ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Την τελευταία μέρα του έτους, η κυβέρνηση τροποποιεί νόμους...


 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τροποποιούνται διατάξεις του Ν. 4024/11 αλλά και άλλων νομοθετημάτων. Αυτές που αφορούν τον κλάδο μας είναι:

Παρατείνεται η θητεία των Μελών των Συμβουλίων Επιλογής
«Η θητεία του Προέδρου, των Μελών και του Γραμματέα των Συμβουλίων Επιλογής αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του έτους που ακολουθεί την απόφαση συγκρότησης και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του δεύτερου έτους. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος η θητεία αρχίζει με τη συγκρότηση των συμβουλίων επιλογής και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2012».

Παρατείνεται η θητεία των διορισμένων Μελών των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ
«Η θητεία των διορισμένων μελών των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) και των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) που έχουν συγκροτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 8, 9, 10, 11 και 12 του άρθρου 47 του ν. 3848/2010 (Α΄ 71) παρατείνεται μέχρι την 31η/12/2012». 

Δυνατότητα πλήρωσης θέσης Στελέχους Εκπαίδευσης
«Οι εκπαιδευτικοί, που κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4024/2011 (Α΄226) πληρούσαν τις προϋποθέσεις επιλογής σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Β΄ Κεφαλαίου του ν. 3848/2010, διατηρούν το δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας για την πλήρωση των θέσεων αυτών, για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από τη δημοσίευση του ν. 4024/2011, ανεξάρτητα από το βαθμό στον οποίον κατατάσσονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ίδιου νόμου».


Εξαίρεση των Σχολικών Επιτροπών από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  «Οι δαπάνες των δήμων, των περιφερειών, των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και των κοινωφελών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης και των δημοτικών ανωνύμων εταιρειών του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ. ανεξαρτήτως πληθυσμού, εξαιρουμένων των σχολικών επιτροπών, υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου…».
Και κάτι που αξίζει να σχολιαστεί:
ΟΙ δημοσιογράφοι εξαιρούνται από το μισθολόγιο –έκτρωμα.
ΟΙ δημοσιογράφοι  κατάφεραν να εξαιρεθούν από το νέο μισθολόγιο.  Η σχετική διάταξη αναφέρει: «Οι αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στους φορείς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 4 και του άρθρου 31 του νόμου αυτού καθορίζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, μετά από διαβούλευση με τις οικείες δημοσιογραφικές ενώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: