ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Γιατί εκλογές;

kathimerini.gr
Τάκης Θεοδωρόπουλος

Είναι η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών; Όχι βέβαια. Είναι, παρ’ όλα αυτά, μια κυβέρνηση η οποία κατάφερε μέχρι στιγμής να διαχειρισθεί με σοβαρότητα πρωτόγνωρες κρίσεις. Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα πήγαν τέλεια με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι ανάγκες της οικονομίας από τη μία και οι υγειονομικοί περιορισμοί, από την άλλη, και εντάσεις δημιούργησαν και σε αστοχίες οδήγησαν. Παρά ταύτα, το σύστημα υγείας άντεξε, η οικονομία δεν κατέρρευσε και, σε πείσμα του σκοταδισμού, το εμβολιαστικό πρόγραμμα πέτυχε. Η κυβέρνηση έδειξε ότι, παρά τα προβλήματα, διαθέτει κοινωνική αξιοπιστία. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα αντέστρεψε το τρομακτικό εκείνο ποσοστό του αντιευρωπαϊσμού στο δημοψήφισμα του 2015. Η προσπάθεια του Ερντογάν να «πνίξει» την Ελλάδα με μετανάστες αντιμετωπίσθηκε με αποτελεσματικότητα, που άφησε χωρίς επιχειρήματα ακόμη και τους «αλληλέγγυους». Επιτέλους, σιώπησαν. Τα νησιά αποσυμφορήθηκαν, όμως το κέντρο της Αθήνας εξακολουθεί να υποφέρει από την άναρχη πολιτική της ένταξης πληθυσμών που περιφέρονται σε μια κοινωνία την οποία διακρίνει, ούτως ή άλλως, η ξεχειλωμένη χαλαρότητα. Η δημόσια τάξη στην καθημερινότητα εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα πιο αδύναμα σημεία της κυβερνητικής διαχείρισης. Η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Και εκεί η κυβέρνηση έχει δείξει μια φοβική στάση απέναντι στις διάφορες μικροομάδες, που η δράση τους ξεκινάει από τα υπόγεια και φθάνει έως τα γραφεία των πρυτάνεων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια να επανεντάξει τη χώρα μας στον χάρτη της Ευρώπης. Παρακάμπτω τις σημαντικές κατά τα λοιπά στιγμές της διπλωματίας. Η σθεναρή στάση της Ελλάδας απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενίσχυσε την αξιοπιστία της και απέδειξε ότι, όταν η κυβέρνηση αποφασίζει με γνώμονα την καθαρότητα, πετυχαίνει τους στόχους της. Παρά τα αντιδυτικά αντανακλαστικά μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, η συμπαράσταση στην Ουκρανία έγινε κοινωνικά αποδεκτή. Όχι, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Το χρίσμα θα το πάρει η κυβέρνηση που θα οργανώσει την εκπαίδευση, θα αποκαταστήσει τη δημόσια τάξη και θα λύσει το μόνιμο πρόβλημα της χώρας, την αδυναμία παραγωγής πλούτου. Αναμένομεν.

Και όσο αναμένομεν, ας πούμε και μια αλήθεια. Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική η κυβέρνηση, που κράτησε την ψυχραιμία της σε τόσες κρίσεις, θέλει να προχωρήσει σε εκλογές το φθινόπωρο. Αν όντως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι τόσο δύσκολος, η πολιτική αβεβαιότητα που θα ακολουθήσει τις εκλογές θα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: