ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ετήσια εκδήλωση 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού: Πανδαισία λόγου και ήχου!

Οι δάσκαλοι αντιστέκονται στην κρίση αξιών και θεσμών παρά τις πανταχόθεν ενάντιες συνθήκες...
Επί σκηνής όλα τα παιδιά μας με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους
Εδώ, πάντα, Άργος Ορεστικόν...  
Τώρα που τέλειωσε μία ακόμη διδακτική χρονιά και καταλάγιασε ο κουρνιαχτός μίας ακόμη σπουδαίας εκδήλωσης του σχολείου μας, ας ξεφυλλίσουμε τις στιγμές της...

Ο πάτερ Λεωνίδας την επόμενη μέρα πρωί-πρωί μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, μεταφέροντας τις ευλογίες και τις ευχές του να συνεχίσουμε...
Πατέρα Λεωνίδα, όσο αντέχουμε θα πράττουμε στο ακέραιο το καθήκον μας, που δεν είναι άλλο από τη χαρά και την καλλιέργεια των παιδιών μας. 
Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, ψυχή τε και σώματι! Είσαι ο εμψυχωτής μας!!

Προς: Διευθυντή και εκπαιδευτικούς 4ου Δημ. Σχολείου Άργους Ορεστικού
Αξιότιμε και αγαπητέ κ. Λεωνίδα Οικονομίδη,

Χθες απόλαυσα την παράσταση του σχολείου σας από το θεωρείο, από ψηλά. Χάρηκα, συγκινήθηκα, ταξίδεψα, ενθουσιαστικά. Σας αγάπησα ακόμη περισσότερο. Εκείνο που ιδιαίτερα με εντυπωσίασε όμως ήταν η σκιά μιας δασκάλας που έβλεπα να «χτυπιέται» σε κάθε τραγούδι να δίνει κελεύσματα στα παιδιά, να σηκώνει πλακάτ με εντολές, γρήγορα, αργά, δυνατά και εκατόν τριάντα παιδιά με μιας να υπακούν. Όμορφα. 
Στο νου μου ήρθαν τα λόγια του Ελύτη που ακούστηκαν στη γιορτή:
- Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, (κάποιο σχολείο, ιατρείο, ναό, δημαρχείο κ.α) κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.
Παρακαλώ να συνεχίσετε να είστε πεισματάρηδες και να αγωνίζεστε. 
Ευχαριστούμε.
Θα είμαστε δίπλα σας με κάθε τρόπο.
συγχαρητήρια σε όλους
με εκτίμηση και Αγάπη
π. Λεωνίδας Μπάρδος


Το πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας. Το πολιτιστικό "στολίδι" του νομού μας.

Το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουνίου και στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης μας, το 4ο Δημοτικό σχολείο Άργους Ορεστικού πιστό στα ραντεβού του, παρουσίασε στην ετήσια εκδήλωσή του μία ακόμη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση, που ετοίμασαν και οργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, στο πλαίσιο εκπόνησης του φετινού πολιτιστικού προγράμματος.
Η παράσταση ήταν βασισμένη στο θεατρικό έργο «Εννέα και Πέντε» σε σενάριο του Οδυσσέα Ιωάννου και τον οποίο δημόσια για μία ακόμη φορά ευχαριστούμε, που με διάθεση μας το παραχώρησε 

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από το 4ο Δ.Σ Άργους Ορεστικού και το Δ.Σ. Πολυκάρπης. Το κοινό καλωσόρισε εκ μέρους των συλλόγων διδασκόντων, ο διευθυντής του 4ου.

κ. Δήμαρχε, ο επόμενος στόχος μας η κατασκευή ενός μικρού κολυμβητηρίου, γιατί σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας, οι μαθητές/μαθήτριές μας μπορούν να διδάσκονται και μαθήματα κολύμβησης. 
Πιστεύω να προλάβουμε να βρέξουμε τα πόδια μας, ζωή να έχουμε, μιας και η συνταξιοδότησή μας θα αργήσει...(μετά τα 70!), ο Θεός να μας φυλάει!!

Είναι η στιγμή που ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ανακοινώνει την ένταξη και χρηματοδότηση της κατασκευής των δύο αιθουσών γυμναστικής και πολλαπλών χρήσεων στο σχολείο μας. Μία προσπάθεια πολυετής είχε αίσιο τέλος προς όφελος των μαθητών/μαθητριών μας.

Από αριστερά η αντιδήμαρχος Αφροδίτη Μπελονάκη, Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο περιφερειακός διευθυντής Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ο προϊστάμενος επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Ιωάννης Σούλιος, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς Νικόλαος Μπουτσιάδης με τη σύζυγό του και αγαπητή συμμαθήτριά μου, Γλυκερία Κοτσάνη

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Λεωνίδας Μπάρδος, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, η Αντιδήμαρχος και συνάδελφος Αφροδίτη Μπελονάκη,(οι τρεις τους ποτέ δεν απουσιάζουν από τις εκδηλώσεις μας), ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ο προϊστάμενος επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Ιωάννης Σούλιοςο αντιδήμαρχος Φώτιος Τατσίδης, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας Καστοριάς Νικόλαος Μπουτσιάδης μετά της συζύγου του Γλυκερίας Κοτσάνη, οι σχολικοί σύμβουλοι Έλενα Ζυγούρη και Αλίκη Καζταρίδου (κάθε χρόνο παρούσες), ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς Γεώργιος Μασλάρης,(ποτέ δεν λείπει), η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων συνάδελφος, Θωμαή Μιχαηλίδου και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων συνάδελφος, Ανδριανή Παπαδοπούλου.
Ενθουσιασμένοι και περιχαρείς, οι επίσημοι προσκεκλημένοι χειροκροτούν τα 132 παιδιά μας

Η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων συνάδελφος, Θωμαή Μιχαηλίδου μαζί με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων συνάδελφο, Ανδριανή Παπαδοπούλου, δείχνουν να απολαμβάνουν τα παιδιά μας
Γονείς, γιαγιάδες, παππούδες αλλά και αρκετοί συμπολίτες μας, ήρθαν να απολαύσουν μία ακόμη απαιτητική και καλοδουλεμένη παράσταση. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.

Σε πρώτο πλάνο (μπροστά και δεξιά) η συνάδελφος εικαστικών εκ Πρεβέζης, Λένα Νικολάου


Τα "απίθανα'" εκτάκια μας, με απίστευτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δυσανάλογη της ηλικίας τους, κατάφεραν να υποστηρίξουν το απαιτητικό σενάριο
Τα παιδιά της έκτης "σήκωσαν" το βάρος της μουσικοχορευτικής θεατρικής παράστασης, δίνοντας για μία ακόμη φορά το καλύτερο εαυτό τους. Και τα δεκαεπτά ήταν υπέροχα, μας μάγεψαν και μας συγκίνησαν! 
Σας ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και η συνέχεια στο γυμνάσιο να είναι ανάλογη και γιατί όχι και καλύτερη... Να μαθαίνουμε για σας και να καμαρώνουμε!


Δέσποινα Σπυροπούλου του Γεωργίου, η "ατμομηχανή" των εκδηλώσεων- θεατρικών παραστάσεων!

Ο συνάδελφος αναπληρωτής μουσικής εξ Εράτυρας ορμώμενοςΤάσος Χασιώτης όπως και πέρυσι, μάγεψε όλους μας με τα πλήκτρα του πιάνου και του ακορντεόν. Μας ταξίδεψε με Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοΐζο, Σαββόπουλο, Μικρούτσικο, Κατσιμιχαίους και Μαχαιρίτσα. Όλα τα τραγούδια ήταν "θανατηφόρα"! 
Αναστάσιε, εύχομαι από τον Σεπτέμβρη, να είσαι πάλι μαζί μας...



Ιστορικό γεγονός! Οι πανηγυρισμοί μας για την απίστευτη κατάκτηση του Euro 2004. 

Τα δευτεράκια επί σκηνής



Τα παιδιά της πέμπτης τραγουδούν Καββαδία-Μικρούτσικο 

Η τρίτη με την έκτη τραγουδούν Βαμβακάρη και "πότε θα κάνει ξαστεριά"

Τα δευτεράκια μας με τους εκταίους μάς θύμισαν το "Καλημέρα ήλιε" του Λοΐζου!

"φύσα θάλασσα πλατιάφύσα αγέρι, φύσα αγέρι"... Σαββόπουλος και "θαλασσογραφία"


Τα πρωτάκια μας συνεπικουρούμενα από τα παιδιά των μεγάλων τάξεων επί το έργον...

Ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς από τα εκτάκια μας...

 "Γίνε μαζί μου παιδί", στο τέλος της παράστασης χόρεψαν μικροί και μεγάλοι!

Αυθόρμητη, αληθινή, ακομπλεξάριστη και εκρηκτική, η συνάδελφος Έλενα Ζυγούρη. Τραγούδησε και στο τέλος μαζί με τα παιδιά χόρεψε!

Οι νεράιδες και το παλικάρι... υπό το βλέμμα των φιγούρων, που σχεδίασε και κατασκεύασε για τις ανάγκες της παράστασης, η αναπληρώτρια συνάδελφος εικαστικών, Λένα Νικολάου


Ολιγόλεπτα αποσπάσματα από την εκδήλωση







Η βραδιά συνεχίστηκε με παράθεση δείπνου στους  φιλοξενούμενους... 
Δοκιμάζοντας τις γαστρονομικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας, οι συνδαιτυμόνες έως τις πρώτες πρωινές ώρες εκτός από υπηρεσιακές, ανέπτυξαν μέσα σε εγκάρδιο κλίμα συναδελφικές και ανθρώπινες σχέσεις, που τόσο ανάγκη έχουμε στις μέρες μας...
Ο νυν περιφερειακός με την πρώην, είχαν την ευκαιρία μεταξύ τυρού και αχλαδιού να αναλύσουν και να σχολιάσουν το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τις δομές της εκπαίδευσης και όχι μόνο...
Ο Κώστας Κωνσταντόπουλος, ένας φιλικός και ζεστός άνθρωπος, μας υποσχέθηκε πως θα ξανάρθει σύντομα στην πόλη μας



Στιγμές χαλάρωσης, μετά από μία έντονη μέρα...
Η συνάδελφος Αφροδίτη από την Καστοριά, μόνιμη κάτοικος Άργους Ορεστικού, αφού επέλεξε για σύντροφό της, Αργείτη! 



Ανήσυχος ο αγαπητός και ευχάριστος στην παρέα, προϊστάμενος επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης, Γιάννης Σούλιος.
Μάλλον, αργούσαν τα παϊδάκια και δεν είχε κάτσιμο!


Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους και όλες, για τη μοναδική και φέτος εκδήλωση που οργανώσατε.

Από το Ορεστικόν Άργος, την πρωτεύουσα της αρχαίας Ορεστίδας, κοιτίδας του ένδοξου μακεδονικού κράτους των προγόνων των μεγάλων βασιλέων Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου,
σας εύχομαστε ένα καλό και ήσυχο καλοκαίρι. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη...

Αγαπητοί γονείς η αγαστή, αρμονική και ειλικρινής συνεργασία συνεχίζεται...
Σας ευχαριστούμε!

Από το αρχείο μου και την αφιερώνω στις όμορφες κυρίες

Το αφιέρωμα αυτό δεν θα έβλεπε το φως της δημοσιότητας, χωρίς τις φωτογραφίες της μητέρας μαθητών μας, Μαρίας Νάτσιου και του συναδέλφου Ιωάννη Καραγεωργίου, που επεξεργάστηκε επιμελώς τα βιντεάκια.
Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο μέσα από την καρδιά μου!
Λεωνίδας Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: