ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΕΛΕΟΣ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΤΣΙΠΑ"

ΕΛΕΟΣ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΤΣΙΠΑ»

Χωρίς ντροπή ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα έκτακτα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Μέτρα σκληρά για τους εργαζόμενους, που υπέβαλε η κυβέρνηση των Βρυξελλών, γιατί η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει τα κακά της τα χάλια. Και ποιος δημιούργησε αυτή την κατάσταση; Μήπως οι εργαζόμενοι με τις πενιχρές αποδοχές; Μήπως οι χιλιάδες νέοι άνεργοι;
Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι
Για πρώτη φορά μεταπολεμικά, οι Δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί θα έχουν σημαντική μείωση των αποδοχών τους αφού η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2010 και δεν γνωρίζουμε για πόσα ακόμη χρόνια, προβλέπει:
Α. Μείωση κατά 30% των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Ο 14ος μισθός θυσιάζεται στο βωμό της ανικανότητας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Β. Περικοπή επιδομάτων κατά 12%, 2% επιπλέον του 10% το οποίο είχε ανακοινωθεί. (δουλειές στο «γόνατο»)
Γ. Μείωση αγοραστικής δύναμης του εναπομείναντος μισθού με βάση τη φοροεπιδρομή (αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αυξήσεις στα καύσιμα, στα τσιγάρα ,ποτά, αλλαγή φορολογικών συντελεστών, πάγωμα μισθών).
Μια μείωση που αν συνυπολογιστεί με τις περικοπές μισθού, τότε η απώλεια του εισοδήματος για το 2010 θα ξεπεράσει, τουλάχιστον, τα 3.000 € για κάθε εκπαιδευτικό.
Προεκλογικά υπόσχονταν αυξήσεις πέραν του πληθωρισμού. Μετεκλογικά, ο Πρωθυπουργός στις 12/12/2009 δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Κορυφής: «Δεν θα την πληρώσουν οι μισθωτοί. Δεν θα προχωρήσω σε περικοπές και πάγωμα μισθών. Η οικονομία δε βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Δεν είμαστε εκεί. Αν ήμασταν, θα κόβαμε μισθούς».
Στη συνέχεια, μίλησαν για πάγωμα μισθών. Αργότερα, εξήγγειλαν περικοπές επιδομάτων κατά 10% και, σήμερα, εξήγγειλαν «τσουνάμι» οικονομικών μέτρων που μας οδηγούν στη φτώχεια.
Μετά απ’ όλα αυτά, ποιος μπορεί να τους εμπιστευτεί;
Προσωπικά έπαψα να εμπιστεύομαι τους σημερινούς πολιτικούς μας και τους χαρακτηρίζω επιεικώς μέτριους, ανίκανους και ανάξιους, γιατί αυτοί οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεοκοπία και στην ανυποληψία, χωρίς να ΄χουν "τσίπα" χωρίς να κοκκινίζουν  καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: