ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Στο ΣτΕ το προεδρικό διάταγμα για υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Από "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προς επεξεργασία Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών που θεωρούνται πλεονάζοντες. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται διδάσκοντες οι οποίοι δεν συμπληρώνουν τα 3/4 του υποχρεωτικού ωραρίου σε σχολεία ή σε σχολεία ίδιας ή διαφορετικής βαθμίδας και αυτοί που ανήκουν σε ειδικότητες που μπορούν να απασχοληθούν τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Συμφωνά με το Προεδρικό Διάταγμα, χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι, με εισήγηση των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, και κατατάσσονται αυτόματα στους πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης. Για τη σύνταξη των προσωρινών πινάκων υποχρεωτικών μεταθέσεων σε περιοχές εντός της Περιφέρειας καλούνται οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί να υποβάλουν δήλωση συναίνεσης. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν αυτό στο προβλεπόμενο διάστημα, τιμωρούνται με το να καταταχθούν στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων πανελλαδικής εμβέλειας, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να μετακινηθούν από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη! Όσον αφορά τη σειρά κατάταξης στους πίνακες, αυτή γίνεται κατά φθίνουσα σειρά βάσει των μορίων που έχουν συγκεντρώσει οι εκπαιδευτικοί .
Προθεσμία
 Για την οριστικοποίηση των πινάκων, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου κάθε έτους, καλούνται οι υπεράριθμοι διδάσκοντες να επιλέξουν έως και τρία σχολεία ανάμεσα σε αυτά όπου έχουν καταγραφεί οργανικά κενά και να υποβάλουν τη σχετική δήλωση προτίμησης. Η διαδικασία αυτή ισχύει τόσο για τους εκπαιδευτικούς που έχουν συμπεριληφθεί στους πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης εντός Περιφέρειας όσο και για αυτούς που έχουν καταταγεί στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων πανελλαδικής εμβέλειας. Το νέο καθεστώς αναμένεται να εφαρμοστεί από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά, προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να καλύψει με αυτόν τον τρόπο μέρος των διδακτικών κενών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αν ισχύει το δημοσίευμα, τότε οι υπηρεσίες του υπουργείου τελούν υπό σύγχυση, διότι πρώτα απ' όλα θα έπρεπε  να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και διορθώσεις των ΠΔ50/96 και 100/97, που ορίζουν πώς προκύπτει η υπεραριθμία.  
Ως γνωστόν, οι διατάξεις αυτές, σήμερα, είναι πέρα για πέρα άδικες, παράλογες έως απάνθρωπες για ποσοτικούς λόγους. Στο παρελθόν σπάνια κρίνονταν εκπαιδευτικός υπεράριθμος, ενώ σήμερα ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία και δραματικά δημιουργώντας τεράστια υπηρεσιακά και κυρίως προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα. Μπρος σ' αυτήν τη "λαίλαπα", των υπεράριθμων και των υποχρεωτικών μεταθέσεων, το πειθαρχικό και η αξιολόγηση, ωχριούν.
Δυστυχώς, οι βεβιασμένες και πρόχειρες αποφάσεις των κυβερνώντων, εκ του ασφαλούς ειλημμένες, μας οδηγούν, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σε απόγνωση και κατ' επέκταση στη διάλυση και τον αφανισμό των οικογενειών μας, που όμοια κατάσταση δεν έχει υποστεί ποτέ εκπαιδευτικός και γενικά εργαζόμενος!  
Ο αιρετός σας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: