ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ -ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1:
Εκπαιδευτικός  με ημερομηνία διορισμού 31/8/2006, κάτοχος αναγνωρισμένου διδακτορικού και αναγνωρισμένη προϋπηρεσία 1 έτος, 6 μήνες και 21 ημέρες: Την 1/11/2011 έχει συνολική υπηρεσία 12 έτη, 8 μήνες και 22 ημέρες (γιατί έχουν προστεθεί 6 χρόνια για το διδακτορικό).* Επομένως θα καταταγεί στο βαθμό Δ (9-15 έτη). Ο πλεονάζων χρόνος στο βαθμό είναι 3 έτη, 8 μήνες και 22 ημέρες, επομένως θα λάβει το ΜΚ1 με ακαθάριστο βασικό μισθό 1409 ευρώ. Σήμερα οι κάτοχοι του διδακτορικού παίρνουν 75 ευρώ παραπάνω το μήνα, ενώ με το νέο μισθολόγιο ο παραπάνω εκπαιδευτικός θα παίρνει 184 ευρώ παραπάνω  το μήνα!  Και, βέβαια, ο πλεονάζων χρόνος 1 έτος, 8 μήνες και 22 ημέρες διαγράφεται...
*Για όσους έχουν μεταπτυχιακό προστίθενται 2 χρόνια.
Ο ίδιος συνάδελφος αν έχει μόνο μεταπτυχιακό θα πάρει επιπλέον 25 ευρώ, ενώ σήμερα παίρνει 45 ευρώ παραπάνω άρα  θα χάσει 20 ευρώ!
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2:
Εκπαιδευτικός με συνολική υπηρεσία 13 έτη, 10 μήνες και 2 ημέρες και κάτοχος διδακτορικού: Την 1/11/2011 θα έχει συνολική υπηρεσία 19 έτη, 10 μήνες και 2 ημέρες (γιατί έχουν προστεθεί 6 χρόνια για το διδακτορικό.) Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28, θα ενταχθεί στο βαθμό Γ(15-21 έτη). Ο πλεονάζων χρόνος στο βαθμό είναι 4 έτη, 10 μήνες και 2 ημέρες, επομένως θα λάβει το ΜΚ2 με ακαθάριστο βασικό μισθό 1.652 ευρώ. Σύμφωνα με τα πραγματικά έτη υπηρεσίας θα έπρεπε να λάβει ακαθάριστο βασικό μισθό 1.437 ευρώ. Επομένως, ο εν λόγω εκπαιδευτικός θα πάρει επιπλέον 215 ευρώ! ενώ σήμερα παίρνει 75 ευρώ...
Αν ήταν κάτοχος μεταπτυχιακού θα του είχαν προστεθεί 2 έτη και θα είχε ενταχθεί στο βαθμό Δ (9-15 έτη) με ακαθάριστο βασικό μισθό 1.588 ευρώ, ενώ θα έπρεπε να παίρνει 1.437 ευρώ. Προκύπτει μία διαφορά 151 ευρώ! ενώ σήμερα παίρνει 45 ευρώ.

2 σχόλια:

Θεόδωρος Γκανάτσος είπε...

Το άρθρο 6 (παρ. 4) του Ν.4024/27-10-2011 λέει ότι: "Οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος ... κατατάσσονται, ως δόκιμοι στο Βαθμό Δ."
Το άρθρο 28 (παρ. 1) του ίδιου Νόμου αναφέρει ότι: "Για την κατάταξη των υπαλλήλων που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα ... αφαιρούνται από τον απαιτούμενο χρόνο για την τελική κατάταξη έξι (6) έτη."
Άρα κάποιος διδάκτορας χωρίς προϋπηρεσία που διορίζεται από 27-10-2011 και μετά κατατάσσεται στο βαθμό Δ.
Ενώ κάποιος διδάκτορας που υπηρετεί ήδη ως δημόσιος υπάλληλος και έχει, π.χ. 1 έτος προϋπηρεσία, θα του αναγνωριστούν άλλα 6 και με 1+6=7 έτη θα καταταγεί στο βαθμό Ε.
Αυτά καταλαβαίνω από την ερμηνεία του Νόμου. Κάποιες διευθύνσεις έχουν ανακοινώσει την κατάταξη, στην οποία, πράγματι, υπάρχουν διδάκτορες στο βαθμό Ε. Δεν είναι παράλογο όμως ένας ήδη διορισμένος διδάκτορας να κατατάσσεται σε χαμηλότερο βαθμό από τον νεοδιόριστο;;;

Θεόδωρος Γκανάτσος είπε...

Επίσης, ένα δεύτερο σχόλιο που έχω να κάνω για την προώθηση +6 έτη λόγω διδακτορικού είναι το εξής: Στην ουσία τα 6 έτη θεωρώ ότι είναι τα 2 του μεταπτυχιακού και άλλα 4 του διδακτορικού, δηλαδή αναγνωρίζονται 6 έτη μεταπτυχιακών σπουδών σαν να ήταν 6 έτη προϋπηρεσίας. Άρα λοιπόν έχουν το ίδιο όφελος κάποιος με διδακτορικό και κάποιος με 6 έτη προϋπηρεσίας (δηλαδή κάποιος που δεν έκανε διδακτορικό, αλλά διορίστηκε 6 χρόνια νωρίτερα). Αυτό σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζονται οι γνώσεις και οι ικανότητες που αποκτά ο υπάλληλος λόγω του διδακτορικού του, ούτε η προστιθέμενη αξία που έχει λόγω του διδακτορικού του, αφού εξομοιώνονται με μια απλή προϋπηρεσία, ισόχρονη με τις επιπλέον σπουδές.