Τοπικά υπηρεσιακά συμβούλια με άλλα μέλη; Δηλαδή, Στρατηγέ μου; Κατονομάστε τα άλλα "μέλη", γιατί στον χώρο μας τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο πιθανόν σας φαντάζουν!
Στον χώρο της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, υπάρχουν διαδικασίες και νόμοι, που κανείς ΔΕΝ δικαιούται να αγνοήσει! Οτιδήποτε πλην αυτών, δυσχεραίνει τα πράγματα και δημιουργεί αχρείαστες εντάσεις. Ας μην προκαλούμε, λοιπόν!
Οι νόμοι δεν είναι δυνατόν να τροποποιούνται και να εφαρμόζονται κατά το δοκούν και αλά καρτ (επιτρέψτε μου τον όρο). Ως κυβερνητικοί βουλευτές θα έπρεπε να πιέσετε εγκαίρως την ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει τις διαδικασίες, ήτοι αμέσως μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019. Τώρα... αφήστε να κυλήσουν ομαλά οι διαδικασίες, σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίσατε, διότι οι "άρπα-κόλλα" διαδικασίες μόνον τον γέλωτα και τη θυμηδία θα προκαλέσουν... και αυτό θα ήταν άλλο ένα τεράστιο λάθος!
Με εξαιρετική τιμή
Λεωνίδας Οικονομίδης
Δάσκαλος
H ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων»
Κυρία Υπουργέ,
Οι τελευταίες κρίσεις για επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγιναν το καλοκαίρι του 2017. Από τότε έως και σήμερα, πολλοί Διευθυντές έχουν συνταξιοδοτηθεί ενώ κάποιοι έχουν παραιτηθεί και οι θέσεις τους έχουν καλυφθεί με προσωρινή αναπλήρωση, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Νόμου 1566/1985.
Με τον ισχύοντα νόμο 4823/2021, οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων επιλέγονται από Τοπικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτείται στην έδρα κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή. Στο Συμβούλιο αυτό, πέραν των άλλων, συμμετέχουν ένας σχολικός σύμβουλος και ένας Επόπτης Ποιότητας της Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα ορισθούν μετά το πέρας των κρίσεων τους, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Λόγω όμως του μεγάλου αριθμού αιτήσεων (περίπου 2.400) Σχολικών Συμβούλων, οι κρίσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι είναι επιτακτική ανάγκη, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, να τοποθετηθούν Διευθυντές με θητεία και όχι αναπληρωτές Διευθυντές, ερωτάσθε κ. Υπουργέ :
Προτίθεσθε να τροποποιήσετε τη παράγραφο 9 του άρθρου 37 του Νόμου 4823/2021, που αναφέρεται στη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων, ώστε να αντικαταστήσει τον Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης και τον Σχολικό Σύμβουλο με άλλα μέλη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κρίσεις των Διευθυντών σχολικών μονάδων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;
Ο Ερωτών
Νικόλαος Μανωλάκος Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νήσων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου