ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Πού κρύβεται ο πρόεδρος της ΔΟΕ;

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση παρά την υπόσχεση για αυξήσεις πέραν του πληθωρισμού, προχωρά στην πρωτόγνωρη για την ελληνική πραγματικότητα, ονομαστική μείωση των αποδοχών με την περικοπή επιδομάτων στον κλάδο μας, που απ’ όλους τους κλάδους των εργαζομένων στο Δημόσιο τα λιγότερα επιδόματα παίρνουμε εμείς οι Δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί άρα έχουμε και τις μικρότερες αποδοχές.
Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά και, παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης, αυξάνονται και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αφήνοντας «ανοικτά» - άρα διάτρητα- και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα (αύξηση εισφορών, μείωση συντάξεων, μείωση των διορισμών). Για φαντασθείτε δασκάλους και νηπιαγωγούς 62 και 63 ετών να διδάσκουν!!!
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ γνωρίζω ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω της ιδεολογικής και κομματικής συγγένειας με το κυβερνών κόμμα αλλά πάνω απ’ όλα ο κλάδος και η αξιοπρέπειά μας.
Η ΔΟΕ θάπρεπε (ας το κάνει μήπως και προλάβει) να αναλάβει την πρωτοβουλία για ενημέρωση των συναδέλφων, αλλά κυρίως ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, για την άδικη επίθεση που δέχονται οι Δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί, όταν αποδεδειγμένα εργαζόμενοι άλλων υπουργείων έχουν διπλάσιες αποδοχές!!! Τι κοινά αιτήματα έχουν οι δάσκαλοι με τους υπαλλήλους άλλων υπουργείων, αφού υπάρχει τεράστια ανισότητα όσον αφορά τις μηνιαίες αποδοχές και επιτέλους ας σταματήσει αυτό το “παιχνίδι” κοινών αγώνων με την ΑΔΕΔΥ. Η ΔΟΕ ας προχωρήσει σε κινητοποιήσεις από μόνη της ή το πολύ πολύ να συμπορευθεί με την ΟΛΜΕ για ένα μαζικό πανεκπαιδευτικό μέτωπο,(και λέω το πολύ πολύ γιατί κι εδώ υφίσταται θέμα όσον αφορά το ωράριο, αφού οι συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας κάνουν πολύ λιγότερες ώρες από εμάς.)
Πού είσαι, λοιπόν, κ. Πρόεδρε; Οι αγώνες του 2006 με 42 μέρες απεργίας επιβάλλεται, περισσότερο από ποτέ, να επαναληφθούν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Και τότε αγωνιστήκαμε και σε στηρίξαμε και τώρα θα πράξουμε το ίδιο εφόσον «βγεις μπροστά» και «ηγηθείς» των αγώνων όπως επιβάλλεται να πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: