Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Δέσμευση Μητσοτάκη για δραστική μείωση φόρων


kathimerini.gr
Το Στρατιωτικό Φυλάκιο Κήπων και το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή, συνεχίζοντας τη διήμερη περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε ένα μήνυμα σε σχέση με τις διμερείς σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας, υπογραμμίζοντας παράλληλα το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην περιοχή. 

«Είναι μεγάλη χαρά να επισκέπτομαι σήμερα το πρωί το Στρατιωτικό Φυλάκιο των Κήπων, εδώ, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, στα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Θέλω να επαναλάβω - για άλλη μια φορά - ότι η Ελλάδα παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας σε αυτήν την ταραγμένη περιοχή. Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά, καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας με την Τουρκία. Καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας, οι οποίες, όμως, στηρίζονται στον απαρέγκλιτο σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου», είπε χαρακτηριστικά. 
Μιλώντας το Σάββατο στην Κομοτηνή, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας την ανάγκη να επέλθει σύντομα πολιτική αλλαγή.
«Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε ανάγκη από μια τόσο ριζική επανεκκίνηση. Να αφήσει πίσω του όλο αυτό τον εφιάλτη και να ξαναμπεί σε ένα δρόμο. Και αυτό έχει ως προϋπόθεση μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε και απέτυχε» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως «εταξαν στους πάντες τα πάντα, φουντώνοντας ένα ακραίο κύμα δημαγωγίας το οποίο κόντεψε να τινάξει τη χώρα στον αέρα … Από τη Μεταπολίτευση και μετά, καμία εκλεγμένη Κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει στην πατρίδα μας τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο σύντομο χρόνο».

Ειδικότερα, για τη στάση του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Αν έχει φιλότιμο, αντί να κουνάει το δάχτυλο, να βγει να ζητήσει συγνώμη. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο πολιτικού ξεπεσμού να ρωτάει “με ποιον είμαστε”. Τα φιλαράκια του Τσάβες και του Μαδούρο, δεν θα κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Με την Ελλάδα και τους Έλληνες είμαστε. Με την Ελλάδα και τους Έλληνες που στενάζουν από την πολιτική σας» και στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα είπε: «Ο κ. Τσίπρας είναι, σήμερα, ο καλύτερος σύμμαχος όλων εκείνων των ακραίων φωνών στην Ευρώπη που θέλουν την απομόνωση της Ελλάδας».
Ο ίδιος, επικαλέστηκε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, για να μπορέσει η χώρα να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. «Γι' αυτό επιμένουμε, ότι όσο πιο γρήγορα έρθει αυτή η αλλαγή τόσο καλύτερα για τον τόπο και τους πολίτες, τόσο λιγότερος ο χρόνος που θα χάνουμε και δεν θα εγκλωβιζόμαστε σε ψεύτικα διλήμματα και τεχνητές συγκρούσεις», ανέφερε.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τον οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. «Δεσμευόμαστε για δραστική μείωση φόρων», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Για να αναπνεύσει η οικονομία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Δεσμευόμαστε στη μείωση του συντελεστή φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% μέσα σε δυο χρόνια. Και ξέρω πόσο σημαντική είναι αυτή η δέσμευση σε μια περιοχή που έχει υποστεί τις συνέπειες του φορολογικού ανταγωνισμού από άλλες χώρες, οι οποίες έχουν πολύ χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές. Οι χώρες αυτές τόλμησαν να μειώσουν πολύ τη φορολογία. Διαπίστωσαν ότι βελτιώθηκε πολύ η φορολογική συμμόρφωση, η οικονομία μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης και, τελικά, δεν υπήρξε η υστέρηση των εσόδων, που πολλοί εκτιμούσαν. Πρέπει κι εμείς στη χώρα μας να τολμήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Δεσμευόμαστε σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, στην επαναφορά του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, καθώς και στην κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.»
Μιλώντας για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκία. «Η κατάσταση στην Τουρκία προκαλεί πολλές ανησυχίες. Η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Αλλά και η Τουρκία θα πρέπει να έχει την ίδια επιδίωξη. Θεμέλιο αυτών των σχέσεων είναι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Συνθηκών και των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του τελευταίου διαστήματος, από την τουρκική πλευρά, δυστυχώς δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό». Παράλληλα, για το Κυπριακό, επισήμανε: «Στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης. Είναι πολύ σημαντικό εφόσον πραγματοποιηθεί η πολυμερής διάσκεψη για την επίλυσή του να συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία άλλωστε ανήκει και η Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε κατά την ομιλία του, τρεις συγκεκριμένες πολιτικές δεσμεύσεις:
«Πρώτη δέσμευση: Από το δικό μου στόμα, ψέματα δεν θα ακούσετε. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κορόιδεψε τους πολίτες και σήμερα δεν τους ακούει κανείς. Δεν θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος. Θα δεσμευτούμε για 5 πράγματα και θα γίνουν και τα 5. Θα πούμε λίγα, θα γίνουν όλα.
Δεύτερη δέσμευση: Η πρότασή μας αφορά τα όνειρα και τις προσδοκίες των πολλών. Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η πρότασή μας αφορά κυρίως όσους αισθάνονται ξεχασμένοι.
Και τρίτη δέσμευση: Θα ενώσουμε πάλι όλους τους Έλληνες. Η πρότασή μας είναι ένα νέο πατριωτικό όραμα. Για να βγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί ξανά δυνατή και περήφανη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου