκληρά, έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους για να απελευθερωθεί η πατρίδα μας από τη μακραίωνη τουρκική σκλαβιά, αποτελεί ελάχιστη δική μας συμβολή στη μνήμη αυτών των ηρώων, στην ιστορική μνήμη του νέου ελληνισμού, πράγμα που είναι χρέος μας  να νιώσουν και να σεβαστούν πρώτοι και πάνω απ’ όλα οι νέοι μας. 

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

«Λεφτά υπάρχουν»… μόνο για τους «ημετέρους»… ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ



ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793-4  &  6974750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
15 - 03 – 2012
 
     Την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική, την ίδια ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και η ανεργία καλπάζει, η Κυβέρνηση δίνει κρυφά μπόνους σε συνεργάτες και συμβούλους Υπουργών «προικίζοντας» προκλητικά τα golden boys.
     Με απόφαση που υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας δίνουν αυξήσεις στους «ημετέρους» που κυμαίνονται από 8,3% έως 25,6% επιβαρύνοντας κατά 2,1 εκ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό. Με αυτή την απόφαση συνεργάτης στελέχους της κυβέρνησης με απολυτήριο Γυμνασίου θα παίρνει μισθό 1.135 ευρώ. Με το νέο «φτωχολόγιο – μισθολόγιο» που τέθηκε σε εφαρμογή ένας δημόσιος υπάλληλος πρέπει να υπηρετήσει 22 χρόνια για να φτάσει σ’ αυτά τα επίπεδα αποδοχών.
     Προκλητική και εξοργιστική είναι η ρύθμιση για τους Διευθυντές πολιτικών γραφείων που προβλέπει πως θα παίρνουν μισθό υπαλλήλου που κατέχει το βαθμό Α΄ και πτυχίο πανεπιστημίου. Εν μία νυκτί, δηλαδή, το golden boy φτάνει με μια απόφαση στο βαθμό Α΄ εκεί που αδυνατεί να φτάσει ένας υπάλληλος που υπηρετεί πάνω από 20 χρόνια.
     Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καταγγέλλει την προκλητική και άδικη πολιτική που από τη μια συρρικνώνει μισθούς και συντάξεις χαμηλόμισθων και από την άλλη επιβραβεύει τους κομματικά ημετέρους.
     Τελικά ο κ. Παπανδρέου είχε δίκιο… «λεφτά υπάρχουν» αλλά μόνο για τους «ημετέρους»!
 
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
          Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Κόκκινος Χαράλαμπος      Ανδρουλάκης Μάνος

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙ «ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ», «ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ» ΚΑΙ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ - Μίκης Θεοδωράκης

Είδα και άκουσα στο βραδινό δελτίο της ΝΕΤ τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Καψή να προσπαθεί να εξομοιώσει τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη με τα σημερινά θύματα της αντεθνικής, αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής της ξένης Τρόικα και της ντόπιας Κυβέρνησης που προσπαθούν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους.

Ώστε οι κύριοι Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Νταλάρας και Παπουτσής είναι οι σημερινοί Μπελογιάννης, Σαράφης, Λαμπράκης και Πέτρουλας και όλο αυτό το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι δεκάδες χιλιάδες που έχασαν τις δουλειές τους κι άλλοι τόσοι που θα είναι από δω και στο εξής αναγκασμένοι να ζουν με 200 ως 500 Ευρώ το μήνα, οι νέοι επιστήμονες που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι των κλεισμένων μαγαζιών και οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι των 4.500 επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, όλοι αυτοί που η πολιτική σας, κ. Καψή, τους οδήγησε στο τελευταίο σκαλί του πόνου, της απελπισίας, της απόγνωσης και της οργής είναι οι σημερινοί τραμπούκοι ενός αόρατου παρακράτους, απλώς αντί να κρατούν μαχαίρια, πιστόλια και σιδηρολοστούς χρησιμοποιούν τα ... θανατηφόρα γιαούρτια για να εξοντώσουν τους σύγχρονους εθνικούς ήρωες Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και διακεκριμένους οπαδούς μιας ουσιαστικά και τυπικά παράνομης κυβερνητικής εξουσίας που έχει καταντήσει προ πολλού άβουλο όργανο-μαριονέτα στα χέρια των κυρίων Μέρκελ, Σόιμπλε, Τόμσεν και Ράιχεμπαχ.

Μας είπατε, κ. Καψή, ότι ο κ. Νταλάρας συμβολίζει σήμερα τη Δημοκρατία κι έτσι καταλάβαμε το κρυφό νόημα αυτών των περίφημων συναυλιών που τόσο υπερβολικά προβάλλονται από τα ΜΜΕ που ελέγχετε, στις οποίες ένας προβεβλημένος και αγαπητός από το πλατύ κοινό τραγουδιστής προσπαθεί να αναδειχθεί σε θύμα στο βωμό της Δημοκρατίας που απειλείται από όλους εμάς τους «απ' έξω», που με τόση αφέλεια προσπαθείτε να μας κάνετε με το ζόρι «παρακρατικούς». Ξεχνώντας ότι πριν λίγες μέρες εσείς οι ... «δημοκράτες» δεν διστάσατε να εκσφενδονίσετε όχι αυγουλάκια και γιαούρτια αλλά βόμβες δακρυγόνων με στόχο τα κεφάλια μας και να μας ψεκάσετε με χημικά που αποδεδειγμένα ιατρικά καταστρέφουν ένα από τα πιο ζωτικά όργανα του ανθρώπου, τους βρόγχους. Στα κεφάλια διαδηλωτών που δεν έκαναν τίποτα άλλο πέραν του να φωνάζουν συνθήματα.

Θα έπρεπε να σας είχαμε κάνει (σε όλη την Κυβέρνηση) μήνυση για απόπειρα δολοφονίας, όμως προσωπικά δεν καταδέχομαι να έχω καμμιά σχέση μαζί σας, ούτε του κατηγόρου. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εγώ έμαθα να πιστεύω και να υπερασπίζομαι ακόμα και με τη ζωή μου την Εθνική μας Ανεξαρτησία, που εσείς την πουλήσατε στους ξένους για μια χούφτα αργύρια.

Αλήθεια, με τι πρόσωπα θα πάτε να τιμήσετε τους ήρωες του '21 που θυσιάστηκαν για την Εθνική μας Ανεξαρτησία, όταν έχετε παραδώσει -γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία μας- αυτή την Ανεξαρτησία στους ξένους, βάζοντας οικειοθελώς τον ελληνικό λαό κάτω από τον ζυγό των ανελέητων ξένων τοκογλύφων; ΟΧΙ !  Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας! Δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Τιμή της Πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε. Η 25η Μαρτίου ανήκει στον Ελληνικό Λαό. Σε κείνους που ακόμα και σήμερα αγωνίζονται για την Ανεξαρτησία της Χώρας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του Λαού μας,. Του Ελληνικού Λαού που είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, φτάνει να μπορέσει να απαλλαγεί από τις δαγκάνες των νέο-Ναζί της Ευρώπης, οι οποίοι με τη συνεργασία ανθρώπων μειωμένης εθνικής ευθύνης τον έχουν δέσει σήμερα χειροπόδαρα προσπαθώντας να τον αχρηστεύσουν.

Αλλά αυτό δεν θα το πετύχουν!

Συνεδρίαση Κ.Υ.Σ.Π.Ε. στις 20 & 21 Μαρτίου 2012 για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ. 6974 750409                                                                        
FAX: 210 3442287                                                          Αθήνα, 14/03/2012
 
Συνεδρίαση Κ.Υ.Σ.Π.Ε. στις 20 & 21 Μαρτίου 2012
για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών
 
     Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ με κύριο θέμα συζήτησης τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα:
 
1.      Εξέταση αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96.
     Το ΚΥΣΠΕ για άλλη μια φορά θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αφού έως σήμερα δεν έγινε αναμόρφωση των σχετικών διατάξεων ώστε να ενταχθούν νέες ασθένειες ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με τις υπάρχουσες στη σχετική νομοθεσία. Το αποτέλεσμα είναι η μη ένταξη συναδέλφων στην ειδική κατηγορία, αν και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
     Ελπίζω ότι φέτος όσοι εκπαιδευτικοί ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις μετάθεσης τους και να μην επαναληφθούν τα όσα συνέβησαν πέρυσι όπου πολλοί συνάδελφοι ενώ εντάχθηκαν στις ειδικές κατηγορίες δεν πήραν μετάθεση με το πρόσχημα της έλλειψης οργανικών θέσεων.
 
2.      Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. για μετάθεση σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.
     Το Συμβούλιο θα εξετάσει αν οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στη διαδικασία μεταθέσεων σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ. Κυρίως το Συμβούλιο εξετάζει συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων σχετικά με την Ειδική Αγωγή.
     Αυτές οι μεταθέσεις θα ανακοινωθούν μαζί με τις γενικές μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή.
3.      Εξέταση αιτήσεων μεταθέσεων στα Διαπολιτισμικά Σχολεία.
Οι μεταθέσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν με μοριοδοτούμενα κριτήρια.
      
4.      Εξέταση εκπρόθεσμων αιτήσεων ανάκλησης μετάθεσης και αιτήσεων τροποποίησης προτιμήσεων μετάθεσης.
     Ως γνωστό με βάση την κείμενη νομοθεσία οι ανακλήσεις των αιτήσεων μετάθεσης πραγματοποιούνται έως το τέλος Δεκεμβρίου. Παρά ταύτα το ΚΥΣΠΕ κατά πάγια τακτική κάνει δεκτές όλες τις εκπρόθεσμες αιτήσεις ανάκλησης των  μεταθέσεων, γιατί αυτό διευκολύνει συναδέλφους που επιθυμούν μετάθεση.
     Ως προς τις αιτήσεις τροποποίησης προτιμήσεων μεταθέσεων η έως τώρα πρακτική των Συμβουλίων ήταν απορριπτική.
 
     Οι γενικές μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή θα ολοκληρωθούν, πιθανόν, πριν από το Πάσχα. Μαζί με αυτές θα ανακοινωθούν και οι μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.
     Έως σήμερα η υπηρεσία δεν έχει ζητήσει τα κενά από τις Διευθύνσεις Π.Ε. με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι φετινές μεταθέσεις. Τα στοιχεία που προκύπτουν από το survey είναι αμφισβητούμενα. Κατά την εκτίμηση της διοίκησης, οι μεταθέσεις θα είναι λίγες.
     Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης, οφείλουμε να συμβάλλουμε στην πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων μεταθέσεων.
     Είναι ανάγκη η νέα πολιτική ηγεσία να κατανοήσει τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και να τους αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και, προπαντός, ανθρωπιά.
     Ταυτόχρονα το ΚΥΣΠΕ θα εξετάσει τις αιτήσεις τοποθέτησης πρώην Σχολικών Συμβούλων σε προσωποπαγείς θέσεις και τις αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Πάντα στη διάθεσή σας
 
Παληγιάννης Βασίλης