ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΟΥ- ΕΤΟΥΣ 2010

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη και την υποχρέωση απέναντί σας να σας ενημερώσω για τα πεπραγμένα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ) του έτους 2010, του έτους των αποκαλύψεων και  των αποδείξεων για τα πρωτόγνωρα φαινόμενα εκφυλισμού και κατάπτωσης, στα οποία οδήγησαν τον τόπο οι πολιτικοί μας, του έτους της κατάπτωσης του ήθους και της νοοτροπίας, με αποτέλεσμα την αποσύνθεση του κοινωνικού μας ιστού, του έτους που χάθηκε η ελπίδα και κυριάρχησε η αβεβαιότητα, του έτους της κρίσης τόσο της οικονομικής όσο και των αρχών, θεσμών και αξιών.
    Το 2010, οι ανασυγκροτήσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων «έδιναν και έπαιρναν». Συγκεκριμένα με το Ν.3839/2010, παύθηκαν  οι προϊστάμενοι Γραφείων και τα διορισμένα μέλη και ορίστηκαν δύο εκπαιδευτικοί με βαθμό Α΄ με τους αναπληρωτές τους, με κριτήριο τη μεγαλύτερη διοικητική εμπειρία σε θέση στελεχών εκπαίδευσης. (Σε περίπτωση ίσης διοικητικής εμπειρίας, βάσει του Νόμου, επιλέγεται ο εκπαιδευτικός με τη μεγαλύτερη δημόσια υπηρεσία δηλ. την αρχαιότητα).
       Επειδή όμως ο συγκεκριμένος νόμος ήταν και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ και ΔΙΑΦΑΝΗΣ μέσα σε ένα μήνα καταργήθηκε!!! και αντικαταστάθηκε από το Ν.3848/2010, ο οποίος παύει τα αξιοκρατικά τοποθετημένα μέλη και τοποθετεί νέα μέλη, με κριτήρια που μέχρι σήμερα δεν έχουν διασαφηνιστεί… Κι αν υπάρχει έστω και ένας που δεν κατάλαβε, απλά, στην Ελλάδα του σήμερα με τα προβλήματα της επιβίωσής της, ο κομματισμός συνεχίζει καλά να κρατεί.
      Από το Γενάρη, λοιπόν, του 2010 το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδρίασε 20 φορές. Τα σημαντικότερα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν τα εξής:
1. ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
          Το Μάιο το ΠΥΣΠΕ, αποφάσισε τις μεταθέσεις αλλά και τις τοποθετήσεις των μετατιθέμενων από άλλα ΠΥΣΠΕ, απόλυτα νομότυπα με βάση των αριθμών μορίων. Συγκεκριμένα οργανική θέση πήραν:
37 δάσκαλοι, 7 νηπιαγωγοί, 5 φυσικής αγωγής, 1 αγγλικών και 3 μουσικής ενώ έμειναν στη διάθεση 8 δάσκαλοι και 5 νηπιαγωγοί.
2. ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
        Είχαμε:
Ø    93 αιτήσεις δασκάλων και ικανοποιήθηκαν  69, ποσοστό 74%.
Ø  25 αιτήσεις νηπιαγωγών και ικανοποιήθηκαν 21, ποσοστό 84%.
Ø  6 αιτήσεις φυσικής αγωγής και ικανοποιήθηκαν 5, ποσοστό 83%.
Ø 6 αιτήσεις αγγλικής γλώσσας και ικανοποιήθηκαν 4, ποσοστό 66%.
        Να επαναλάβω για μια ακόμη φορά, ότι και για τις αποσπάσεις, θα πρέπει να θεσπιστούν αντικειμενικά κριτήρια για να υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων με διαφανείς διαδικασίες.
3. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΑ  ΠΥΣΠΕ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
     Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι για το έτος 2010-11 αποσπάσθηκαν σε άλλα ΠΥΣΠΕ:
15 Δάσκαλοι, 1 Νηπιαγωγός, 1 Φυσικής Αγωγής.
Στο νομό μας αποσπάσθηκαν από άλλα ΠΥΣΠΕ:
38 Δάσκαλοι, 4 Νηπιαγωγοί, 3 Φυσικής Αγωγής, 4 Αγγλικής Γλώσσας και 4 συνάδελφοι στα Γραφεία.
Προσλήφθηκαν αναπληρωτές:
3 Δάσκαλοι, 8 Νηπιαγωγοί, 15 Δάσκαλοι και 3 Νηπιαγωγοί για την ειδική αγωγή, 2 Καλλιτεχνικών, 2 Μουσικοί, 4 Αγγλικών και 11 μειωμένου ωραρίου (πληροφορικής-γερμανικών-γαλλικών). 
       Εδώ θάθελα να τονίσω, ότι επιτέλους, το Υπουργείο θα πρέπει να διορίσει μόνιμους στην ειδική αγωγή και να σταματήσει να εμπαίζει τους συναδέλφους, που χρόνια τώρα προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές. Μάλιστα, από φέτος, το αξιοσημείωτο είναι ότι μία νέα κατηγορία εργαζομένων δημιουργήθηκε στον εργασιακό μας χώρο. Είναι συνάδελφοι, που προσλαμβάνονται μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ), εργασιακή σχέση που αποτελεί ντροπή για τον κλάδο.
4. ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
       Είχαμε 29 παραιτήσεις για συνταξιοδότηση (20 δάσκαλοι και 9 νηπιαγωγοί). Στη θέση των 10 Διευθυντών που παραιτήθηκαν, το ΠΥΣΠΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας, πρότεινε την τοποθέτηση νέων διευθυντών από τον πίνακα επιλογής του 2007, ο οποίος ισχύει για τέσσερα χρόνια. Εδώ, να σας υπενθυμίσω, ότι είχαμε «ανεξήγητες» και «ύποπτες» καθυστερήσεις από την πλευρά της περιφερειακής διεύθυνσης, τις οποίες, ως αιρετός εκπρόσωπός σας, όφειλα να διαχειριστώ και τις διαχειρίστηκα επιτυχώς, για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία, τα οποία επί ένα μήνα στερούνταν διευθυντών.
       Τελειώνοντας, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας υπόσχομαι για μια ακόμη φορά, ότι θα συνεχίσω να σας ενημερώνω άμεσα τόσο ηλεκτρονικά μέσω του ιστολογίου μου όσο και, κυρίως, δια ζώσης, με τις συχνές επισκέψεις μου στο χώρο εργασίας σας, γιατί πιστεύω ακράδαντα και βαθιά ότι ο αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων υποχρεούται τόσο εκ της θέσεώς του όσο και, κυρίως, εκ της συνειδήσεώς του να είναι κοντά στον εργαζόμενο, να έχει συχνή επαφή, να είναι ο δικός του άνθρωπος σε μια προσπάθεια αμφίδρομης ενημέρωσης.
      Θα ήμουν αχάριστος και αγνώμων αν δεν ευχαριστούσα για τη μέχρι σήμερα ειλικρινή και αγαστή συνεργασία μας όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ (παρά τις διαφωνίες μας) και ιδιαιτέρως το νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης, συνάδελφο Γεώργιο Μασλάρη καθώς επίσης και τον προϊστάμενο του Γραφείου Νεστορίου, Ευστάθιο Ζαρομυτίδη.
         Εύχομαι σε όλους, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, το 2011 να φέρει υγεία, αγάπη και προκοπή.
                               Πάντα στη διάθεσή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: