ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Έχεις ευθύνη για το θάνατο της πατρίδας σου

Έλληνα ξύπνα. Ξύπνα επιτέλους.

Σταμάτα να βάζεις ταμπέλες. Σταμάτα να κάνεις αυτό που τα ΜΜΕ και το κομματικό σύστημα κάνει σε καθημερινή βάση για να συνεχίσει να υπάρχει.

Ποιος συμφωνεί με τον άλλον στα πάντα; Ποιος ταιριάζει με τον άλλο στα πάντα;

Αν ένας αριστερός είναι ανώμαλος σημαίνει ότι είναι όλοι ανώμαλοι;

Αν ένας δεξιός είναι αδερφή σημαίνει ότι όλοι οι δεξιοί είναι αδερφές;

Είναι δυνατόν να παίζετε το παιχνιδάκι τους μεταξύ σας;

Ξέρετε τι είναι η ταμπέλα; Άρνηση του δικαιώματος της μετάνοιας.

Δηλαδή όλοι εσείς που ταμπελιάζετε τους υπόλοιπους είστε τόσο δίκαιοι στην κριτική σας;

Είστε τόσο δίκαιοι στους εαυτούς σας; Δεν έχετε κάνει ποτέ λάθος που θα θέλατε να μην το είχατε κάνει ή να μπορείτε να το διορθώσετε; Αρνείστε το δικαίωμα της αναγνώρισης του λάθους και της προσπάθειας διόρθωσης του στους υπόλοιπους ανθρώπους;

Τότε πως θα διορθωθούν όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα;

Πως θα διορθωθεί ένας λαός που ψήφιζε με 85% ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέχρι πριν από 3 χρόνια;

Όλοι εσείς που έχετε δήθεν ξυπνήσει και ψηφίσατε άλλο κόμμα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζετε την ταμπέλα μόνο στους υπόλοιπους αλλά όχι στα μούτρα σας;

Πως θα σας ακολουθήσει στην αλλαγή σας αυτός που ταμπελιάζετε ως αντίθετο με σας;

Πως θα γεννηθεί κάτι νέο όταν σε κάθε προσπάθεια έστω και στη γνώμη ενός ανθρώπου αντί να βλέπετε το καλό ψάχνετε να βρείτε αν έχει κάνει στο παρελθόν κάτι κακό;;;;

Πότε θα καταλάβετε ότι Δημοκρατία είναι Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ;

Όταν θες να ενώσεις τους Έλληνες πρέπει να βρεις ένα κοινό όραμα. Έναν κοινό στόχο.

Αυτό που ελάχιστοι πολέμιοι θα θεωρούν λάθος αλλά οι περισσότεροι θα το θεωρούν στόχο ζωής.

Οι μισοί σχεδόν Έλληνες δεν πήγαν να ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές. Όλα τα κόμματα βλέπουν και κρίνουν τα ποστοστά τους μόνο στη βάση όσων ψήφισαν ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ. Αλλά δείχνουν αδιαφορία σε όσους τους περιφρόνησαν σαν να μην υπάρχουν!!!!

Εκεί έχει καταντήσει η Ελλάδα. Η κοιτίδα της Δημοκρατίας να διασύρεται από κομματικά σκατά μέσα στα οποία πλατσουρίζουν κομματικά σκυλιά και ανόητα υποψήφια κομματικά κουτάβια.

Δεν αξίζει καμιά ταμπέλα σε πολίτη που θέλει να ζει σε Δημοκρατία. Γιατί αυτό είναι η Δημοκρατία. Η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων προς όφελος του συνόλου των πολιτών..

Η πραγματική Δημοκρατία λειτουργεί σε ευνομούμενη πολιτεία.

Η ευνομούμενη πολιτεία λειτουργεί με βάση συνειδητοποιημένους πολίτες.

Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες θέλουν το καλό της πατρίδας τους.

Οι ταμπέλες είναι το δηλητήριο που σκοτώνει τη Δημοκρατία.

Και όταν δηλητηριάζεις τη Δημοκρατία… έχεις ευθύνη για τη στέρηση της Ελευθερίας σου.

Έχεις ευθύνη για τον θάνατο της Πατρίδας σου.


ΙΩΑΝΝΗΣ
Πηγή:  RAMNOUSIA 

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σχολικό έτος 2013-2014: Αλλάζει η κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

«Επειδή η νέα χρονιά θα έχει τις δυσκολίες και της φετινής, θα πρέπει να ξεκινήσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο κατανομής του εκπαιδευτικού προσωπικού, ανάλογα με τις ανάγκες τις οποίες έχουν».
Την ανακοίνωση αυτή έκανε προχθές στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου.
Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το esos την προηγούμενη εβδομάδα έτοιμο σχέδιο για την άμεση υλοποίηση του πριν την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους έχει στο γραφείο του ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, με στόχο την 1η Σεπτεμβρίου όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια να έχουν τον απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευτικών , ώστε να σταματήσει το φαινόμενο κάθε χρόνο να χάνονται χιλιάδας διδακτικές ώρες.
Το σχέδιο του υπουργού Παιδείας, δήλωσε στο esos στενός συνεργάτης του, περιλαμβάνει:
Α. Μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και αντίστροφα
Β. Εθελούσιες μεταθέσεις
Γ. Τα παραπάνω δύο μέτρα εάν χρειαστεί θα γίνουν και υποχρεωτικά
Δ. Το ωράριο των εκπαιδευτικών θα αυξηθεί κατά μία έως δύο ώρες εβδομαδιαίως μόνον εάν δεν αποδώσουν οι μετατάξεις και οι μεταθέσεις , ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Τα παρπάνω μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή όταν πλέον το υπουργείο θα έχει τον τελικό «χάρτη» των σχολείων , μετά τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις που θα γίνουν και αφού πρώτα στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας ο Ηλεκτρονικός Κόμβος καταγράψει :
Α. Όλα τα κενά των σχολικών μονάδων, και,
Β. Τους εκπαιδευτικούς που περισσεύουν.
Στόχος του υπουργού Παιδείας είναι 
Α. Η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και να υπάρχει ένας μικρός αριθμός πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών κάτω από αυστηρές διαδικασίες.
Β. Να μη λείπει ούτε ένα βιβλίο από τους μαθητές . Στόχος η παράδοση των σχολικών βιβλίων πριν το κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο του 2013.

Δράσεις και παρεμβάσεις της Δ.Ο.Ε. για την αξιολόγηση και τα πειθαρχικά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του στις 21/2/2013, μια μέρα μετά τη γενική απεργία και αφού έλαβε υπόψη του:
  • Τη διαρκή υποβάθμιση της Δημόσιας δωρεάν Παιδείας στην πατρίδα μας που συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο και των νέων μέτρων και περικοπών της κυβέρνησης και την τρόικας, που εφαρμόζουν κατά γράμμα όλες τις αντεργατικές διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου 3ου μνημονίου.
  • Τη δραματική οικονομική κατάσταση των σχολικών επιτροπών και τη δραματική μείωση των αποδοχών μας που στους νέους εκπαιδευτικούς ξεπερνάει το 45% και οδηγεί στην εξαθλίωση του κλάδου.
  • Τις νέες πειθαρχικές διατάξεις που καταργούν το «τεκμήριο αθωότητας» και μας οδηγούν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, με τη διαθεσιμότητα, την αργία και τις απολύσεις να επιτρέπονται ακόμα και για αυτούς που απλά παραπέμπονται στα νέα πειθαρχικά συμβούλια.
  • Το σχέδιο Π.Δ. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επέστρεψε ως απαράδεκτο στον Υπουργό και το οποίο υλοποιεί τις αντιπαιδαγωγικές και αντιεπιστημονικές διατάξεις του 4024/12, που συνδέουν την αξιολόγηση με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, μέσα από παράλογες και άδικες ποσοστώσεις από βαθμό σε βαθμό αλλά και με πρόβλεψη για στασιμότητα ακόμα και απολύσεις.
  • Την πλήρη κατάρρευση του προϋπολογισμού για την Παιδεία και τις προσλήψεις στην εκπαίδευση που οδηγεί στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου των μόνιμων εκπαιδευτικών και στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές και αναπληρώτριες.
Αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:
  • Συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου προκειμένου να αναπτυχθούν οι θέσεις του κλάδου για την απαράδεκτη σύνδεση της αξιολόγησης με τους μισθούς, τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα και να τους ζητηθεί να μη συναινέσουν στη μετατροπή του σχολείου σε χώρο τρομοκρατίας και αυταρχισμού.
  • Συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με στόχο τη χάραξη κοινής πορείας των δυο εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.
  • Συνάντηση με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων στην κατεύθυνση, της συμπόρευσης των Σχολικών Συμβούλων με τις θέσεις του οργανωμένου κλάδου για την αξιολόγηση, της καταγραφής των προθέσεων αυτών που καλούνται να την υλοποιήσουν καθώς και της στήριξης της Δ.Ο.Ε. στις πιέσεις που θα ασκηθούν.
  • Συναντήσεις με τους Διευθυντές όλων των σχολείων της Ελλάδας με συγκεντρώσεις που θα προγραμματιστούν κατά ΠΥΣΠΕ από τους τοπικούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Στις συναντήσεις θα αναπτυχθούν οι θέσεις της Δ.Ο.Ε. για την αξιολόγηση και τα Πειθαρχικά Συμβούλια και θα επιβεβαιωθεί η ομόθυμη βούληση του κλάδου για αντίσταση στο πισωγύρισμα που επιχειρεί η κυβέρνηση και στη μετατροπή του Διευθυντή Σχολείου σε ένα νέο επιθεωρητή.
  • Εξακτινωμένες εκδηλώσεις, με θέμα τις απαράδεκτες πειθαρχικές διώξεις που προωθούνται, οι οποίες θα επικρέμονται ως «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών, που θα οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, αργία - απόλυση με την παραμικρή καταγγελία του οποιουδήποτε όσο αστήρικτη και ανυπόστατη και αν είναι. Οι δυο πρώτες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εκδηλώσεις ανάδειξης του προβλήματος με συμμετοχή νομικών αλλά και συνδικαλιστικών στελεχών. Στις εκδηλώσεις θα κληθούν να συμμετέχουν ένας εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο της Περιφέρειας που θα πραγματοποιηθούν, τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων, οι αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια, οι Σχολικοί Σύμβουλοι. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σχολεία της περιφέρειας από όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται είναι: α. 12 του Μάρτη 2013 στην Πάτρα για τους Συλλόγους της Δυτικής και Νότιας Ελλάδας, β. αρχές του Απρίλη στη Βόρεια Ελλάδα για τους Συλλόγους της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Β. Ελλάδας (αναλυτικό ενημερωτικό θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες).
  • Οργανωμένη αντίδραση του συνόλου του κλάδου, μέσω των Συλλόγων διδασκόντων των σχολείων όλης της Ελλάδας, στις προσπάθειες να επανέλθει μετά από 31 χρόνια ξανά στο προσκήνιο ο «επιθεωρητισμός» και να καταργηθεί η παιδαγωγική ελευθερία και η δημοκρατία στο σχολείο.
Ενότητα - Αλληλεγγύη - Συλλογικότητα
Κανείς μόνος στη βαρβαρότητα

Θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Ομόφωνα αποφασίσθηκε: 
1.  Η επικύρωση  του πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης. 
2. Διάθεση εκπαιδευτικού για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου. 
(Πρασσάς Βασίλειος, του Δ.Σ. Κωσταραζίου, 6 ώρες στο Δ.Σ. Κορησού).
3. Εξέταση ενστάσεων εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης. 
(Απορρίφθηκε η ένσταση συναδέλφισσας).

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Είναι προφανές, έχουμε λαλήσει...

Γράφει: η άτροπος

Έχουμε λαλήσει, είναι βέβαιο πια…
Φτάνουμε στο σημείο να καταγγέλλουμε τους φρουρούς μιας φυλακής, επειδή ανταπέδωσαν τα πυρά που δέχθηκαν από κακοποιούς, οι οποίοι επιχειρούσαν με ελικόπτερο να αρπάξουν βαρυποινίτη κρατούμενο!

Δηλαδή, τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν;
Να παρακολουθούν με σταυρωμένα χέρια τον Παναγιώτη Βλαστό να δραπετεύει, δόξη και τιμή, όπως ο άλλος «σταρ» του εγκλήματος Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος επί χρόνια;

Σε ποιο σημείο του πλανήτη θα άνοιγε, άραγε, ανάλογη συζήτηση; 
Νομίζω σε κανένα.
Και, όμως, εδώ, άκουσα τον βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Στρατούλη να λέει (στο Μega) ότι πρέπει να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άρχισαν να πυροβολούν οι αστυνομικοί…

Προσέξτε: πάνοπλοι κακοποιοί κρατούσαν ομήρους τον πιλότο και τον μηχανικό του ελικοπτέρου, κατέβηκαν στο προαύλιο της φυλακής για να πάρουν τον Βλαστό, έριξαν πάνω από 300 σφαίρες, οι φρουροί τους συνέλαβαν χωρίς να ανοίξει μύτη, και ο κ. Στρατούλης από όλο αυτό κατάλαβε ότι πρέπει να ερευνηθεί η στάση των αστυνομικών…

Τα ίδια, πάνω κάτω, είπε και ο δικηγόρος του αρχινονού, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης. Αλλά εκείνος τη δουλειά του κάνει και κονομάει απ’ αυτήν,
Ο Στρατούλης, όμως;

Το θέμα, φυσικά, δεν είναι ο κάθε Στρατούλης, αλλά μιά ορισμένη νοοτροπία που προσπαθεί να επιβληθεί, αντιστρέφοντας βασικές έννοιες.
Στη λογική «τώρα που βρήκαμε παπά (εννοούν το Μνημόνιο) να θάψουμε πέντε έξι», βάζει ο καθένας στη δημόσια συζήτηση ό,τι θέλει. Ακόμη και το πιο κραυγαλέο. Και ακολουθούν καμιά δεκαριά σαματατζήδες, με ύφος ινστρούχτορα, για να μας εξηγήσουν πόσο δίκιο έχει ο κάθε … νεωτεριστής ή υπέρμαχος των ατομικών δικαιωμάτων…

Ελλάδα 2013..

Αλλά, τι το ψάχνω, μήπως θα υπήρχε άλλη χώρα που οι δικαστές θα άφηναν ελεύθερο κοτζάμ αρχιτρομοκράτη, τον Νίκο Μαζιώτη του «Επαναστατικού Αγώνα», επειδή δεν κατάφεραν -λέει- να τον δικάσουν μέσα σε ενάμισι χρόνο;

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΠΥΣΠΕ) ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Συνεδριάζει, αύριο 27 Φλεβάρη, το υπηρεσιακό συμβούλιο με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Επικύρωση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης.

2 Διάθεση εκπαιδευτικού για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου.

3. Εξέταση ενστάσεων εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης.

4. Κάθε άλλο θέμα που θα προταθεί

Το 1994, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε προβλέψει την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ

Από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της χθεσινής εκδήλωσης ήταν η στιγμή της μετάδοσης ενός μικρού βίντεο με στιγμές από την πολιτική σταδιοδρομία του κ. Μητσοτάκη με χαρακτηριστικότερη μία ομιλία του στη βουλή το 1994 όταν απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προέβλεψε ότι με την πολιτική που παράγει χρέη και ελλείμματα σε λίγα χρόνια η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να δανειστεί και αναγκαστικά θα πιεζόταν για να καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Ποιοι φταίνε για την κρίση

Πηγή: Real.gr

Μπροστά σε ετερόκλητο πολιτικά κοινό και σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρουσίασε το βιβλίο του «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993».

Κάνοντας μία αναδρομή στην πορεία της ελληνικής οικονομίας από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα υποστήριξε πως κατά τη δική του διακυβέρνηση και στην πρώτη τετραετία του Κ. Σημίτη έγιναν σημαντικά βήματα για την μείωση του ελλείμματος. «Μετά την πτώση της κυβέρνησης εκείνης, η Ελλάδα δεν ξαναβρήκε στην πραγματικότητα το δρόμο της. Με την εξαίρεση της μισής προσπάθειας που έκανε ο κ. Σημίτης, στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας του μέχρι να εξασφαλίσει την είσοδο στην ΟΝΕ, στηριζόμενος κυρίως πάνω στα δικά μας επιτεύγματα και πολιτικές, η Ελλάδα ακολούθησε άβουλη και μοιραία τον ολισθηρό δρόμο των χρεών και των ελλειμμάτων» είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 

«Η κυβέρνηση εκείνη είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό από την πρώτη ώρα. Φίλες και φίλοι το πρόβλημα της Ελλάδας ακόμη και σήμερα στην ακραία κατάσταση που βρίσκεται η χώρα είναι ότι ο πολιτικός κόσμος αρνείται να μιλήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Ο πολιτικός κόσμος δεν λέει ακόμη και σήμερα την πλέον προφανή σε όλους αλήθεια». 

Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν και παρήγορα μηνύματα μέσα σε όλη την κρίση. «Την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας υπάρχουν και παρήγορα μηνύματα. Ο ελληνικός λαός έχει φανεί στη διάρκεια της κρίσης αυτής ωριμότερος από την ηγεσία του. Το δεύτερο παρήγορο μήνυμα είναι ότι έχει επιδείξει μεγάλη ευαισθησία και αλληλεγγύη έναντι εκείνων που έχουν ανάγκη» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 

Επιπλέον ανέφερε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόζει τον νόμο της δημοκρατίας. «Πάνω από όλα όμως πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε τη δημοκρατική νομιμότητα. Είναι το ελάχιστο εθνικής συνεννόησης που αυτή την στιγμή επιβάλλουν οι θεσμοί και ο πόνος του ελληνικού λαού. Όσοι αγαπούν αυτό το λαό πρέπει να το καταλάβουν. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόζει το νόμο της Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο οι παράνομες απεργίες, οι βίαιες διαδηλώσεις, οι καταλήψεις και το κύμα των παράνομων μεταναστών που μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε γκέτο. Θανάσιμο πλήγμα για την οικονομία είναι η επίθεση μασκοφόρων στη Χαλκιδική αλλά και το σύνθημα "δεν πληρώνω". Ακόμη και οι αγρότες, που δεν έχουν δώσει ακραία μορφή στις κινητοποιήσεις τους, βλάπτουν την εικόνα της χώρας σε μια κατεξοχήν ακατάλληλη στιγμή, που προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη» είπε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι πρώτο μέλημα της χώρας θα πρέπει να είναι η είσπραξη των φόρων και η δραστική μείωση του κράτους. «Πρώτιστο μέλημά μας είναι να εισπράξουμε τους φόρους που σήμερα διαφεύγουν. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας. Και δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Αναφορικά με την Χρυσή Αυγή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε αιχμές για την στάση της Αριστεράς. «Το πρωτόγνωρο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, σε μία χώρα που ποτέ ο φασισμός δεν έβγαλε ρίζες, είναι ένα φαινόμενο που δεν επιτρέπεται να υποτιμήσουμε. Είναι βέβαιο ότι –κατά μεγάλο μέρος- οφείλεται στην ασυδοσία της Αριστεράς, που επικρατούσε επί πολλά χρόνια. Αυτή έδωσε το κακό παράδειγμα της ασέβειας στο νόμο της Δημοκρατίας. Το 1990 δεν υπήρχε το πρόβλημα αυτό» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε: «Αντίθετα το ΚΚΕ και η άλλη αριστερά μετείχαν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνέπρατταν και σε αντιδημοτικές αποφάσεις που η σκληρή πραγματικότητα επέβαλλε. Η Οικουμενική κυβέρνηση, με συμμετοχή της Αριστεράς, έκλεισε τις προβληματικές και απέλυσε πάνω από 10.000 υπαλλήλους. Το ΚΚΕ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πάντες πρέπει να καταλάβουν. Η δημοκρατική νομιμότητα είναι μονόδρομος». 

«Η σημερινή βουλή με την ευρωπαϊκή πλειοψηφία που διαθέτει μπορεί και πρέπει να διαρκέσει 4 χρόνια άλλωστε αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα. Είναι προσωπική ευθύνη των βουλευτών που την απαρτίζουν να ψηφίζουν και να στηρίζουν φιλοευρωπαϊκές πολιτικές» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 

Στη συνέχεια προέτρεψε τους νέους να θυμηθούν ότι «κάθε εποχή έχει τις δικές της μάχες, τα δικά της μέτωπα. Μην προσπαθείτε να αναβιώσετε φαντασιακά τους αγώνες του παρελθόντος. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Δεν υπάρχει ούτε δεύτερος, ούτε τρίτος γύρος. Όποιο μετερίζι και αν διαλέξετε, φροντίστε να είναι το δικό σας και όχι δανεικό». 

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε συγκινημένος με την παρουσία του κοινού κατά την παρουσίαση. «Με την έκδοση του βιβλίου αυτού βοηθώ την χώρα να βαδίσει μπροστά. Αποκλειστική πρόθεση μου όταν πήρα αυτή την απόφαση ήταν να βοηθήσω σε μία δύσκολη ώρα τη χώρα μας. Γιατί πράγματι τον τελευταίο καιρό μετά την απώλεια της πιστού συντρόφου μου απέχω από το δημόσιο βίο. Αλλά κάνω αυτή την εξαίρεση γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει σε σημείο κρίσιμο» τόνισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 

Εκτός από τα συγγενικά πρόσωπα και τους στενούς συνεργάτες του στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ.κ. Φ.Κουβέλης, Π.Καμμένος, Μ. Γλέζος, Σπ.Χαλβατζής, Β. Μεϊμαράκης, Ανδ. Παπαδόπουλος, Μ. Ανδρουλάκης, Β. Πολύδωρας, Γ.Αλογοσκούφης, Γ.Βουλγαράκης, Π.Δούκας, Τ.Γιαννίτσης, Ν.Μπίστης, Π.Παυλόπουλος, Π.Ψωμιάδης, Ν. Νικολόπουλος, Χρ. Μαρκογιαννάκης, Γ.Παπαθανασίου, Β.Μαγγίνας, Δ.Σιούφας, Γ.Καρατζαφέρης, Κ.Χατζηδάκης, Ν.Κακλαμάνης, Ν.Καραχάλιος, και Ελ. Βόζεμπεργκ.


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πριν από λίγο έληξαν οι εργασίες της σύσκεψης αιρετών ΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ - ΚΥΣΠΕ

Σήμερα, Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο NOVOTEL, η πανελλαδική σύσκεψη αιρετών ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ, στην οποία και συμμετείχα, ως είχα υποχρέωση, εκπροσωπώντας σας.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τα ζητήματα αιχμής, όπως:
  • Το πειθαρχικό δίκαιο
  • Η αξιολόγηση
  • Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου μεταθέσεων (ΠΔ 50/96 και 100/97)
  • Το ωράριο
  • Οι προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών
 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Στη σύσκεψη κυριάρχησε πνεύμα ενότητας, η οποία είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε για τον κλάδο,  κόντρα στην, άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχονται σήμερα οι εκπαιδευτικοί από την ηγεσία του Υπουργείου.
Στην τρίλεπτη (όπως ορίζει η διαδικασία) τοποθέτησή μου αναφέρθηκα στο καυτό θέμα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που μαστίζει οικονομικά όλους μας, ως κατοίκους της ακριτικής περιοχής μας, καθώς επίσης και στο «ομιχλώδες και θολό» νομοθετικό πλαίσιο, σχετικά τόσο με τις υπεραριθμίες όσο και με το καθεστώς της «διάθεσης» πολλών συναδέλφων στα ΠΥΣΠΕ.
Περισσότερη ενημέρωση διά ζώσης...

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδική σύσκεψη αιρετών ΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ - ΚΥΣΠΕ

Αθήνα, 24/2/2013
Αύριο, Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, με τους αιρετούς ΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ - ΚΥΣΠΕ.
Σκοπός της σύσκεψης είναι η καλύτερη σύνδεση των αιρετών με τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος σε όλα τα επίπεδα. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν γενικότερα θέματα, σχετικά με τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και το ρόλο των αιρετών σ' αυτά.
Η σύσκεψη θα γίνει στο ξενοδοχείο NOVOTEL και θα διαρκέσει από τις 8:30 έως τις 18:00.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ευρώ ή τρόικα και ολιγαρχία. Γράφει ο Ν. Κοτζιάς και απαντά ο Δ. Καζάκης

Γράφει ο Νίκος Κοτζιάς:

Συχνά μου θέτουν το ερώτημα κατά πόσο η έξοδος από το Ευρώ είναι η απάντηση στην κρίση. Πολλοί έντιμοι συμπολίτες πιστεύουν ότι η έξοδος από το Ευρώ είναι η λύση των προβλημάτων μας. Σε κάθε περίπτωση αγνοεί τη διεθνή πείρα του καπιταλισμού. Όπως το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες χώρες που διαθέτουν το δικό τους νόμισμα και βρέθηκαν συχνά σε κρίση, ή βρίσκονται σε κρίση και σήμερα.

Ποιοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτά τα χάλια


Γράφει ο Γιάννης Τ.
…ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ
Τέσσερις παράγοντες οδηγησαν τη χώρα εδώ που είναι με την ανοχή μας:
 
1ος Παράγοντας ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.
Ολα αυτά τα χρόνια συγκυβερνούσαν με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Θυμηθείτε τους συνδικαλιστές πρώτα Κομματικά Στελέχη—μετά Βουλευτές—μετά Υπουργοί π.χ. Πιπεργιάς ΔΕΗ, Κουτσούκος ΑΔΕΔΥ, Μαυρικος, Πρωτοπαπας, Θεωνας, Μανωλης, Κανελλοπουλος, ΓΣΕΕ, Κουσελάς ΟΤΟΕ, Τσουκαλάς ΟΤΕ και πολλοι αλλοι. Η μεγαλύτερη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έγινε επι των ημερών τους καθώς γνωρίζουν να χειρίζονται τους εργαζόμενους. 

2ος Παράγοντας ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ –ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ–ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Υπουργείο Παιδείας: "Αν χρειαστεί θα βάλουν πλάτη οι εκπαιδευτικοί για 1-2 ώρες"

Υπουργείο Παιδείας: Χαμηλοί τόνοι για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.
«Αν χρειαστεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να βάλουν πλάτη οι εκπαιδευτικοί για μία ή δυο ώρες, νομίζω θα το κάνουν» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha» ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Όπως ανέφεραν σήμερα πηγές από το υπουργείο Παιδείας, δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση για το θέμα, εκτός από την πρόβλεψη που νομοθετήθηκε και με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο το οποίο ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή, ότι θα μειωθούν την ερχόμενη χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
«Θα το δούμε μαζί με τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για το.....σύστημα επανατοποθέτησης των εκπαιδευτικών για να μειώσουμε το φαινόμενο του να έχουμε υπεράριθμους εκπαιδευτικούς σε μια περιοχή και ελλείψεις σε άλλη» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Από τον Σεπτέμβριο της εφετινής χρονιάς θα λειτουργεί online σύστημα ημερήσιας εποπτείας και ελέγχου των σχολείων ώστε να μην υπάρχουν κενά και να διαπιστωθεί σε ποιες περιοχές χρειάζονται παρεμβάσεις ή αλλαγές.
Καλά όλα αυτά και ο δασκαλάκος είναι λεβεντιά, αλλά του λείπουνε πολλά...
Ο υπουργός ας αφήσει κατά μέρος τις γαλιφιές,  τις μαλαγανιές και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, γιατί η επίκληση στο φιλότιμο του εκπαιδευτικού δεν μπορεί να έχει υπόσταση με μίζερη πολιτική.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Καταλαβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τι σημαίνει η εγκληματική επίθεση στη Χαλκιδική;

Γράφει: η Άτροπος
Αναρωτιέμαι: δεν υπήρχε ούτε ένας στον ΣΥΡΙΖΑ που να καταλάβαινε ότι αργά ή γρήγορα θα φτάναμε στα όσα εγκληματικά διημείφθησαν στο μεταλλείο Χρυσού της Χαλκιδικής, από τη στιγμή που επί δυόμισι χρόνια συμβαίνουν στη χώρα τόσα και τόσα, στα όρια της βιαιότητας (ή και πέρα απ’ αυτά);

Δεν υπήρχε κανείς που να καταλάβαινε ότι το κλείσιμο του ματιού σε φαινόμενα ανομίας, τελικά θα άφηναν πολιτικό ίζημα στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ;

Κανείς (μη έξαλλος) δεν υποστηρίζει, φυσικά, ότι η επίθεση της συμμορίας στη Χαλκιδική οργανώθηκε από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Αλλίμονο.

Υπάρχουν, όμως, πολλοί που θυμούνται καλά ότι κάθε κίνηση στα όρια της βιαιότητας υποστηρίχτηκε (ή έστω έγινε ανεκτή) από αυτό, στο όνομα κάποιου κοινωνικού δικαίου, τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Και εκεί ακριβώς έγκειται το ζήτημα.
Θα αναφερθώ μόνο σε τρία παραδείγματα.

Επιμόρφωση Β΄επιπέδου στην εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της Πρόσκλησης προς τα ΚΣΕ για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης Β’ επιπέδου στο πλαίσιο της 4ης περιόδου επιμόρφωσης και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, γίνεται γνωστό στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιμόρφωση, ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και η έναρξη των μαθημάτων για τις αρχές Απριλίου 2013. Τα μαθήματα θα διακοπούν στο τέλος Ιουνίου και θα συνεχιστούν στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2013, διάστημα κατά το οποίο θα διεξαχθούν και οι δράσεις «εφαρμογής στην τάξη» των επιμορφούμενων.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να επισκέπτονται συχνά την «Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας της Επιμόρφωσης Β΄επιπέδου», στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://b-epipedo2.cti.gr και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται εκεί, προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα σχετικά με τα θέματα της επιμόρφωσης, όπως οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, οι οποίες γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, κλπ., καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή των προγραμμάτων.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Τι προβλέπει το μεσοπρόθεσμο για την παιδεία













Επικυρώθηκε από τη Βουλή το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» το οποίο περιλαμβάνει και τις εξής διατάξεις για την παιδεία:
-Μείωση αναπληρωτών καθηγητών μέσω αύξηση ωραρίου διδασκαλίας
-Μείωση εκτάκτου προσωπικού σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (ΠΔ 407)
Μείωση προσλήψεων στο υπουργείο Παιδείας
-Μείωση δαπανών Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών
-Μείωση λειτουργικών δαπανών Πανεπιστημίων-ΤΕΙ με συγχωνεύσεις
Μείωση επιχορηγήσεων εντός και εκτός ΓΚ (Πολιτισμός και Αθλητισμός)
-Μείωση των νεοεισερχόμενων στις στρατιωτικές ακαδημίες και των υψηλόβαθμων θέσεων κατά 30%
Για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  δεν γίνεται καμία αναφορά.

Πίνακες με μόρια μεταθέσεων εκπαιδευτικών Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς

Σύμφωνα με την αριθμ. 7649/Δ1/18-01-2013 Εγκύκλιο Μεταθέσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2012-2013, η Διεύθυνση Π. Ε. Καστοριάς ανακοινώνει τους πίνακες με τα στοιχεία των αιτούμενων για μετάθεση εκπαιδευτικών για Βελτίωση ή για Οριστική Τοποθέτηση και για μετάθεση εκπαιδευτικών από Περιοχή σε Περιοχή και σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΔΥ-ΕΕΕΕΚ. 
Από 18-2-2013 μέχρι και 22-2-2013 θα υποβάλλονται ενστάσεις και θα μπορεί στο διάστημα αυτό να γίνει διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην περίπτωση δικαίωσης από τα αρμόδια ΠΥΣΠΕ τυχόν υποβληθεισών ενστάσεων από τους ενδιαφερομένους.
                          ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟΙ
Συνημμένα:

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ

Συνεδρίασε σήμερα, 19 Φλεβάρη 2013, το υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) Καστοριάς και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Την επικύρωση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης. 

2. Την τροποποίηση ανάθεσης διδασκαλίας μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς Β/θμιας. 
 Ρούσκας Παναγιώτης, 4 ώρες στο ολοήμερο Δ.Σ. Μαυροχωρίου και 4 ώρες στο ολοήμερο Δ.Σ. Κωσταραζίου.

3. Την  χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή εκτός ωραρίου εργασίας.
Κοροσίδου Ελένη ΠΕ06, 10 ώρες την εβδομάδα σε σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

4.Την τροποποίηση προσωρινών τοποθετήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη
Παπαβασιλείου Ειρήνη, από 6ο Δημοτικό Σχολείο και Νεστορίου, μόνο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς.
Ρίσκου Ειρήνη, από 1ο Νηπιαγωγείο Μανιάκων στο 10ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς.

5. Προσωρινές τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη

 Ζέγας Μιχαήλ, στο  2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
 Γυμνοπούλου Ναυσικά, στο Δημοτικό Σχολείου Νεστορίου
 Ιορδανίδου Αναστασία, στα Δημοτικά Σχολεία Τοιχιού (3 ημέρες) και Δισπηλιού (2 ημέρες)
 Τσιγγελίδου Κων/να, στα Νηπιαγωγεία Λεύκης (2 ημέρες) και Οινόης (3 ημέρες)

6.Την κατάταξη σε Μ.Κ. αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
 
ΠΕ70

Ζέγας Μιχαήλ, ΣΤ βασικό

Γυμνοπούλου Ναυσικά, Ε βασικό

Ιορδανίδου Αναστασία, Ε
 
ΠΕ60.50

Τσιγγελίδου Κων/να, ΣΤ

 Ο Διευθυντής της Διεύθυνσής μας, Γεώργιος Μασλάρης, ορίστηκε τακτικό μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφερειακής διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

Συγκροτήθηκαν με αποφάσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
-Ορισμός μελών του Β΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Συνεδρίαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ) Καστοριάς

Συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00, το υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) Καστοριάς, με θέματα ημερήσιας διάταξης:


1. Επικύρωση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης. 
2. Τροποποίηση ανάθεσης διδασκαλίας μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς Β/θμιας. 
Ρούσκας Παναγιώτης, 4 ώρες στο ολοήμερο Δ.Σ. Μαυροχωρίου και 4 ώρες στο ολοήμερο Δ.Σ. Κωσταραζίου. 
3. Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή εκτός ωραρίου εργασίας. 
4. Τροποποίηση προσωρινών τοποθετήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Ρίσκου Ειρήνη, από 1ο Ν/Γ Μανιάκων στο 10ο Ν/Γ Καστοριάς. 
5. Προσωρινές τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη.
6. Κατάταξη σε Μ.Κ. αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
7. Κάθε άλλο θέμα που θα προταθεί.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Το νέο του βιβλίο  θα παρουσιάσει, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Ο τίτλος του βιβλίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Μετά από 20 χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, λύνει τη σιωπή του και μέσα από το βιβλίο του που θα παρουσιαστεί επισήμως στις 25 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, αναφέρεται στα πεπραγμένα της κυβερνήσεως του, την περίοδο 1990-1993 και ιδιαιτέρως στην προσπάθεια του, να θωρακισθεί από τότε η ελληνική οικονομία για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά ελλείμματα.
Άλλωστε, μετά την πτώση της κυβερνήσεως του, ο πρώην πρωθυπουργός είχε προβλέψει από το 1994 ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στο ΔΝΤ και μέσα από το βιβλίο του εξηγεί, τι τον οδήγησε σε αυτήν την δυσοίωνη εκτίμηση.
Στο βιβλίο του ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται σήμερα και επιβλήθηκαν από την τρόικα, είχαν ξεκινήσει ή έγιναν την τριετία 90-93 και όπως υποστηρίζει για αυτό η κυβέρνηση του πολεμήθηκε από κόμματα και συντεχνίες.
Στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (εκδόσεις Εστία), το οποίο επιμελήθηκε ο πρώην Υπουργός της κυβέρνησης του και πρώην Επίτροπος της Ε.Ε Γιάννης Παλαιοκρασσάς, παρατίθενται στοιχεία και πίνακες για όλα όσα έγιναν ώστε να αντιμετωπιστεί το εθνικό χρέος τη συγκεκριμένη τριετία.
Ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί κριτική στην διακυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι τα δημόσια ελλείμματα εκτοξεύτηκαν λόγω των πολιτικών που άσκησε επί μια οκταετία με αλόγιστες παροχές και σπατάλες ενώ περιγράφει και τις τεράστιες δυσκολίες που συνάντησε από κόμματα και συντεχνίες στην προσπάθειά του να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία.

Έως και 38% οι αυξήσεις για το μέσο καταναλωτή οι αυξήσεις στη ΔΕΗ. Έκθετη η κυβέρνηση! 

Την Κυριακή που πέρασε η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, παρουσίασε τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θριαμβολογώντας μάλιστα ότι είναι πολύ μικρές. Ταυτόχρονα απέφυγε να παρουσιάσει ακριβή στοιχεία και αναλυτικές χρεώσεις και περιορίστηκε στο να εμφανίσει πίνακες με παραδείγματα.

Η ΔΕΗ τη Δευτέρα ανάρτησε στο site της όλες τις αναλυτικές χρεώσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με όσα ανέφερε το υπουργείο, την προηγούμενη μέρα.
Οι αυξήσεις είναι τρομακτικές και ξεπερνούν το 38% στην περίπτωση του μέσου οικιακού καταναλωτή!!!

Πιο συγκεκριμένα:

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Β΄επιπέδου - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ΚΣΕ

Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών ανακοινώσεων δημοσιεύθηκε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων κατά την 4η επιμορφωτική περίοδο της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» (Επιμόρφωση Β’ Επιπέδου) του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα ενδιαφερόμενα ΚΣΕ είναι η Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013.

Επισημαίνεται ότι και τα ΚΣΕ που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο πλαίσιο της πρόσφατης Ανακοίνωσης – Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με ημ/νία 19.09.2012, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος», έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν εκ νέου (επιβεβαιώσουν) την αίτησή τους στην παρούσα φάση.



Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στη διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr/mis

Για τυχόν διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα στην υπηρεσία Help Desk της επιμόρφωσης Β’ επιπέδου, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο στην Πύλη Ενημέρωσης της Πράξης, στη διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr → (Επιλογή) Υποστηρικτικές Δομές → (Επιλογή) Help Desk.
Τέλος, γίνεται γνωστό ότι τα μαθήματα της παρούσας περιόδου προβλέπεται να ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου 2013 και συνεπώς τα προγράμματα επιμόρφωσης δεν θα ολοκληρωθούν εντός της φετινής σχολικής χρονιάς (2012-2013), αλλά θα συνεχιστούν στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2013, διάστημα κατά το οποίο θα υλοποιηθούν οι δράσεις «εφαρμογής στην τάξη» των επιμορφούμενων.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Από 39 έγιναν τελικά 40 τα μέλη της κυβέρνησης...

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ορκίζεται ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης Κυριάκος Βιρβιδάκης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο νέος υφυπουργός θα έχει αρμοδιότητες επί του ΕΣΠΑ.

Ο διορισμός του στη θέση αυτή γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η διάθεση του πρωθυπουργού να αποφευχθούν χρονοτριβές είναι εμφανής αφού κανονίστηκε για σήμερα η ορκωμοσία του νέου υφυπουργού έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος από μία ορκωμοσία τη Δευτέρα και ο Βιρβιδάκης να ξεκινήσει κατευθείαν τη δουλειά.

Συντονιστικό Νηπιαγωγών: Ο φάκελος, νηπιαγωγείο, έχει ανοίξει

Καταιγίδα αλλαγών έρχεται να μεταβάλλει το θεσμό του Νηπιαγωγείου όπως τον γνωρίζουμε μέχρι τώρα:
· Αλλαγή του ωραρίου του Νηπιαγωγείου;
· Οργανικές υπό κατάργηση;
· Αλλαγές στην Ειδική αγωγή;
· Νηπιαγωγεία αναμορφωμένου ωραρίου;
· Αξιολόγηση και.....Νηπιαγωγείο;

· Πολυθέσια Νηπιαγωγεία , Προϊστάμενοι/ες Νηπιαγωγείων
· Κληρώσεις παιδιών και αποκλεισμός προνηπίων
· Αδυναμία αναπλήρωσης σε περίπτωση ασθενείας νηπιαγωγών

Σας περιμένουμε για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας και να αναλάβουμε δράση όλοι μαζί
Τρίτη (19/2/2013) στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΔΟΕ(Ξενοφώντος 15Α)

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πόσος είναι ο κατώτατος μισθός στο δυτικό κόσμο.

γράφει ο Πύρινος Λόγιος
Μετά το σάλο από τα σενάρια περί νέας μείωσης του κατώτατου μισθού, δείτε τι ισχύει διεθνώς με τον κατώτατο μισθό! Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Στις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης, την πρωτοκαθεδρία την έχει το Λουξεμβούργο (βεβαίως-βεβαίως) με 1.758 ευρώ μικτές απολαβές, δηλαδή περίπου 1.640 καθαρά. Στο γειτονικό (του Λουξεμβούργου) Βέλγιο, το ποσό κατεβαίνει κατά τι, δηλαδή στα 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η ...Ιρλανδία (ναι,ναι, αυτή των μνημονίων όπως εμείς!) στα 1.462 ευρώ μηνιαίως! Ακολουθεί κατα πόδας η Ολλανδία με 1.429 ευρώ και λίγο πιο κάτω, η Γαλλία με 1.365 ευρώ!

Απίστευτα νούμερα ε;

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ξοδεύουμε τα τριπλάσια από τους Φινλανδούς για θέρμανση

Τρεις φορές περισσότερα χρήματα από τους Φινλανδούς δαπανούν, κατά μέσο όρο, οι Έλληνες για να θερμάνουν τα σπίτια τους και παρ΄ όλα αυτά το 60% των κατοίκων στην Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα από το κρύο στη διάρκεια του χειμώνα.

Αυξάνουν τις δόσεις, αλλά ο κόσμος έχει να πληρώσει;

Νέα ρύθμιση για την πληρωμή των φόρων ζήτησε το Υπουργείο Οικονομικών υπό τον φόβο γενικής κατάρρευσης των εσόδων. Έχουν πάρει φαίνεται, το μήνυμα ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τους φόρους που του έχουν επιβάλει και πλέον, προωθούν περισσότερες ρυθμίσεις με μικρότερα ποσά. Απλά να μπαίνει «κάτι» στα ταμεία.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε σύσκεψη που είχε χθες με εφόρους μεγάλων ΔΟΥ της Αττικής, τους ζήτησε μέχρι να έρθει η νέα ρύθμιση του υπουργείου που θα προβλέπει ως και 100 δόσεις να είναι ελαστικοί απέναντι στους οφειλέτες.
Ως σήμερα οι έφοροι δεν μπορούν παρά να δίνουν τη δυνατότητα για ως και 15 δόσεις. Τώρα ανοίγει ο δρόμος να μπορούν οι πολίτες να εξοφλούν σε 26 η ακόμη και 48 δόσεις, ενώ το ποσό της δόσης θα μπορεί να ξεκινάει από τα 100 ευρώ.
Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι πολίτες που αδυνατούν να δώσουν 300 ευρώ που είναι το μίνιμουμ του ποσού με αποτέλεσμα να καθυστερούν τις δόσεις, ενώ παράλληλα πολλοί είναι εκείνοι που έχουν παγώσει τις πληρωμές περιμένοντας να έρθει η νέα ρύθμιση που θα προβλέπει πολλές δόσεις.
Οι οφειλές που υπάγονται σε «διευκόλυνση τμηματικής καταβολής», εξακολουθούν μεν να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής αλλά με ποσοστό μειωμένο κατά 30% και με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης είναι συνεπής ως προς την καταβολή των μηνιαίων δόσεων.

Προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών γενικής και ειδικής αγωγής

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει την πρόσληψη εξήντα τεσσάρων (64) αναπληρωτών νηπιαγωγών ΕΑΕ, πενήντα τεσσάρων (54) αναπληρωτών δασκάλων ΕΑΕ και διακοσίων πενήντα δύο (252) αναπληρωτών δασκάλων του ενιαίου πίνακα γενικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-2013, στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 1», «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», για το διδακτικό έτος 2012-2013.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την υπογραφή σύμβασης και ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 14-02-2013 έως και τη Δευτέρα 18-02-2013.
Ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ, λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας και υπογραφής σχετικής σύμβασης στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ
Για να κατεβάσετε τους πίνακες πατήστε εδώ.
Στη Διεύθυνση Καστοριάς τοποθετήθηκαν η συναδέλφισσα ΤΣΙΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, νηπιαγωγός ειδικής αγωγής και ο συνάδελφος και συναδέλφισσες δάσκαλοι γενικής αγωγής:
 ΖΕΓΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ανήθικο πείραμα πάνω σε ανθρώπινα όντα η πολιτική της λιτότητας

Ο Αμερικανός οικονομολόγος και συγγραφέας Πωλ Κρουγκμαν είναι γνωστός για τις φιλελεύθερες ιδέες του και το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών του 2008.

Πολέμιος του ευρωπαϊκού προγράμματος λιτότητας δε διστάζει να τα βάζει με τη Γερμανία και την εμμονή της στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία... 

Σε πρόσφατη συνέντευξη στην Huffington Post χαρακτηρίζει τρελούς τους Γερμανούς επειδή όπως λέει "επιβάλλουν στην Ελλάδα αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία δεν έχουν κανένα όφελος για τη χώρα." 

"Η λιτότητα δεν μπορεί να βελτιώσει την πορεία του ελληνικού χρέους...", τονίζει χαρακτηριστικά. Και εξηγεί: "Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά περιορισμένη... Η Αθήνα πρέπει να κάνει ό,τι ικανοποιεί και ό,τι ζητά το Βερολίνο, αφού αυτό διαθέτει τα χρήματα αυτή τη στιγμή".

Κατά τον Κρουγκμαν, μία είναι η επιλογή:"η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει και να αποχωρήσει από το ευρώ, αλλά δεν είναι έτοιμη να το κάνει..."

Και καταλήγει "Η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται αποτελεί ένα ανήθικο πείραμα πάνω σε ανθρώπινα όντα".

Σεισμός: Μαθαίνω διασκεδάζοντας

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας σχεδίασε το κομμάτι αυτό της ιστοσελίδας ώστε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να μάθουμε διασκεδάζοντας για το σεισμό και για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό. Μην χάνετε χρόνο. Διαλέξτε την ενότητα που σας ταιριάζει και περιπλανηθείτε.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ακόμη δεν παραιτήθηκε ο Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών;

Να «μετριάσει» τον αντίκτυπο των δηλώσεων του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργου, περί πιθανής περικοπής του κατώτατου μισθού, επιχειρεί το ΥΠΟΙΚ, προσπαθώντας να διασκεδάσει την εντεινόμενες εντυπώσεις.
«Έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat. Για την κυβέρνηση, δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού» διαμήνυσε το ΥΠΟΙΚ, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του στελέχους του.
Λίγο νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος, κατέστησε πιθανή την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, καθώς υπερθεμάτισε πως «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα»
Στο περιθώριο εκδήλωσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο Γ. Μέργος διαμήνυσε πως «το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη».
«Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή» κατέστησε σαφές ο γ.γ του ΥΠΟΙΚ.
Τέλος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την δημοσιονομική πορεία της χώρας, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ήδη παρατηρείται μείωση των ελλειμμάτων και ως εκ τούτου, οι προϋπολογισμοί εφεξής, θα είναι πλεονασματικοί.

Σαφείς αποστάσεις Βρούτση – «Ο κατώτατος μισθός είναι ήδη χαμηλός» - Έμμεση «αποδοκιμασία» των δηλώσεων Μέργου
Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του γ.γ. του ΥΠΟΙΚ, Γ. Μέργου, διατήρησε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ο οποίος υπερθεμάτισε πως «ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος».
Επικρίνοντας εμμέσως, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει την άποψη πως «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα», διαμήνυσε πως «έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος».

Σταυροί στις πόρτες

 stathis stavropoulos
Του ΣΤΑΘΗ*
Σε μεγάλη αμηχανία βρίσκεται η κυβέρνηση. Αρα θα γίνει πιο επικίνδυνη.
Οταν μάλιστα την αμηχανία συνοδεύει η ανοησία, αρχίζουν οι απιθανότητες.
Γιατί, φέρ’ ειπείν, να χαρατσώνουν ου μην και να φορολογούν τους 18χρονους και τις 18χρονες και να μη φορολογούν τα βρέφη;
Γιατί να μη βγαίνουν τις νύχτες καρακόλια και να σημαδεύουν με έναν κόκκινο σταυρό τις πόρτες των σπιτιών που έχουν ή κρύβουν βρέφη, βυζανιάρικα κι άλλους εχθρούς του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της χώρας;
Γιατί να μην περνάει ύστερα απ’ τις σημαδεμένες πόρτες ο έφορας, ο κ. Βρούτσης, ο κ. Βορίδης (που είναι και υπέρ της θανατικής ποινής) να κάνουν χαρατσοπαιδομάζωμα;
Κι όποιος δεν έχει να πληρώσει, επιστράτευση! Γιατί δηλαδή επιστράτευσαν μόνον τους ναυτεργάτες;
Επιστράτευση και γερμανικό νούμερο για όλους - καλύτεροι είναι οι γεωργοί απ’ τους ναυτεργάτες και τσινάνε; Τα μουλάρια τσινάνε, όχι τα τρακτέρ! Τα τρακτέρ τούς σκάνε τα λάστιχα οι Τσουκατοστουρναραίοι!
Και με την ευκαιρία, γιατί να μην καταργηθούν οι απεργίες; Ποιος είσαι εσύ, κύριε, και απεργείς εις βάρος του κοινωνικού συνόλου;
Παίρνεις λίγα; Οι άλλοι παίρνουν λιγότερα, κακομαθημένε! Και υπάρχουν κι άλλοι που δεν παίρνουν τίποτα! Αντί να ευχαριστείς τον θεό, τη ΔΗΜΑΡ και την κυρία Χριστοφιλοπούλου που έχεις ακόμα δουλειά, γκρινιάζεις κιόλας ότι δεν πληρώνεσαι στην ώρα σου, ή ότι είσαι μήνες απλήρωτος!
Δεν βλέπεις, ανόητε, ότι τελειώνει η μετενέργεια, ότι πάνω από 600.000 εργαζόμενοι θα υποστούν μειώσεις έως και 30% - τι θέλεις επιτέλους;
Δεν βλέπεις τα σχολεία, κακομαθημένε; Λειτουργούν στη βάση του φιλότιμου των καθηγητών. Δεν βλέπεις τα νοσοκομεία; Λειτουργούν στη βάση του φιλότιμου των γιατρών. Εσύ πόσα θέλεις, ρε, για να αποκτήσεις φιλότιμο; Καλύτερος είσαι απ’ τους δασκάλους ή τους γιατρούς;
Αλλά δεν φταις εσύ! Εμείς φταίμε που σε γδέρνουμε για να σε σώσουμε και η αφεντιά σου ούτε ένα ευχαριστώ!
Δεν βλέπεις τα έσοδα του κράτους που πάνε κατά διαόλου; Τριακόσια χαρτιά μπήκαμε μέσα μόνον τον Γενάρη! Δεν ντρέπεσαι που σε αφήσαμε άφραγκον και τώρα δεν μπορείς να πληρώσεις τους φόρους σου; Και τι θα γίνει τον Φλεβάρη; Τον Μάρτη; Αμα μπούμε μέσα σόλο καπίκια ένα δισεκατομμυριάκι επειδή εσύ είσαι άχρηστος, εμείς θα φταίμε πάλι για τα νέα μέτρα που θα πάρουμε;
Δεν βλέπεις ότι ούτε το ΔΝΤ μπορεί να διορθώσει τα λάθη του και θέλεις να διορθώσεις εσύ τα δικά σου; Ποιος είσαι, ρε; όταν ψήφιζες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, νόμιζες ότι ο Ράιχενμπαχ ήταν ο Αγιος Φραγκίσκος της Ασίζης και τώρα σου ξινίζει;
Σου το λέει καθαρά ο άνθρωπος! Λάθη - ξελάθη, «καμιά αλλαγή στο πρόγραμμα προσαρμογής»! Τι άλλο να σου πει για να καταλάβεις πόσο σκλαβωμένος είσαι;
Πάψε λοιπόν να διαμαρτύρεσαι και δούλευε, όσον ακόμα έχεις δουλειά. Αλλιώς θα μας αναγκάσεις να φορολογήσουμε και τη διαμαρτυρία! κι ύστερα θα λες ότι φταίμε εμείς που σε φιμώσαμε!
Και για να τελειώνουμε! πότε θα καταλάβετε τι σας γίνεται; ειδήσεις δεν βλέπετε; Mega; ΣΚΑΪ; γιοκ; μόνο τούρκικα σίριαλ βλέπετε; Τι άλλο δηλαδή να σας πουν η Ολγα, ο Μπάμπης και τα άλλα τα παιδιά για να πεισθείτε ότι δεν σας αντέχει η οικονομία; Πρέπει δηλαδή να σας πει ο ίδιος ο κ. Μπόμπολας ή ο κ. Αλαφούζος ότι ξεμένουμε από ασθενοφόρα; ότι ο στρατός δεν έχει καύσιμα; ότι κρυώνετε στο σπίτι; Δεν το ξέρετε εσείς ότι κρυώνετε, δεν το ξέρετε ότι κακοπερνάτε; πρέπει να αναγκάζετε και τα παπαγαλάκια να σας το λένε;
Εχω βαρεθεί την γκρίνια σας. Στις επόμενες περικοπές, θα σκούζετε, στα επόμενα νέα μέτρα, θα φωνάζετε! Δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι αμαυρώνετε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό; Πού θα ’ρθει ο ξένος επενδυτής να επενδύσει; Αμα βγάλετε εσείς λεφτά, τι θα βγάλει αυτός; μπρόκολα;
Είπα μπρόκολα και θυμήθηκα! Τι σκηνές ήταν αυτές να τρέχετε δώθε κείθε στις ουρές για τζάμπα πατάτες και τζάμπα κουνουπίδια! Είδατε κανέναν πλούσιο να κάνει κάτι τέτοιο; Μόνον οι πλούσιοι δηλαδή μπορούν να είναι αξιοπρεπείς σε αυτόν τον τόπο; τι έγινε η αρχοντιά των φτωχών; Με απογοητεύετε! Στο τέλος θα με αναγκάσετε να σας επιστρατεύσω. Και δεν το θέλω.
Θέλω απλώς νόμο και τάξη!
Ησυχία και υπομονή! Και καρτερία! Ουδείς σε βιάζει άμα δεν του κουνάς τον κώλο σου...
*Δημοσιεύθηκε στο www.enikos.gr την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.