Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Ζέττα Μακρή Υφυπουργός Παιδείας: Το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια θα περάσει, είναι προεκλογική μας δέσμευση


Αξιότιμη, κυρία υφυπουργέ, καθυστερήσεις και αναβολές δεν επιτρέπονται στη σημερινή συγκυρία...
Όταν, λοιπόν, τα κόμματα καλούνται από τον λαό να κυβερνήσουν, οφείλουν αφενός να τηρούν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και αφετέρου, βεβαίως, να εφαρμόζουν άμεσα τα προγράμματά τους... δεσμεύσεις και προγράμματα, που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άργησε να υλοποιήσει!
Αντ' αυτών η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έσπευσε να νομοθετήσει, εκτός προγράμματος, μία νέα "καινοτόμα"(?) εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια, διαδικασία που κατέληξε σε παρωδία, "τραυματίζοντας" τη Δημοκρατία με την ισχνότατη συμμετοχή των εκπαιδευτικών!
Ανησυχεί, προβληματίζει και απογοητεύει πιότερο απ' όλα, η αποδοχή από μέρους σας της "τραυματισμένης" τούτης Δημοκρατίας, "τραύμα" που προκλήθηκε μέσω μιας διαδικασίας, που επαναλαμβάνω, δεν συμπεριλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. 
Ανησυχούν, προβληματίζουν και απογοητεύουν, επίσης, από τη μια η σπουδή σας να εφαρμόσετε "καινοτομίες"(?) εκτός προγράμματος και από την άλλη η αργοπορία σας στην εφαρμογή των προγραμματισμένων (π.χ. νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση)!!!
Ανήσυχος, προβληματισμένος και απογοητευμένος...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Η υφυπουργός, Παιδείας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μίλησε για την «τάξη που πρέπει να μπει στα πανεπιστήμια» - Τί είπε για την επιστροφή των μαθητών στη δια ζώσης εκπαίδευση

Τη βεβαιότητα ότι παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες ελπίζει να είναι ήπιες, το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια θα περάσει, εξέφρασε η υφυπουργός Παιδειας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέτα Μακρή.
Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, εξήγησε, πως ήταν δέσμευση και υπόσχεση προεκλογική της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είπε, «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, θέλει να υπάρχει τάξη».
Πρόσθεσε ότι «πρέπει να δίνεται η δυνατότητα της ακαδημαϊκής ελευθερίας, έρευνας και ανώδυνης ακώλυτης συμμετοχής, όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και στους χώρους των πανεπιστημίων. «Εύχομαι οι αντιδράσεις να είναι λίγες, θα περάσει όμως είναι υπόσχεση και δέσμευση που πρέπει να εφαρμοστεί», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τα υγειονομικά μέτρα στα πανεπιστήμια επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα η επιστροφή των φοιτητών στα δια ζώσης μαθήματα. Και αυτό διότι «οι φοιτητές σε αυτήν την ηλικία έχουν όλοι υπολογιστές και γνωρίζουν τη σωστή χρήση του». Για τα συγγράμματα, όπως είπε, έχει ήδη παραδοθεί το 90%, ενώ μέχρι τη Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η κ. Μακρή, είπε επίσης, πως «είδαμε άλματα όσον αφορά την εξ αποστάσεως διδασκαλία» και επικαλέστηκε άρθρο του Economist, που το τόνιζε. Για την επιστροφή των μικρών μαθητών στις τάξεις, η υφυπουργός σημείωσε ότι «όλα κυλούν καλά είναι ελεγχόμενη η κατάσταση». Σημείωσε ότι υπήρξε «δεδομένη εμπειρία και συνεργασία των εκπαιδευτικών» με τους αρμόδιους φορείς, ενώ και οι μαθητές «είχαν τη λαχτάρα να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, το σχολείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου