ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Και στους σχολικούς συμβούλους απονέμεται ο βαθμός Α΄


Ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με την τροπολογία - της τελευταίας στιγμής - που κατατέθηκε σε αυτό, και στο οποίο προβλέπονται – μεταξύ άλλων - τα παρακάτω:
Κατάταξη Σχολικών Συμβούλων
Στους Σχολικούς Συμβούλους που επιλέγονται και τοποθετούνται, εφόσον δεν διαθέτουν το Βαθμό Α’ , απονέμεται ο Βαθμός αυτός - με τις αντίστοιχες αποδοχές - για το χρόνο άσκησης της θητείας τους, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας. Υπενθυμίζουμε ότι με το νόμο 4024/11, στο Βαθμό Α’ κατατάχθηκαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα διαθέτουν το απαραίτητο κύρος και τις προϋποθέσεις για να ασκούν αμερόληπτα το καθοδηγητικό, αξιολογικό, επιστημονικό και παιδαγωγικό τους έργο: α) στήριξης και καθοδήγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών σε περιφέρειες που περιλαμβάνουν κατά μέσο όρο 25 σχολικές μονάδες και 250 εκπαιδευτικούς, β) αξιολόγησης στελεχών εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών, γ) επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, δ) στήριξης της εφαρμογής της εκπαιδευτικής πολιτικής, ε) συμμετοχής σε συμβούλια επιλογής στελεχών και σε άλλα συλλογικά όργανα υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου και στ) στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: