Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ναι, στην αυριανή απεργία, δηλώνουν οι περισσότεροι Διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού μας

Η ματαίωση  των  "επιμορφωτικών σεμιναρίων" ΕΣΠΑ, ξεκινά από την ΚΑΣΤΟΡΙΑ!
Δεν παραιτούμαστε, αλλά αγωνιζόμαστε.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων του νομού Καστοριάς, με θέμα συζήτησης, τη συμμετοχή στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ομοσπονδία μας, με σκοπό να ματαιωθούν τα προγραμματισμένα επιμορφωτικά σεμινάρια για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, σύμφωνα με το 152 Προεδρικό Διάταγμα.
Από τους 26 Διευθυντές/ντριες παραβρέθηκαν οι 17. Η συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων αλλά και των δικαιολογημένα απόντων (επικοινώνησαν τηλεφωνικά), δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Μάλιστα, αποφασίσθηκε να συναντηθούν αύριο το πρωί έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, όπου θα πραγματοποιηθεί το επιδοτούμενο για τους επιμορφωτές (30 ευρώ η ώρα), "επιμορφωτικό" σεμινάριο. 
Συνάδελφοι,
Λέμε ναι, στην αξιολόγηση, αλλά μία αξιολόγηση που πρώτα και πάνω απ' όλα να επιμορφώνει, να βελτιώνει και να επιβραβεύει.
Λέμε ναι, στην αξιολόγηση ως αποτίμηση του έργου του εκπαιδευτικού με θεμιτούς, καθαρούς, δίκαιους και κυρίως μη τιμωρητικούς όρους, προς όφελος των μαθητών, της εκπαίδευσης και της παιδείας γενικότερα
Στα σχολειά μας μέρα με τη μέρα επιβάλλεται άνωθεν ένα καθεστώς φόβου, καθημερινού καταναγκασμού, με συνέπεια χιλιάδες εκπαιδευτικοί καθημερινά να μπαίνουν στις αίθουσες σκυθρωποί και σχεδόν καταθλιπτικοί.
Ενωμένοι όλοι μαζί, συνεχίζουμε για ένα σχολείο χαρούμενο, που να κυριαρχεί ο διάλογος, η συνεργασία, η σύνθεση και το όραμα. Ένα σχολείο, που να προσελκύει και όχι να απομακρύνει.
Ραντεβού αύριο, 20 του Μάη, όχι στα "γουναράδικα," αλλά στο 5ο Δημοτικό Καστοριάς
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου