ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ


Ο ιδεαλισμός στην εποχή μας είναι είδος προς αναζήτηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι, στο βωμό του κέρδους και της επιτυχίας, θυσίασαμε την κοινωνική μας ευαισθησία απέναντι σε κοινωνικές ομάδες που την έχουν απόλυτη ανάγκη, που χρειάζονται στήριξη και ενδιαφέρον.  Εθνική Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Αντί λόγων βαρύγδουπων και εκφράσεων «ημερήσιας» συμπαράστασης και πιότερης υποκρισίας παραθέτω τον ακόλουθο κινεζικό μύθο:
Μια γριά, κάθε πρωί κουβαλούσε νερό στο σπίτι της, από το κοντινό πηγάδι, με δύο δοχεία δεμένα στις δύο άκρες ενός ξύλινου ραβδιού.  Το δεξί δοχείο ήταν γερό γι’ αυτό έφτανε πάντα γεμάτο ενώ το αριστερό ήταν ραγισμένο και έχανε το μισό και παραπάνω νερό του στη διαδρομή.  «Δεν με πετάς να πάρεις ένα γερό να μη σπαταλάς το νερό σου για μένα το άχρηστο», της είπε μια μέρα το ραγισμένο δοχείο με παράπονο.  Εκείνη χαμογέλασε και έδειξε το δρόμο πίσω τους που στην αριστερή πλευρά  ήταν γεμάτος  λουλούδια.  «Δεν είσαι άχρηστο, του είπε, γιατί χάρη σ’ εσένα φύτρωσαν αυτά τα λουλούδια.  Το νερό που χάνεις δεν πάει καθόλου χαμένο».
Θα αφήσουμε τα λουλούδια να μαραθούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: