ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Καστοριά, 20-12-2011
ΠΡΟΣ: 
'Ολους του εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων ττου Νομού μας.
                                                
              Μετά από προσωπική ενημέρωση που είχα από τους υπεύθυνους μισθοδοσίας, σας αναφέρω ότι την 27η Δεκεμβρίου, η μισθοδοσία μας θα γίνει σύμφωνα με το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο με αναδρομική ισχύ από την 1η Νοεμβρίου. Τα μαντάτα, δυστυχώς, για τους νέους μισθούς μας είναι άκρως απογοητευτικά.
Έτσι, λοιπόν, οι συνάδελφοι-ισσες  που έχουν καταταγεί στους βαθμούς Ε και Δ θα διαπιστώσουν τεράστιες μειώσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις που λόγω της αναδρομικής ισχύος των 2 μηνών (Νοέμβριος-Δεκέμβριος), θα λάβουν το α΄ και το β΄ δεκαπενθήμερο του Γενάρη από 150 έως 250 ευρώ μόνο!!! Όσοι έχουν καταταγεί στο βαθμό Γ έχουν μικρότερες μειώσεις και τέλος αυτοί που είναι στο βαθμό Β έχουν ελάχιστες έως μηδενικές.
Εξαίρεση αποτελούν οι συνάδελφοι-ισσες που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο, οι οποίοι θα διαπιστώσουν  αυξήσεις αντί για μειώσεις.
Ιδιαίτερα σήμερα, που οι Έλληνες ζουν τον εφιάλτη της πραγματικότητας με τις περικοπές πανταχόθεν, την ακατάσχετη επιβολή νέων και άδικων φόρων, την πτώση εν γένει του βιοτικού τους επιπέδου, έρχεται  το νέο μισθολόγιο -το έκτρωμα του 2011- και δημιουργεί μία νέα προνομιούχο τάξη εργαζομένων,  τη «μεταπτυχιακο-διδακτορική», ας μου επιτραπεί η έκφραση, στην εκπαίδευση και όχι μόνο, με αριθμό μελών αρκετά μεγάλο, ειδικά στον κλάδο ΠΕ70.
Πώς ένα μισθολόγιο χαρακτηρίζεται ενιαίο, όταν εν τη γενέσει του δημιουργεί τρομακτικές ανισότητες (εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων στον ίδιο εργασιακό χώρο), με συνέπεια ασύστολες αδικίες; Το νομοσχέδιο έκτρωμα δημιουργεί τα ρετιρέ της εκπαίδευσης, τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς, που βλέπουν το «επίδομα», που αντιστοιχεί στον τίτλο τους, να διπλασιάζεται, να τετραπλασιάζεται και να εξαπλασιάζεται σε κάποιες περιπτώσεις!!!
Έτσι, λοιπόν, συναδέλφισσα με 14 έτη υπηρεσίας έχοντας μεταπτυχιακό θα παίρνει ακαθάριστο μισθό 1.588 ευρώ, ενώ χωρίς τον παραπάνω τίτλο θα έπαιρνε 1.437 ευρώ. Σήμερα παίρνει επίδομα 45 ευρώ και με το νέο μισθολόγιο θα παίρνει 151 ευρώ.
Συνάδελφος, με τα ίδια έτη υπηρεσίας έχοντας μεταπτυχιακό και διδακτορικό, θα παίρνει ακαθάριστο μισθό 1906 ευρώ. Σήμερα παίρνει επίδομα 75 ευρώ και  με το νέο μισθολόγιο θα παίρνει 469 ευρώ!
Ο εμπνευστής αυτού του εκτρώματος, διδακτορικός το δίχως άλλο, δεν αισχύνεται ενώπιον του «μάχιμου» συναδέλφου της αίθουσας, του δασκάλου που επί σειρά ετών και ανελλιπώς προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία; Δεν ντρέπεται, δεν κοκκινίζει, «τσίπα» δεν έχει, που μειώνει δραματικά τους μισθούς όλων εκείνων που δεν έχουν τίτλους, για να αυξήσει υπερβολικά τους μισθούς των τιτλούχων;
Τι συνειρμοί λειτούργησαν στους εγκεφάλους των εμπνευστών του νόμου και προέβησαν στην κατάργηση των μέχρι τώρα επιδομάτων, δίνοντάς τους επιπλέον προνόμια;  
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, κατά την άποψή μου, αυτό το θέμα, που αφορά το νέο μισθολόγιο-έκτρωμα, θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο μας και γενικότερα σε όλους του δημοσίους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Σε πείσμα των καιρών σας εύχομαι ολόψυχα καλά, ζεστά και ευλογημένα Χριστούγεννα.
Πάντα στη διάθεσή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: