ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011


 ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ                    
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
   htpp:leconomidis.blogspot.com                                   
   e-mail:leconomidis@gmail.com                                        
    Τηλ.σχολείου 2467043226                                                
     6946315597-2467044360                          

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Με τη λήξη του έτους, αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να επικοινωνήσω και πάλι μαζί σας και να σας ενημερώσω, για τα πεπραγμένα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου κατά το έτος 2011, με σκοπό και στόχο την πλήρη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας, ενημέρωση η οποία για πολλούς από εσάς, είναι καθημερινή ηλεκτρονικά και συχνή τηλεφωνικά και διά ζώσης, κάτι που αποτελεί για μένα χαρά και ευχαρίστηση.
Από το Γενάρη, λοιπόν, του 2011, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδρίασε 24 φορές. Τα σημαντικότερα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν τα εξής:

1. ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ εντός ΠΥΣΠΕ.
Καμία αίτηση δεν ικανοποιήθηκε, αφού ως γνωστόν δεν υπήρχαν οργανικά κενά. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η ικανοποίηση αίτησης συναδέλφου ειδικής αγωγής.

2. ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ εντός ΠΥΣΠΕ
Όπως η μετάθεση έτσι και η απόσπαση αποτελεί δικαίωμα κάθε συναδέλφου. Δυστυχώς, όμως, το ΠΥΣΠΕ δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις, γιατί, ως γνωστόν, πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται στη διάθεσή του και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τοποθετήθηκαν πρώτα αυτοί σε λειτουργικά κενά και στη συνέχεια ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις των συναδέλφων που ζητούσαν απόσπαση, με αποτέλεσμα να ικανοποιηθούν λιγότεροι απ’ ότι τα προηγούμενα έτη. Έτσι, λοιπόν, αρχικά τοποθετήθηκαν οι 38 υπεράριθμοι Δάσκαλοι, οι 8 Νηπιαγωγοί και η μία Φυσικής Αγωγής. Στη συνέχεια από τις 60 συνολικά αιτήσεις αποσπάσεων ικανοποιήθηκαν οι 36, ποσοστό 60%. Φέτος για πρώτη φορά οι αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν με μοριοδότηση, αλλά σίγουρα το σύστημα χρειάζεται βελτίωση

3.ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΥΣΠΕ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι για το έτος 2011-12, αποσπάσθηκαν σε άλλα ΠΥΣΠΕ 15 Δάσκαλοι (οι δύο σε γραφεία διευθύνσεων), 2 Νηπιαγωγοί και 2 Μουσικοί.
Στο δικό μας ΠΥΣΠΕ αποσπάσθηκαν 16 Δάσκαλοι (οι 4 στο γραφείο της διεύθυνσης), 3 Νηπιαγωγοί, 2 Φυσικής Αγωγής (ο ένας στο γραφείο της διεύθυνσης) και 3 Αγγλικών (η μία στο γραφείο των σχολικών συμβούλων). Είχαμε και μία «απόσπαση αποσπασμένου» στο ΠΥΣΠΕ Φλώρινας, διά της πλαγίας οδού, την οποία, όμως, προβλέπει ο νομοθέτης και ο νόμος 3848 και για την οποία μειοψήφησα.
Για τις ανάγκες της υπηρεσίας προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές 2 Δάσκαλοι, 4 Νηπιαγωγοί, 23 Ειδικής Αγωγής, 6 Μουσικής, 9 Αγγλικών, 2 Γερμανικών και μία Καλλιτεχνικών.
Για μία ακόμη φορά θα τονίσω, ότι επιτέλους το υπουργείο πρέπει να διορίσει μόνιμους συναδέλφους στην ειδική αγωγή και να σταματήσει να τους εμπαίζει και να τους προσλαμβάνει, επί σειρά ετών, ως αναπληρωτές.

4.ΕΠΙΛΟΓΕΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ – ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ-ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ
Το 7/μελές συμβούλιο επιλογής Διευθυντών σε εννιά συνεδριάσεις του, επέλεξε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3848/2010, τους διευθυντές σχολικών μονάδων. Αρκετοί υποψήφιοι εξέφρασαν παράπονα επί της διαδικασίας της συνέντευξης και κατά την άποψή μου υπήρξαν περιπτώσεις που συγκεκριμένοι συνάδελφοι αδικήθηκαν και άλλοι ευνοήθηκαν από τη βαθμολογία. Πάντως ο σχετικός «νόμος-λάστιχο», «μπάζει» από παντού, αφού το υπουργείο εξέδωσε για τη διαδικασία της επιλογής των Διευθυντών ούτε 2 ούτε 3 ούτε 13, αλλά 20 διευκρινιστικές εγκυκλίους!!!
Στη συνέχεια το ΠΥΣΠΕ σε δύο συνεδριάσεις του, όρισε και τοποθέτησε τους 5 υποδιευθυντές σχολικών μονάδων. Η θέση μου στο συμβούλιο ήταν ταυτόσημη με τη θέση της απόλυτης πλειοψηφίας των συλλόγων διδασκόντων. Σε μία μόνο περίπτωση που δεν υπήρχε τέτοια απόφαση (4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς), τοποθετήθηκα υπέρ της αρχαιότητας, λαμβάνοντας όμως υπόψη την προσωπικότητα, τη γενικότερη συγκρότηση και κοινωνική δράση των υποψηφίων.
Σε ότι αφορά τον ορισμό και την τοποθέτηση προϊσταμένου τμήματος εκπαιδευτικών θεμάτων, μεταξύ των δύο υποψηφίων επέλεξα εκείνον που εισηγήθηκε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ, μιας και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του. Υπερίσχυσε η άποψη των τριών υπολοίπων μελών του ΠΥΣΠΕ.
5.ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
Για το 2011 είχαμε συνολικά έξι παραιτήσεις για συνταξιοδότηση (5 δάσκαλοι και μία νηπιαγωγός).
            Τελειώνοντας, και κοιτώντας πάντα κατάματα την πραγματικότητα και βληθείς από την επικαιρότητα, σας υπενθυμίζω πως διανύουμε το 3ο έτος βάρβαρης, ανελέητης και αιματηρής λιτότητας στην οποία μας οδήγησαν και μας οδηγούν  συστηματικά οι κυβερνώντες, πλήττοντας βάναυσα την αξιοπρέπειά μας και το εισόδημά μας, με την πάγια τακτική της αναλγησίας τους. Στα 26 χρόνια υπηρεσίας μου, πρώτη φορά οι «πενταροδεκάρες» των ελληνικών ταινιών αποτέλεσαν αμοιβή συναδέλφων. Πρώτη φορά συνάδελφοι  πληρώνουν στεγαστικά δάνεια και παράλληλα έκτακτες εισφορές και χαράτσια για την υποθηκευμένη στην τράπεζα οικία τους. Πρώτη φορά χιλιάδες συνάδελφοι κινδυνεύουν να μείνουν ανασφάλιστοι.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η φτώχεια σιγά-σιγά μας συνθλίβει και μας εξαθλιώνει και κανένας δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο πάτος του βαρελιού…
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι οι επιλογές και οι ενέργειες των κυβερνώντων για τη σωτηρία της χώρας ήταν και συνεχίζουν να είναι ανεπαρκείς και ατελέσφορες…
            Ευχαριστώ τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ για τη μέχρι σήμερα ειλικρινή και αγαστή συνεργασία που είχαμε (παρά τις διαφωνίες μας) και ιδιαιτέρως λόγω θέσης, τον πρόεδρο και διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συνάδελφο Γεώργιο Μασλάρη.
Επίσης, ευχαριστώ θερμά, το προσωπικό του γραφείου της διεύθυνσης και, ως εκ της θέσεώς του, γραμματέα του ΠΥΣΠΕ.
Κλείνω επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά την πάγια θέση μου:
Ο Αιρετός αποτελεί θεσμό πάλης και αλληλεγγύης και όχι προέκταση της Διοίκησης. Με το σκεπτικό αυτό θα συνεχίζω να στηρίζω πάντοτε το δίκαιο των συναδέλφων μου με όλες τις δυνάμεις μου, ερχόμενος αν χρειαστεί και σε αντίθεση με τους νόμους γιατί, βαθιά πίστη μου είναι ότι, κάθε νόμιμο δεν είναι και δίκαιο.

Εύχομαι σε όλους υγεία, υπομονή, ελπίδα και αλληλεγγύη.
 Το 2012 να είναι δημοκρατικότερο από το 2011.
Πάντα στη διάθεσή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: