ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

 Το Υπουργείο ενημερώνει τι ισχύει για τη συγκρότηση και την ανασυγκρότηση των Περιφερειακων Υπηρεσιακών Συμβουλίων, μιας και υπήρξε σύγχυση, από πλευράς Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας.
1. Μετά τη δημοσίευση του Ν. 3839/2010 με τις διατάξεις του οποίου έληξε η θητεία των μελών των ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ με εξαίρεση των αιρετών μελών, έγινε εκ νέου συγκρότηση των ανωτέρω συμβουλίων ως υπηρεσιακών με θητεία που λήγει την 31-12-2010 για τα αιρετά μέλη και την 31-12-2011 για τα υπόλοιπα μέλη.
2. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.3848/2010 τα ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ λειτουργούν και ως συμβούλια επιλογής με διευρυμένη σύνθεση και η θητεία των μελών τους λήγει την 31-12-2011. Ύστερα από τα ανωτέρω θα πρέπει να γίνει ανασυγκρότηση όλων των αναφερομένων συμβουλίων στο σημείο που αφορά στους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σε αυτά, καθώς και ορισμός των επιπλέον μελών, ( για όσα συμβούλια δεν έχουν ήδη οριστεί ) κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 16 παρ. 7 και 8 του Ν.3848/2010, ώστε αυτά να λειτουργούν ως συμβούλια επιλογής με διευρυμένη σύνθεση, σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έχουν δοθεί με το αριθμ. Φ.350/51/87342/Δ1/19-7-2010 έγγραφό μας.
Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΑΝΘΗ ΓΩΡΟΥ
Η απόφαση για τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων θα έπρεπε να γίνει μέσα στο Δεκέμβρη, όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις του ΠΔ 1/2003. Ήδη τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί με αποφάσεις των περιφερειακών διευθυντών και λειτουργούν ομαλά και απρόσκοπτα από την 1η Γενάρη.  Στη Δυτική Μακεδονία  μέχρι σήμερα, εξαιτίας της σύγχυσης και άγνοιας της περιφερειακής διεύθυνσης δεν αποφασίσθηκε ακόμη η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: