Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η "τσικνοτετάρτη" της κ. Γιαννάκου...


Το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ ημερήσιας Αθηναϊκής εφημερίδας, οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ένας Δήμαρχος και ένας Περιφερειάρχης, δείπνησαν σε εστιατόριο γνωστού πολυχώρου πολιτισμού της πρωτεύουσας. Δεν προσήλθε εις προσκληθείς βουλευτής  που, κατά την ταπεινή μα ισότιμη εν ονόματι της δημοκρατίας άποψή μου, ορθώς έπραξε. Στο δείπνο προσεκλήθησαν και παρεβρέθησαν, ακόμη, δύο τέως βουλευτές και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Οικοδέσποινα η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, τέως υπουργός παιδείας και τέως ευρωβουλευτής,  "τέως" , κατά την επίσης ταπεινή μου άποψη, και στη συνείδηση του λαού...
Αν το εν λόγω "δείπνο" οργανώθηκε στα πλαίσια μίας κοινωνικής εκδήλωσης, εν όψει Τσικνοπέμπτης και χάριν του εορταστικού κλίματος της Αποκριάς, έχει καλώς και δεν μας "πέφτει λόγος". Αν όμως είχε το χαρακτήρα της αλήστου μνήμης παλαιοκομματικής μεθόδου, κατά την οποία,  μεταξύ "τυρού και αχλαδιού" ξεκινούμε τις διαδικασίες αλλαγών στο κόμμα και - κυρίως - στην ηγεσία του, γιατί αυτό είναι το "παντεσπάνι", τους ορμηνεύω να σταματήσουν εδώ διότι αυτές οι ξεπερασμένες και πολλάκις καταδικασμένες από το λαό μέθοδοι, προκαλούν αηδία, γέλωτα και θυμηδία!!!  
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως όλα τα δημοκρατικά κόμματα, έχει καταστατικό στο οποίο αναφέρονται - ξεκάθαρα - οι διαδικασίες που απαιτούνται για οποιεσδήποτε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του.
Τραπεζώματα φανερά ή μυστικά, παρασκηνιακά τερτίπια και ανίερες συμμαχίες και συμφωνίες δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε στην αναγέννηση οποιουδήποτε ζωντανού δημοκρατικού κυττάρου. 

Παραθέτω την απάντηση-δίκην δικαιολογίας της κ. Γιαννάκου* για το δείπνο στο ραδιοσταθμό Βήμα. Τα συμπεράσματα του αναγνώστη... Καληνύχτα...

«Κάλεσα ορισμένα στελέχη απ΄ όλες τις γενιές για να τους συγχαρώ για την εκλογή τους και για να κάνουμε μια συζήτηση για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, τα προβλήματα, τους κινδύνους και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συζητήσαμε και τα της πορείας του κόμματός μας. Είπαμε και συμφωνούμε όλοι, ότι το κόμμα θα πρέπει να διακρίνεται από συλλογικότητα και δημοκρατικές δομές. Είναι καιρός, γιατί έτσι τροφοδοτείται καλύτερα και η Δημοκρατία, να λειτουργήσουν τα πράγματα πιο σύγχρονα, να βελτιωθούν, να αλλάξουν».
*Η αξιότιμη κ. Γιαννάκου, θυμίζω πως, ως υπουργός παιδείας δεν επανεξελέγη βουλευτής το 2007. Όμως, παρότι ο λαός απεφάνθη, μετά από δύο χρόνια κατά τις ευρωεκλογές του 2009, ο Καραμανλής την τοποθέτησε επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο! Τον περασμένο Μάιο διαφώνησε με την αλλαγή περί της εκλογής των ευρωβουλευτών με σταυρό και δεν έθεσε υποψηφιότητα. Ζήτω η Δημοκρατία!!!
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου