Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Αυτοί οι έξι θα δώσουν την πλειοψηφία στον Τσίπρα

"Δημοκρατικές" αθλιότητες, που κρατούν μακριά από τα κοινά τους υπεύθυνους και έντιμους πολίτες...


Αυτή την στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας έχει 145 διασφαλισμένες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει άλλες έξι για να πιάσει το όριο των 151.
Μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και την ψήφο εμπιστοσύνης που ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας έχουν ήδη βγει τα μπλοκάκια στο Μαξίμου για να δουν πώς θα μπορέσουν να μείνουν για λίγο καιρό ακόμη στην εξουσία.
Αυτή την στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας έχει 145 διασφαλισμένες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει άλλες έξι για να πιάσει το όριο των 151 που θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην κυβέρνηση.
Ψάχνοντας λοιπόν τους… πρόθυμους βάζουμε σε αυτή την κατηγορία την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Αικατερίνη Παπακώστα- Σιδηροπούλου.
Επίσης στην ίδια γραμμή με την κυρία {Παπακώστα θα βαδίσουν και τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουράκαι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και ο Κώστας Ζουράρις.
Ο έκτος που ψάχνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανάμεσα στους Σπύρο Δανέλλη, Γιάννη Σαρίδη με τον πρώτο να είναι ο επικρατέστερος. Θυμίζουμε ότι τα κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι έχουν εξασφαλίσει την πλειοψηφία στη Βουλή τόσο για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Τι είναι η ψήφος εμπιστοσύνης

Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει δύο ημέρες μετά από την υποβολή της σχετικής πρότασης και δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.
Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.
Σύμφωνα με το άρθρο 141 του Κανονισμού, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή. Στην περίπτωση αυτήν η πρόταση εμπιστοσύνης εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη. Η συζήτηση αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της και τερματίζεται με ψηφοφορία, το αργότερο έως τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας από την έναρξη της.
Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης είναι πάντοτε ονομαστική και κατά τη διάρκεια αυτής ψηφίζουν και οι υπουργοί και υφυπουργοί, αν είναι μέλη της Βουλής.
eleftherostypos.gr

Τα προεκλογικά μεταγραφικά παζάρια στα κόμματα συνεχίζονται...
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ εντάσσεται ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αριστείδης Φωκάς.
Από το περιστύλιο της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και ο κ. Φωκάς προχώρησαν στις ανακοινώσεις.
Ας σημειωθεί πως ο νέος, πλέον, βουλευτής των ΑΝΕΛ προέρχεται από την Ένωση Κεντρώων.
«Θα δώσουμε μάχη με τους ΑΝΕΛ από εδώ και πέρα», σημείωσε ο κ. Φωκάς ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον καλωσόρισε στο κόμμα του και τον προσκάλεσε στη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση που φέρνει προς ψήφιση τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και κατά της αντιπολίτευσης που δεν συμπορεύεται με πρόταση μομφής.
«Καλωσορίζω τον κ. Φωκά στην ΚΟ των ΑΝΕΛ. Είναι ένας βουλευτής μαχητικός, της Β’ Θεσσαλονίκης. Μέχρι την Κυριακή δεν είχαμε μιλήσει ποτέ» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου