ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

 ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκλέχθηκε την Παρασκευή Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, έπειτα από μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Υπέρ της εκλογής του ψήφισαν 223 βουλευτές, σε σύνολο 290. Στην κάλπη βρέθηκαν 66 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής, με βασικό χαρακτηριστικό τη μη εκλογή του έβδομου αντιπρόεδρου από τη Χρυσή Αυγή.


Κανονικά εξελέγησαν οι υπόλοποι έξι αντιπρόεδροι:

Με 235 ψήφους υπέρ εξελέγησαν οι τρεις από τη ΝΔ, ο Γιάννης Τραγάκης, ο Αθ. Νάκος και ο Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με 227 ψήφους ο Γιάννης Δραγασάκης, από το ΠΑΣΟΚ με 228 ψήφους ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 225 ψήφους η Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα.

Την υποψηφιότητα του Μεϊμαράκη -η μοναδική που κατατέθηκε- στήριξε και ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να επιδείξει το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Μεϊμαράκη, λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη.
Εντονα αντέδρασε η Χρυσή Αυγή για τη μη ανάληψη της θέσης του ζ' αντιπροέδρου της Βουλής από τον υποψήφιό της Πολύβιο Ζησιμόπουλο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε γίνεται λόγος για συνταγματική εκτροπή και προαναγγέλλεται προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Οπως ανακοίνωσε στο Σώμα και ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο κ. Ζησιμόπουλος δεν εξελέγη καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής (τουλάχιστον 1/4 του Σώματος). Συγκεκριμένα ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής υπερψηφίστηκε από 41 βουλευτές ενώ βρέθηκαν 204 άκυρα ψηφοδέλτια και 39 άκυρα.
«Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία καταλήγει:
«Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας».

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Όλο το πρόγραμμα της τετραήμερης παραμονής του οικουμενικού πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου
 ΣΑΒΒΑΤΟΝ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
-
ρα 7.00 μ.μ. πίσημη ποδοχή το Οκουμενικο Πατριάρχου στήν Πλατεία μονοίας.
-
ρα 7.45 μ.μ. Πανηγυρικός σπερινός στόν ερό Μητροπολιτικό Ναό Καστορις χοροστατοντος το Οκουμενικο Πατριάρχου
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
ερός Μητροπολιτικός Ναός Καστορις
-
ρα 7.00 π.μ. : ναρξη τς κολουθίας το ρθρου.
-
ρα 8.00 π.μ. : κολουθία γιοκατατάξεως τς σίας Σοφίας τς ν τ ερ Μον Παναγίας Κλεισούρας σκησάσης πό το Οκουμενικο Πατριάρχου.
-
ρα 8.30 π.μ. : Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.
-
ρα 6.00 μ.μ. : πίσκεψη το Οκουμενικο Πατριάρχου στήν ερά Μονή Γενεθλίου Θεοτόκου Κλεισούρας καί καθαγιασμός το Κιβωρίου το τάφου τς σίας Σοφίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

-
ρα 9.30 π.μ. : ναγόρευση το Οκουμενικο Πατριάρχου σέ πίτιμο δημότη το Δήμου Καστορις πό το Δημάρχου Καστορίας κ. μμανουήλ Χατζησυμεωνίδη.
-
ρα 10.30 π.μ. ερατική Σύναξις τν Κληρικν τς ερς Μητροπόλεως Καστο-ρίας πό το Οκουμενικο Πατριάρχου στόν ερό Ναό γίου Νικάνορος Καστορις.
-
ρα 12.00 μ. πίσκεψη το Οκουμενικο Πατριάρχου στήν ερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίας Μαυριωτίσσης).
-
ρα 6.30 μ.μ. πίσκεψη το Οκουμενικο Πατριάρχου στό Νυμφαο.

ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

-
ρα 11.30 π.μ. γκαίνια πό το Οκουμενικο Πατριάρχου το νυδρείου στό Κέντρο Περιβαλλοντικς κπαίδευσης Καστορις.
-
ρα 2.00 μ.μ.ναχώρησις κ το εροδρομίου «ριστοτέλης» ργους ρεστικο

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ.

Καπιταλισμός 

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 30/6/2012
Στην Πορτογαλία, ο πρωθυπουργός κάλεσε προ μηνών τους νέους αν δεν βρίσκουν δουλειά, να μεταναστεύσουν...
Στην Ισπανία του 25% των ανέργων, η χώρα μπήκε και επισήμως σε μνημόνιο νέας λαϊκής λεηλασίας ως «αντισταθμιστικό» για την παροχή νέου πακτωλού δισεκατομμυρίων στις τράπεζες...
Στη Γαλλία, οι φορείς οργάνωσης συσσιτίων ζήτησαν επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ ενίσχυση, αφού αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση μερίδων σίτισης προς τους απόρους που πολλαπλασιάζονται...
Στην Ιρλανδία, νέες μειώσεις στα κοινωνικά βοηθήματα προς αναπήρους, στα επιδόματα τέκνων και αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης για ευπαθείς οικονομικά ομάδες...
Στην Ιταλία, οι υπηρεσίες αγνοούν τον πραγματικό αριθμό των χιλιάδων αυτοκτονιών λόγω της κρίσης...
Στη Γερμανία, οι δαπάνες για τους εκμισθωμένους από τα «δουλεμπορικά» γραφεία εργαζόμενους, από τα πολυεθνικά πιράνχας, όπως η «Ζήμενς», δεν εγγράφονται στις δαπάνες για μισθούς, αλλά στις «δαπάνες για υλικά»...
Αυτή είναι η «Ευρώπη» τους...
Οσο για την Αμερική των δεκάδων εκατομμυρίων πάμφτωχων, ανασφάλιστων και περιθωριοποιημένων, ο «δημοκράτης» Ομπάμα , ο... σύμμαχος των κάθε λογής εγχώριων «διαπραγματευτών» μας, επικύρωσε το νόμο που προβλέπει την εκταμίευση πάνω από 660 δισ. δολάρια για την ενίσχυση της πολεμικής ετοιμότητας των ΗΠΑ...
*
Υπάρχει, άραγε, λέξη που να περιγράφει όλη αυτή
την απανθρωπιά,
την αγριότητα,
τον «παραλογισμό» και
τη βαρβαρότητα;
Υπάρχει. Μία και μόνο λέξη: «Καπιταλισμός».

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, επειδή αρκετοί από εσάς με ρωτάτε για τη διαδικασία των αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ, σας ενημερώνω σχετικά ότι:
1.-Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς όρισε το διάστημα από 26/6 έως 6/7/2012, για την υποβολή αιτήσεων από συναδέλφους-ισσες που έχουν οργανική θέση.
2.- Μετά την ανακοίνωση από το ΚΥΣΠΕ των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, θα κληθούν για υποβολή αιτήσεων και οι συνάδελφοι που είτε είναι υπεράριθμοι είτε βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.
3.- Όλες οι αιτήσεις των παραπάνω περιπτώσεων θα εξεταστούν μαζί, αλλά πρώτα θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις των υπεράριθμων και όσων βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.

Και όπως πάντα, είμαι πάντα στη διάθεσή σας, όλες τις ώρες...

 Αμοιβαίες Μεταθέσεις: Καταστρατήγηση των προβλεπομένων  - Ενημέρωση από Βασίλη Παληγιάννη

Συνεδρίαση Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

Αμοιβαίες Μεταθέσεις – Καταστρατήγηση των προβλεπομένων

 
     Στη συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. τη Δευτέρα 25/06/2012 μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν και αυτό των αμοιβαίων μεταθέσεων.
     Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Συμβουλίου καταστρατηγώντας τα προβλεπόμενα από:
α) την εγκύκλιο μεταθέσεων αρ. πρωτ. 128501/Δ1/08-11-2011 όπου στο Μέρος Τρίτο, Κεφάλαιο Β΄, παράγραφος 2 αναφέρεται «Δεν δικαιούνται αμοιβαίας μετάθεσης οι χαρακτηριζόμενοι ως υπεράριθμοι καθώς και όσοι δεν υπηρετούν οργανικά σε σχολική μονάδα
β) το άρθρο 10 παρ. 3 του Π.Δ. 50/96 «… οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων αφού διαπιστώσουν ότι οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για αμοιβαία μετάθεση… υποβάλλουν τις αιτήσεις στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο αν πρόκειται για μετάθεση από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης ή στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο δια της Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείο Παιδείας αν πρόκειται για μετάθεση από σχολείο μιας περιοχής σε σχολείο άλλης περιοχής.»
Γ) την εισήγηση της Υπηρεσίας, τμήμα Γ΄ της Διεύθυνσης Προσωπικού
ικανοποίησαν αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης συναδέλφων που δεν είχαν οργανική θέση και βρίσκονταν στη διάθεση των οικείων ΠΥΣΠΕ.
     Η ενέργεια αυτή, πέραν της καταστρατήγησης των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία, έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα αφού δεκάδες συνάδελφοι με βάση την εγκύκλιο δεν υπέβαλλαν αίτηση.
     Ο κανόνας της ισονομίας και της ίσης αντιμετώπισης όλων ακυρώνεται.
     Ταυτόχρονα, τέτοιες αποφάσεις πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του ΚΥΠΣΕ.
     Προσωπικά εξέφρασα την πλήρη διαφωνία μου καταγγέλλοντας την απόφαση της πλειοψηφίας.  
 
                                                                                                         
Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλης

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

 ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΑΠΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

Πληροφορίες: Ευάγγελος Τοκατλίδης τηλ.:2467055257.
Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, που είτε είναι υπεράριθμοι είτε βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ,  θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση  μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Συγκεκριμένα το έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς αναφέρει ότι:
 Για την κάλυψη των λειτουργικών κενών που θα προκύψουν, καλούνται οι εκπαιδευτικοί:
  1. Που αντιμετωπίζουν σοβαρότατη ανάγκη, όπως βαριές και δυσίατες ασθένειες, συνυπηρέτηση συζύγων και εξαιρετικά σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.
  2. Που επιθυμούν απόσπαση σε Σ.Μ.Ε.Α. και διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα,
να υποβάλουν αίτηση απόσπασης στη Δ/νση Π.Ε. Ν. Καστοριάς, απευθείας ή με ΦΑΞ, από Τρίτη 26-6-2012 έως Παρασκευή 6-7-2012, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. (Όσοι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν δικαιολογητικά το Νοέμβριο ή με τη διαδικασία των μεταθέσεων δε χρειάζεται εκ νέου υποβολή)
Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Καστοριάς, καθώς και αυτοί που έχουν χαρακτηριστεί ως υπεράριθμοι θα κληθούν να καταθέσουν δήλωση προσωρινής τοποθέτησης αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν τα λειτουργικά κενά, διότι προηγούνται στις τοποθετήσεις από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.
Συνημμένα:
Download this file (Αίτηση απόσπασης εντός.doc)Αίτηση απόσπασης εντός.doc[ ]59 Kb

Συνεδρίασε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τις μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ

Συνεδρίασε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο σήμερα, Τρίτη 26 Ιουνίου και ώρα 11:00, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΠΕ.
Όπως αναμενόταν δεν ικανοποιήθηκε καμία αίτηση δασκάλων, φυσικής αγωγής και αγγλικής γλώσσας, αφού δεν υπήρχαν οργανικές κενές θέσεις.
Μοναδικές εξαιρέσεις αποτέλεσαν οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί, γιατί υπήρχαν οργανικά κενά σε δύο νηπιαγωγεία. Έτσι, λοιπόν, ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις-δηλώσεις των νηπιαγωγών:
1.Σιώμου Ευανθίας          Νηπιαγωγείο Διποταμίας
2.Παπαδοπούλου Όλγας  1ο Νηπιαγωγείο Μεσοποταμίας
3.Σιμώτα Αγνούλας          Νηπιαγωγείο Ν. Οικισμού
 Οι υπόλοιποι συνάδελφοι, παραμένουν είτε στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ είτε ως υπεράριθμοι στα σχολεία τους.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 26 Ιουνίου και ώρα 11:00, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) Καστοριάς, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.-Μεταθέσεις εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΠΕ
2.- Κάθε άλλο θέμα που θα προταθεί.

Βιαστείτε, κ. πρωθυπουργέ!

Γράφει ο Ν. Χατζηνικολάου
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που προέκυψε από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου έχει μπροστά της δύσκολο και ανηφορικό δρόμο. Αναλαμβάνει να διαχειριστεί τις τύχες των Ελλήνων σε μια από τις χειρότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. Και παρά ταύτα οι πολίτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να της παράσχουν ούτε καν στοιχειώδη περίοδο χάριτος. Αντίθετα μάλιστα, την «υποδέχονται» με σοβαρές επιφυλάξεις και ζωηρές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και για την επιτυχία της. Και αυτό γιατί είναι ήδη εξαιρετικά κουρασμένοι και απογοητευμένοι από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες ενός ανίκανου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στην ηθική, πολιτική και οικονομική χρεωκοπία, αλλά και γιατί παράλληλα γνωρίζουν ότι το πρωτόγνωρο για τη χώρα μας πείραμα μιας κυβέρνησης συνεργασίας έχει σημαντικές δυσκολίες και «κρύβει» πολλές παγίδες...

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ πρωθυπουργικές εξαγγελίες και αποφάσεις του κ. Αντ. Σαμαρά ακούστηκαν θετικά. Ηταν σε χαμηλούς τόνους και απέπνεαν σεμνότητα και ταπεινότητα. Η επιτυχία ή η αποτυχία, όμως, της κυβέρνησής του δεν θα εξαρτηθεί από τα λόγια, ούτε καν από τις αποφάσεις των πρώτων ημερών. Και αυτό οι πολίτες πλέον το γνωρίζουν καλά. Η μείωση του μισθού των υπουργών και η προτροπή για λελογισμένη χρήση των κρατικών αυτοκινήτων δίνουν σίγουρα θετικό παράδειγμα και δημιουργούν καλό κλίμα. Ομως, ανάλογες κινήσεις και παρόμοιες δηλώσεις συνόδευσαν και άλλες κυβερνητικές εκκινήσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Το «σεμνά και ταπεινά» του κ. Κ. Καραμανλή ηχεί ακόμη στα αυτιά μας... Και τα υβριδικά υπουργικά αυτοκίνητα των πρώτων πρωθυπουργικών ημερών του κ. Γ. Παπανδρέου μάς «στοίχισαν» τελικά πολύ ακριβότερα από τις λιμουζίνες των υπουργών παλαιότερων κυβερνητικών σχημάτων...

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

 Σε διάστημα τριών ετών, τρεις φορές άλλαξε όνομα το Υπουργείο Παιδείας.

Με περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ θα πληρώσει η παιδεία την αλλαγή του ονόματος του υπουργείου Παιδείας. Η ενοποίηση των δύο υπουργείων που ανέλαβε, χθες, επισήμως ο Κ. Αρβανιτόπουλος, προϋποθέτει την αλλαγή του λογότυπου που ξεκινά από τις επιγραφές των κτηρίων και φτάνει στις σφραγίδες. Μόνο για την αλλαγή των σφραγίδων την οποία είναι υποχρεωμένες να κάνουν οι 15.000... υπερχρεωμένες σχολικές μονάδες, θα δαπανηθούν τουλάχιστον 350.000 ευρώ. Αν συνυπολογιστεί και η υποχρεωτική επανεκτύπωση από ιδιώτες των απολυτηρίων της Γʼ Γυμνασίου (που ήδη έχουν εκτυπωθεί με το παλαιό λογότυπο) θα απαιτηθούν ακόμη 50.000 ευρώ. Κι αυτά με το... καλημέρα σας. 
Για την ιστορία, ο κ. Στυλιανίδης έφερε το όλα είναι θέμα παιδείας, η κ. Διαμαντοπούλου έφερε το δια βίου μάθησης και από σήμερα το όνομά του, Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012


 Οι έδρες και τα σχολεία δικαιοδοσίας των Σχολικών Συμβούλων Ν. Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Στην 1η περιφέρεια σχολικών συμβούλων δημοτικής εκπαίδευσης Καστοριάς με έδρα την Καστοριά εντάσσονται τα εξής δημοτικά σχολεία:
1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
2. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
3. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
4. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΙΧΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
5. 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
6. 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
7. 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
8. 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
9. 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
10. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Στην 2η περιφέρεια σχολικών συμβούλων δημοτικής εκπαίδευσης Καστοριάς με έδρα το Νεστόριο εντάσσονται τα εξής δημοτικά σχολεία:
1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥΣ
2. 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΝΙΑΚΩΝ
3. 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΝΙΑΚΩΝ
4. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ
5. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΙΝΟΗΣ
 6. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΡΙΑΣ−ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΟΥ
7. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΠΟΤΑΜΙΑΣ
8. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΠΤΑΧΩΡΙΟY
9. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟY
10. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑΣ
11. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΣΟΥ

Στην 3η περιφέρεια σχολικών συμβούλων δημοτικής εκπαίδευσης Καστοριάς με έδρα την Καστοριά εντάσσονται τα εξής δημοτικά σχολεία:
1. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ 
2. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΡΗΣΟΥ 
3. 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
4. 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
5. 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
6. 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
7. 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
8. 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
9. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ

ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 

Ενοχλημένος φέρεται να είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη μη επιλογή του ως υπουργού Περιβάλλοντος.
Την ενόχλησή του για την εξέλιξη των συζητήσεων που οδήγησαν στον σχηματισμό ης κυβέρνησης φέρεται να εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην Περιφέρεια Β' Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε στενούς του συνεργάτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ, είχε βολιδοσκοπηθεί το τελευταίο διάστημα για να αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ εμφανιζόταν ως "φαβορί".

Το τηλεφώνημα που δέχθηκε όμως την Πέμπτη, ήταν για να αναλάβει την θέση του αναπληρωτή υπουργού, με αποτέλεσμα να αρνηθεί την πρόταση.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, η είδηση ότι στο "τιμόνι" του υπουργείου θα καθίσει τελικά ο καθηγητής του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Λιβιεράτος, έσκασε σαν βόμβα.

Σε συνέντευξή του στο NEWS 247, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

"Ήμουν συνεπής βουλευτής, με παραπάνω από 200 ομιλίες και παρεμβάσεις στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές της Βουλής τα τελευταία δυο χρόνια. Γιατί προσπάθησα ως βουλευτής Β’ Αθηνών, να δώσω λύσεις σε πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα της εκλογικής μου περιφέρειας.

Γιατί, ως Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας συνέβαλα ώστε να αποκτήσει η Νέα Δημοκρατία μια σύγχρονη περιβαλλοντική πολιτική και να μην αποτελεί πια η προστασία του περιβάλλοντος προνομιακό χώρο της Αριστεράς. Και γιατί κατέβαλα φιλότιμες προσπάθειες για την αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος με τολμηρές προτάσεις περιστολής των προνομιών των βουλευτών, τις οποίες και έκανα πράξη ο ίδιος".

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των επισκέψεων του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Καστοριά στις 30 Ιουνίου πατήστε εδώ.

ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

1.ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΕ05:  1
2.ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕ32: 1
3.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ19/20: 1
 Σας υπενθυμίζω ότι οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν αποκλειστικά με μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα κριτήρια αυτών των μετατάξεων δεν έχουν ακόμη καθορισθεί.


 Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση 

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 20:09



Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια και παρουσία του Πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης, που αποτελείται από 17 υπουργούς, επτά αναπληρωτές υπουργούς και 14 υφυπουργούς. «Απούσα» από την τελετή ήταν η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα ορκιστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας, τα μέλη της κυβέρνησης κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε  η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Βάσει της νέας δομής, συνενώνονται τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών υπό τον Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού υπό τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Βρούτσης και υπουργός Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τα ηνία του υπουργείου Εξωτερικών παίρνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Επανιδρύεται το υπουργείο Ναυτιλίας με επικεφαλής τον Κώστα Μουσουρούλη, ενώ αυτόνομο υπουργείο αποκτά και ο κλάδος του Τουρισμού, με υπουργό την Ολγα Κεφαλογιάννη.
Για πρόεδρος της Βουλής προτάθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Η σύνθεση της Κυβέρνησης
Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σίμος Κεδίκογλου
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάννης
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης
Υφυπουργός: Μανούσος Βολουδάκης
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός: Παναγιώτης Καράμπελας
Υφυπουργός: Δημήτριος Ελευσινιώτης
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλογιάννης
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης
Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπουργός: Κώστας Μουσουρούλης
Υφυπουργός: Γιώργος Βερνίκος
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Ευάγγελος Λιβιεράτος
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργός: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Νίκος Νικολόπουλος
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός: Ανδρέας Λυκουρέντζος
Αναπληρωτής υπουργός: Μάριος Σαλμάς
Υφυπουργός: Φωτεινή Σκοπούλη
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Αθανάσιος Τσαφστάρης
Αναπληρώτης υπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος
Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Αντώνης Ρουπακιώτης
Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης
Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Υπουργός: Θεόδωρος Καράογλου
Ποιους υπέδειξαν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Πρωτιές της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. σε εκλογικές διαδικασίες

 Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210 3312793-4  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
Ιούνιος 2012
 
     Στις εκλογές που έγιναν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων σε Συλλόγους Εκπαιδευτικών και αντιπροσώπων για τα Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. παραμένει ψηλά στη συνείδηση των εκπαιδευτικών. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Την πρωτιά (από δεύτερη θέση) στο Σύλλογο Πάτρας μετά από χρόνια και για Δ.Σ. και για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.
  • Την πρωτιά (από δεύτερη θέση) στις εκλογές για Δ.Σ. στο Σύλλογο Μεσσηνίας με σημαντική αύξηση της δύναμής μας.
  • Τη διατήρηση της πρωτιάς στις εκλογές για Δ.Σ. στο Σύλλογο Λάρισας με σημαντική αύξηση της δύναμής μας.
  • Τη διατήρηση της πρωτιάς στις εκλογές για Δ.Σ. στο Σύλλογο Υπαίθρου Θεσσαλονίκης.
  • Τη διατήρηση της πρωτιάς στις εκλογές για Δ.Σ. στο Σύλλογο Πιερίας.
  • Την πρωτιά στο Σύλλογο Δράμας με ποσοστό πάνω από 40% για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ
  • Την κατάληψη της δεύτερης θέσης με σημαντική αύξηση της δύναμής μας στις εκλογές για Δ.Σ. στον Η΄ Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
  • Την κατάληψη της δεύτερης θέσης με άνοδο της δύναμής μας στο Σύλλογο της Σάμου για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.
  • Τη διατήρηση της δύναμής μας στις εκλογές για Δ.Σ. στους Συλλόγους Φθιώτιδας και Κέρκυρας.
     Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. με αξιοπιστία, υπευθυνότητα και σεβασμό στους συναδέλφους συνεχίζει την ανεξάρτητη, διεκδικητική, αταλάντευτη πορεία της.
     Με συγκεκριμένες θέσεις και ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις στηρίζει τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση και αγωνίζεται για εθνική και δημοκρατική Παιδεία και για την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση του Έλληνα Εκπαιδευτικού.
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
       Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας

Χαράλαμπος Κόκκινος       Μάνος Ανδρουλάκης

Υποβολή δηλώσεων προτίμησης των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης για μετάθεση εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. και για οριστική τοποθέτηση στις σχολικές μονάδες του Ν. Καστοριάς

 Το Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Καστοριάς αφού έλαβε υπόψη του:
  1. Το Π.Δ. 50/96 όπως τροποποιήθηκε από το Π.Δ. 100/97
  2. Τη με αριθ. 6/19-6-2012 πράξη του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Καστοριάς με θέμα «προσδιορισμός κενών οργανικών θέσεων μετά τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών»
Κ   Α   Λ   Ε   Ι
Α. Όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν υποβάλει αίτηση μετάθεσης εντός Νομού. 
            Β. Τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση και έκαναν αίτηση για οριστική τοποθέτηση το Νοέμβριο.
            Γ. Τους εκπαιδευτικούς που πήραν μετάθεση στο Ν. Καστοριάς.
            Δ. Τους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι και επιστρέφουν από σχολεία του εξωτερικού.
Ε. Τους εκπαιδευτικούς που κρίθηκαν υπεράριθμοι και δεν τοποθετήθηκαν σε σχολικές μονάδες είτε με αίτησή τους, είτε επειδή δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις.
εντός πέντε (5) ημερών δηλαδή από Τρίτη 19-6-2012 έως και Δευτέρα 25-6-2012 να υποβάλλουν δήλωση τοποθέτησης σε όποιες σχολικές μονάδες επιθυμούν ανεξαρτήτως κενών οργανικών θέσεων. Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να δηλώσει μέχρι είκοσι (20) προτιμήσεις, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός σε πρωινό και ολοήμερο τμήμα σχολικής μονάδας. Οι δηλώσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατεθούν στη Δ/νση Π.Ε. Ν. Καστοριάς είτε απευθείας, είτε με φαξ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία. Όσοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν να υποβάλλουν δήλωση με τις προτιμήσεις τους, θα πρέπει να το δηλώσουν ενυπόγραφα στη Δ/νση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το άρθ.10 παρ.3 του Π.Δ. 50/96 οι ενδιαφερόμενοι για αμοιβαία μετάθεση υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 7.
Συνημμένα:
Download this file (Οργανικά κενά.doc)Οργανικά κενά.doc[ ]45 Kb
Download this file (Δήλωση μετάθεσης-οριστικής τοποθέτησης.doc)Δήλωση μετάθεσης-οριστικής τοποθέτησης.doc[ ]58 Kb

 Μόρια εκπαιδευτικών για μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ

Ανακοινώθηκαν από τη Δ/νση Π.Ε. Ν. Καστοριάς τα μόρια που συγκεντρώνουν οι εκπαιδευτικοί στις αιτήσεις μετάθεσής τους εντός ΠΥΣΠΕ.
Δείτε όλα τα ονόματα εδώ.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ

Στη σημερινή συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, αποφασίσθηκε η τοποθέτηση υπεράριθμων δασκάλων, σύμφωνα με τα μόρια μετάθεσης.
Φιλίππου Στέργιος                4ο Καστοριάς
Χριστόπουλος Γεώργιος        9ο Καστοριάς
Λινού Γεωργία                     3ο Άργους Ορεστικού
Μπέλλος Σταύρος                4ο Άργους Ορεστικού
Σταύρου Δημήτριος             Δημ. Σχολείο Κολοκυνθούς
Χατζηιωαννίδης Ηλίας        Δημ. Σχολείο Κορησού
Κωτόπουλος Βασίλειος       Δημ. Σχολείο Πολυκάρπης
Δούκας Δημήτριος              Δημ. Σχολείο Τοιχιού.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συνεδριάζει, αύριο, Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 11:00, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Γεώργιου Μασλάρη, με θέμα ημερήσιας διάταξης, την οριστική τοποθέτηση υπεράριθμων σε οργανικές θέσεις.
Φωτογραφία για ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ









2012-06-18 07:01:50



Τα τελικά αποτελέσματα όπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών:

ΝΔ  29,66%   Έδρες: 129

ΣΥ.ΡΙΖ.Α 26,89% Έδρες: 71

ΠΑΣΟΚ 12,28% Έδρες: 33

Aνεξάρτητοι Έλληνες 7,51% Έδρες: 20

Χρυσή Αυγή 6,92%  Έδρες: 18

ΔΗΜΑΡ 6,25%  Έδρες: 17

ΚΚΕ 4,50% Έδρες: 12
Η αποχή έφτασε στο 37,5%, που αποτελεί ρεκόρ σε βουλευτικές εκλογές.
Στο Ν. Καστοριάς είχαμε ανατροπές συγκριτικά με τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου όσον αφορά τη μία έδρα, αφού την έχασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και την πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ μεγάλη πτώση είχε το ΚΚΕ, αφού έχασε μέσα σε 40 ημέρες 1000 ψήφους!
                          ΙΟΥΝΙΟΣ                                ΜΑΪΟΣ
ΝΔ               39,12%  12.955    1 έδρα      29,76% 10.047  1 έδρα
ΣΥΡΙΖΑ       17,45%   5.778      1 έδρα      11,20%    3.780
ΠΑΣΟΚ       14,13%   4.678                      12,87%    4.344 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 10,01%   3.315                 13,59%    4.587  1 έδρα
Χρυσή Αυγή      7,56%    2.505                  7,56%    2551
ΔΗΜΑΡ             4,04%   1337                    3,93%   1333
ΚΚΕ                  2,33%    771                     5,26%    1.774

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Τεράστια νίκη της Ελλάδας επί της Ρωσίας και εκπληκτική δήλωση του Σάντος σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Μεγάλη νίκη πέτυχε χθες βράδυ η ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που νίκησε τη Ρωσία με 1-0 και προκρίθηκε στους «8» του Euro 2012. Ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης, πέτυχε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το χρυσό γκολ.
 Αλλά έχουμε και έναν προπονητή που και ως άνθρωπο είναι σίγουρο ότι τον ζηλεύουν όλοι. Η απάντηση του στην ερώτηση «αν παίξαμε για να αποδείξουμε ότι κάνει λάθος η κυρία Μέρκελ που λέει ότι πρέπει να διατηρηθούν οι Ελληνες σε χαμηλό βιοτικό επίπεδο» ήταν αποστομωτική:
«Όχι, παίξαμε γιατί μας εμπνέει η ιστορία της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία και όλες τις υπόλοιπες μεγάλες αξίες που σήμερα απολαμβάνει όλος ο κόσμος. Για αυτό παίξαμε και είναι ώρα όλοι σας να δείξετε σεβασμό…»
Πως το είχε πει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες;
«Εγώ είμαι πιο Έλληνας από όλους τους Ελληνες»!

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

 Θάνος Τζήμερος: "Φαιδρό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ"

«Από 18 Ιουνίου θα πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις, θα πάμε με τους ευρωπαϊστές και θα τους αναγκάσουμε να εφαρμόσουν ευρωπαϊκή προοπτική» είπε ο Θάνος Τζήμερος στην πρωινή εκπομπή του Μέγκα.
Επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «Είναι φαιδρό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν άκουσα ούτε μία πρόταση που έχει σχέση με την πραγματικότητα, δεν έχουν ιδέα πως λειτουργεί μία τράπεζα» είπε ο κ. Τζήμερος.

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

 Διορισμοί Μονίμων - Προσλήψεις Αναπληρωτών 2012-Ενημέρωση από Βασίλη Παληγιάννη

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ
ΤΗΛ.6974750409                                                                        
FAX:210 3442287
                                        Αθήνα, 13/06/2012

Διορισμοί Εκπαιδευτικών και Προσλήψεις Αναπληρωτών

για το σχολικό έτος 2012-2013

     Απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τον τρόπο και τον αριθμό διορισμών των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τη σχολική χρονιά 2012 – 2013 σας ενημερώνω τα εξής:
  • Με βάση το Ν.3848/10 σε συνδυασμό και με την υπ’ αρ. 21406/Δ2/29-2-12 Υπουργική Απόφαση, οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών θα γίνουν με το σύστημα 60 – 40.
  • Οι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών έπαψαν να τροφοδοτούνται με προϋπηρεσίες μετά την 01/07/2010. Η προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψη για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων ΑΣΕΠ όποτε διενεργηθεί ο διαγωνισμός πρόσληψης εκπαιδευτικών.
  • Σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής διαγωνισμού πρόσληψης εκπαιδευτικών δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο, αφού και η μόνη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για τη διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους συναδέλφους Ειδικής Αγωγής τελικά δεν πραγματοποιήθηκε κι εξακολουθούν να βρίσκονται σε ομηρία οι συνάδελφοί μας για πάνω από 10 χρόνια. Αν πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ θα αποτελεί την μοναδική πηγή για μόνιμους διορισμούς αλλά και για προσλήψεις αναπληρωτών.
  • Ως προς τον αριθμό των διορισμών δασκάλων και νηπιαγωγών για το 2012-2013 αυτό που μπορεί να υποθέσει κάποιος είναι πως όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης τα 3 τελευταία χρόνια αποσκοπούσαν στη μείωση του αριθμού μονίμων διορισμών. Ενδεικτικά αναφέρω: τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς σχολείων, την αναστολή λειτουργίας της Μετεκπαίδευσης, τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, τον περιορισμό των ολοήμερων σχολείων, τον αποκλεισμό 60.000 προνηπίων από το δημόσιο νηπιαγωγείο κτλ.
  • Θυμίζω πως οι περσινοί διορισμοί προκάλεσαν σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα αφού δεν ήταν απλά οι λιγότεροι μετά το 1950 αλλά επιβεβαίωσαν τις προθέσεις της κυβέρνησης να θυσιάσει την Παιδεία στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων για την υποτιθέμενη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Αναλυτικά την τελευταία δεκαετία οι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν ως εξής:
Έτος
Διορισμοί
Έτος
Διορισμοί
2002
4.341
2007
3.665
2003
2.698
2008
3.515
Έτος
Διορισμοί
2004
2.939
2009
2.770
2012
;;;
2005
2.954
2010
1.400
2006
2.933
2011
130
  • Τις περιοχές διορισμού εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σας τις γνωστοποίησα με ανακοίνωσή μου στις 24/04/2012. Πίνακες
  • Η πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνεται από τους πίνακες Β΄ και Γ΄. Στον πίνακα Β΄ κατατάσσονται με αίτησή τους οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί με σειρά που εξαρτάται από την προϋπηρεσία τους που συγκέντρωσαν έως τις 30/06/2010 ως αναπληρωτές και τα μόρια που συγκέντρωσαν στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Στον πίνακα Γ΄ κατατάσσονται όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί με μηδενική προϋπηρεσία βάσει το χρόνο κτήσης του πτυχίου. Σήμερα στους πίνακες αναπληρωτών είναι εγγεγραμμένοι 5.609 ΠΕ70 και 8.475 ΠΕ60. Μέχρι τις αρχές Απριλίου 2012 είχαν προσληφθεί 3.915 ΠΕ70, 1.823 ΠΕ60, 1.225 ΠΕ71 και 356 ΠΕ61. Για πρώτη φορά φέτος, 522 αναπληρωτές δεν ανέλαβαν υπηρεσία και 145 παραιτήθηκαν μετά την ανάληψη υπηρεσίας, κυρίως λόγω των μειωμένων αποδοχών.
     Η ελληνική κοινωνία έχει επενδύσει πολλά στη νέα γενιά δασκάλων και νηπιαγωγών και προσμένει ότι θα αποτελέσουν το βασικό μοχλό για την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.
     Αυτό προϋποθέτει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, θα κατανοήσει πως σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι ανάγκη να επενδύσουμε στη γνώση. Θα κατανοήσει πως η Παιδεία είναι ο ασφαλέστερος και βασικότερος μοχλός οποιασδήποτε μορφής ανάπτυξης, κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής.
     Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς. Διορισμούς που θα πραγματοποιούνται με ένα δίκαιο, αντικειμενικό μεικτό σύστημα διορισμών όπως ίσχυε πριν την ψήφιση του Ν.3848/2010.
     Τονίζω ιδιαίτερα την απαίτηση όλων για τη διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους συναδέλφους μας της Ειδικής Αγωγής ώστε επιτέλους να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί για τους πτυχιούχους του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
     Ταυτόχρονα, θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να κατανοήσει πως με 600 ευρώ το μήνα ο εκπαιδευτικός, όταν μάλιστα είναι υποχρεωμένος να προσφέρει τις υπηρεσίες του μακριά από την οικογένειά του, μακριά από τον τόπο συμφερόντων του δεν μπορεί να ζήσει. Η Πολιτεία θα πρέπει να του εξασφαλίσει τη δυνατότητα να ζει και να εργάζεται, αν μη τι άλλο, με αξιοπρέπεια.
                                                                                                         
Πάντα στη διάθεσή σας
  Παληγιάννης Βασίλης

 Το σχολείο της δραχμής... είναι μια χαρά!

ImageΗ διαφήμιση είναι γνωστή και πολυσυζητημένη. Τα παιδάκια στο δημοτικό σχολείο μαθαίνουν για την Ευρώπη και ρωτούν το δάσκαλο γιατί η Ελλάδα δεν είναι πλέον στο Ευρώ. Ο δάσκαλος τα κοιτά αμήχανος και αποσβολωμένος δεν μπορεί να τους απαντήσει, δεν μπορεί καν να ψελλίσει μια φράση, αφού η ερώτηση των παιδιών τον παγιδεύει και ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει ούτε μία λογική εξήγηση ή δικαιολογία. Μετά οι τίτλοι τέλους πέφτουν γρήγορα και βγαίνει μπροστά με πηχυαία γράμματα το μήνυμα «Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε», το οποίο υπονοεί προφανώς ότι τώρα που είμαστε στο ευρώ δεν διακυβεύεται το παρόν ή το μέλλον των παιδιών μας και ότι φυσικά η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο στο το μέλλον.
 Μολονότι το διαφημιστικό αυτό βίντεο έχει χαρακτηριστεί ως ακραίο δεν θα έπρεπε να μας ξενίσει σε μια εποχή που τα πολιτικά συνθήματα και οι δηλώσεις είναι παρακινδυνευμένες και συχνά διαψεύδονται ταχύτατα από τους ίδιους τους πολιτικούς δρώντες (βλ. τηλεοπτικές δηλώσεις Βελόπουλου στο κανάλι του κόμματος λίγο πριν αποχωρήσει από το ΛΑΟΣ, την «πολιτική χωρίς πολιτικούς» του Τζήμερου, το τηλεοπτικό βίντεο του ΠΑΣΟΚ «Μένουμε Ελλάδα» κ.ά.).
Γεγονός πάντως είναι ότι μολονότι από το συγκεκριμένο σχολείο φαίνεται να απουσιάζουν οι φορητοί υπολογιστές και κάθε άλλου είδους ηλεκτρονικά συστήματα, η αίθουσα διαθέτει ωστόσο έναν τεράστιο γυαλιστερό μαυροπίνακα ο οποίος χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό μέσο διδασκαλίας με τη συνδρομή μιας μαθήτριας που είναι σηκωμένη στον πίνακα και δείχνει στους μαθητές μ’ ένα όμορφο μακρύ ξύλο τα ονόματα των χωρών και άλλες πληροφορίες. Η αίθουσα είναι φρεσκοβαμμένη, τα θρανία όμορφα και καθαρά, οι καρέκλες πλαστικές, ανατομικές και ασύγκριτα ομορφότερες από εκείνες που είχαμε στη δεκαετία του ‘80, όταν δηλαδή η γενιά των σημερινών 30άρηδων πήγαμε στο δημοτικό και οι αναμνήσεις μας περιορίζονται στα λιγοστά χτυπήματα με χάρακες στην παλάμη που δεχθήκαμε και το γευστικότατο χυμό ροδάκινο και βερίκοκο που απλόχερα μας πρόσφεραν πρωί-μεσήμερι και απόγευμα σε τενεκεδένια κυλινδρικά κουτιά λίγο πριν το σκάνδαλο Κοσκωτά.
Επιπλέον στην τάξη επικρατεί ησυχία, όλοι παρακολουθούν με προσοχή το δάσκαλο, ο οποίος κατευθύνει με ηρεμία και ευγένεια τη διδασκαλία σαν να βρίσκεται με ώριμους τελειόφοιτους φοιτητές πανεπιστημίου. Τέλος, τα παιδάκια είναι όμορφα, έχουν φωτεινά πρόσωπα και καθαρά ρούχα και δεν δείχνουν καθόλου μα καθόλου πεινασμένα.
Ε, ναι, λοιπόν, μετά από αυτή τη διαφήμιση σκέφτηκα κι εγώ πως αν ήταν να γυρίζαμε πίσω στη δραχμή και το δημόσιο σχολείο να ήταν έτσι, εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.
Εσείς;  
[Αναδημοσίευση από intellectum.org]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr