Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Μητσοτάκης: Εχουμε έτοιμο νέο νόμο για την Παιδεία


kathimerini.gr
Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας το θέμα του Ρουβίκωνα είπε πως το ζήτημα δεν είναι μόνο πως μπήκε στη Βουλή, αλλά το πώς έφυγε, κάνοντας λόγο για πολιτική κάλυψη και υπενθυμίζοντας την ευρύτερη δράση της αναρχικής ομάδας. Για τον λόγο αυτό μάλιστα όπως είπε αναμένεται να ζητήσει γραπτές εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση.
«Ο Ρουβίκωνας είναι ο ίδιος που έκανε πορεία στα Εξάρχεια με καλάσνικοφ. Δεν είναι δυνατόν να σφυρίζουμε αδιάφορα και ο πρόεδρος της Βουλής να κλείνει το μάτι. Θα στείλω επιστολή και θα του ζητήσω γραπτές απαντήσεις για το τι έγινε. Υπάρχει μια εξοργιστική ανοχή στις αναρχικές ομάδες που έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια. Όταν ανεχόμαστε ένα ΚΕΠ αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πλατείας, καταλήψεις, εμπόριο ναρκωτικών, κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων, όλο αυτό μας βολεύει. Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια Η αστυνομία τη μόνη εντολή που έλαβε ήταν να κάνει τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα» υποστήριξε.

Εξεταστική για το 2015 

Όσον αφορά το τι συνέβη την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα σημείωσε πως «θα ξεκινήσουμε με μία εξεταστική επιτροπή για να μάθουμε τι έγινε το πρώτο εφτάμηνο του 2015 ξεκινώντας με τον πρωταγωνιστή τον κ. Βαρουφάκη». Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι φόροι της περιόδου 2017 -22 είναι το άμεσο αποτέλεσμα του καταστροφικού πρώτου 7μηνου του 15, επισημαίνοντας πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. 
«Παρουσίασε το πρόγραμμά του για παράλληλο νόμισμα και έξοδο χώρας από το ευρώ στο υπουργικό συμβούλιο και μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε σχέδιο Β΄ στο μυαλό του πρωθυπουργού. Πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι έγινε στο καταστροφικό 7μηνο» είπε χαρακτηριστικά.

Δικαιοσύνη

Η διάκριση των εξουσιών είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας, είπε όσον αφορά τις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας πως αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει ξαναγίνει. «Μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο και δεν το έχει πάρει πίσω» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Για την έξοδο στις αγορές

«Εμείς καλούσαμε τον πρωθυπουργό να κλείσει πολύ νωρίτερα η αξολόγηση. Αλλά δεν πέτυχε τίποτα από όσα είχε βάλει ως στόχο» σχολίασε όσον αφορά την έξοδο στις αγορές και πρόσθεσε πως «για να έρθει η ανάπτυξη χρειάζεται πολιτική αλλαγή».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμα πως οι φόροι από το 2017 έως το 2022 είναι το άμεσο αποτέλεσμα του καταστροφικού πρώτου επταμήνου του 2015.
Περιφερειακά συνέδρια 

«Αυτά που γίνονται δεν είναι αναπτυξιακά συνέδρια, αλλά μία μεταφερόμενη κουστωδία υπουργών» είπε ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλοντας πως έχουν στόχο μόνο την επικοινωνία. 
Διευκρίνισε ωστόσο ότι καλά κάνουν και πηγαίνουν οι περιφερειάρχες και γενικότερα οι αυτοδιοικητικοί. «Εγώ αυτό που ζήτησα είναι να μην συμμετέχουν οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ» πρόσθεσε. 

Eκλογές

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές τονίζοντας πως όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για τη χώρα. Τέλος ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον πρωθυπουργό για τα σημερινά του γενέθλια και όπως είπε σκέφτεται να του στείλει για δώρο μια κορνίζα με τη γελοιογραφία του Αρκά που, όπως σημείωσε, γράφει: «είμαι ψεύτης αλλά ορκίζομαι ότι δεν είμαι κλέφτης, με πιστεύετε;»

Παιδεία

Εκτενής ήταν η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην Παιδεία, λέγοντας πως η ΝΔ έχει έτοιμο νέο νόμο. «Έχουμε πρακτικά έτοιμο το καινούργιο νομοθετικό μας πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το οποίο είναι μια βελτιωμένη έκδοση του νόμου 4009, που είχε ψηφιστεί από κοινού από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ το 2011. Περιλαμβάνει πολύ μεγαλύτερη αυτονομία στα Πανεπιστήμια, σκληρή αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, ανάλογα με το παραγόμενο αποτέλεσμα και αποχώρηση του Υπουργείου Παιδείας από τον ασφυκτικό έλεγχο».
Χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική «τη δυνατότητα των Πανεπιστημίων για αξιοποίηση της περιουσίας τους, να φτιάχνουν ξενόγλωσσα προγράμματα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και να εισπράττουν έσοδα από αυτά» και δεσμεύτηκε για την «επαναφορά των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων».
«Θα πρέπει», συνέχισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε όλους αυτούς τους εξαιρετικά αξιόλογους Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν. Εκείνους που ήρθαν στην Ελλάδα να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Και εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από το ΣΥΡΙΖΑ και από ένα κομμάτι του ελληνικού πανεπιστημιακού κατεστημένου, το οποίο λόγω της μετριότητάς του – λυπάμαι που χρησιμοποιώ τόσο σκληρή γλώσσα – δεν μπόρεσε να ανεχτεί κάποιους, οι οποίοι έκαναν μια καλύτερη καριέρα από αυτούς στο εξωτερικό».
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα αλλάξει το άρθρο 16, «με δυνατότητα δημιουργίας, όχι απλά μη κερδοσκοπικών ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας... Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα στη χώρα, να ιδρύονται και ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πάντα υπό κρατικό έλεγχο και υπό κρατική εποπτεία. Πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα είναι αμοιβαία ωφέλιμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου