Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Ποιμαντική επίσκεψη στο σχολείο μας, λίγο πριν την αφυπηρέτησή μου...

 



Ποιμαντική επίσκεψη στο Σχολείο μας, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος, προσκεκλημένος του Διευθυντή Λεωνίδα Οικονομίδη.

Στον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, επεφύλαξαν θερμή και εγκάρδια υποδοχή τόσο οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας όσο και οι μικροί μαθητές/μαθήτριες.

Τον Σεβασμιότατο προσφώνησε ο Διευθυντής του Σχολείου, χαρακτηρίζοντας ως ιστορική τη σημερινή μέρα, αφού για πρώτη φορά, μητροπολίτης επισκέπτεται το σχολείο μας!



Ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση και εξέφρασε τη χαρά του για τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα παιδιά, ενώ επαίνεσε την ιστορία και την προσφορά του σχολείου στα εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Ζήτησε δε από τα παιδιά να υπογράψουν έγγραφο προς την υπουργό παιδείας και Θρησκευμάτων να μην αποδεχθεί την αίτηση συνταξιοδότησης του Διευθυντή τους, τονίζοντας πως και ο ίδιος θα υπογράψει! 




Ο κ. Καλλίνικος, παρουσία και του πατέρα Λεωνίδα, μίλησε στους μαθητές με την αμεσότητα που τον διακρίνει, ελεύθερα και φιλικά. Παίρνοντας δε αφορμή από την ετήσια εκδήλωση του σχολείου μας, την οποία παρακολούθησε με δέος ανήμερα της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, επεσήμανε την άρτια οργάνωση της θεατρικής παράστασης με θέμα το λαμπρό και ένδοξο 1821.


Στη συνέχεια, μίλησε για το αγαθό της αληθινής αγάπης και εξέφρασε την συναντίληψή του στην αγωνία των παιδιών που, κατά τα δύο τελευταία χρόνια, βιώνουν πολλές ανατροπές λόγω της πανδημίας.

Ακολούθησε ελεύθερος διάλογος, κατά τον οποίον οι μαθητές/μαθήτριες υπέβαλαν ενδιαφέροντα, κομβικά και ενίοτε αφοπλιστικά ερωτήματα.




Στο τέλος της συνάντησης, οι μαθητές/μαθήτριες προσέφεραν στον Σεβασμιότατο διάφορες εργασίες/κατασκευές με ανθρωπιστικό θέμα και περιεχόμενο, ενώ ο ίδιος πρόσφερε εικόνες αγίων και υλικά γραφής (στυλό και μολύβια).

Ο Θωμάς Ξανθόπουλος, πατέρας μαθήτριάς μας, πρόσφερε στον Δέσποτά μας εικόνα του Αγίου Καλλίνικου, που φιλοτέχνησε ο ίδιος.



Ο κ. Καλλίνικος πρόσφερε στον Διευθυντή του Σχολείου το βιβλίο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου με τίτλο «Μαχόμενη Θεολογία», αφιερώνοντάς το στον "συνάδελφο Λεωνίδα"!
Το εν λόγω βιβλίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με κρίσιμες απόψεις του Μητροπολίτη, πάνω σε πολύ ενδιαφέροντα θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο.




Σεβασμιότατε Μητροπολίτα Καστορίας, "συνάδελφε και αδελφέ", είμαι βέβαιος ότι η διακονία σας στην ιστορική μας Μητρόπολη, θα διακατέχεται από ανθρωπισμό και θα προσφέρει τα μέγιστα στον πολύπαθο τόπο μας, που βιώνει μια πολύ δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία. Επιπροσθέτως, εύχομαι η διακονία σας να αποτελέσει φάρο πνευματικής καθοδήγησης και καλλιέργειας στους κατοίκους του ακριτικού νομού μας και -ιδιαιτέρως και πρωτίστως- στη μαθητιώσα νεολαία.
Ευσεβάστως
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου