ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Η Ουκρανία στις δικές μας κάλπες

kathimerini.gr
Τάκης Θεοδωρόπουλος

Ο κ. Κουτσούµπας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ έθεσε ένα θέμα που μερικές μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό. Είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, αυτός που θα κρατούσε τρεις ημέρες και έγινε αισίως δεκαπέντε μηνών. Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον «χριστιανό» Ζελένσκι που κέρδισε τις εκλογές αφού ανέτρεψε τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας του. Δεν ξέρω πόσο «νόμιμος» ήταν. Εκείνο που ξέρω είναι πως έφυγε κακήν κακώς από τη χώρα του και ζήτησε άσυλο στην ελεύθερη Ρωσία του Πούτιν. Είπε και κάτι ακόμη, το οποίο αγγίζει τα όρια της κακοήθειας. Είπε πως εμφανίστηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο και κουβάλησε μαζί του ένα ναζί του τάγματος Αζόφ, τον Eλληνα Μιχαήλ. Ο παππούς του είχε πολεμήσει εναντίον των ναζί και ο ίδιος μερικές ημέρες μετά την εμφάνισή του στο ελληνικό Κοινοβούλιο σκοτώθηκε μαχόμενος για να υπερασπισθεί την ανεξαρτησία της πατρίδας του από τον Ρώσο εισβολέα. Για τους κομμουνιστές η ανθρώπινη ζωή υπήρξε πάντα μια λεπτομέρεια στο κείμενο της Ιστορίας. Και εξακολουθεί να παραμένει. Όμως, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές δεν ενδιαφέρει ο κ. Κουτσούμπας. Το κόμμα του θα βρει μερικές θέσεις στη Βουλή χωρίς να διεκδικήσει τίποτε περισσότερο απ’ αυτό που έχει σήμερα. Ακόμη σέβεται το όριο του 10% επιρροής στην Ελλάδα που είχε παραχωρήσει ο Τσώρτσιλ στον Στάλιν στη Γιάλτα. Εκείνο που ενδιαφέρει, αντιθέτως, είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μιλάει ο Τσίπρας για συμμαχία «προοδευτικών δυνάμεων». Το ΚΚΕ αποκλείει συνεργασία μαζί του, όμως όλοι οι υπόλοιποι, ό,τι κι αν λένε, αν τους δοθεί η ευκαιρία θα φλερτάρουν με την ιδέα. Επειδή δε ο Τσίπρας λέει ότι η συμμαχία θα στηρίζεται σε αρχές, αναρωτιέμαι τι έχει να μας πει για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι ζήτημα αρχής. Ένας πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος που αφορά το μέλλον της δημοκρατικής Ευρώπης απέναντι στον ρωσικό απολυταρχισμό. Αν την Ελλάδα την κυβερνούσε η «προοδευτική συμμαχία», η χώρα θα έπαιρνε διαφορετική θέση απέναντι στον πόλεμο από αυτήν που τηρεί σήμερα; Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ότι αντί να στέλνουμε όπλα στους Ουκρανούς να τους στείλουμε σταφίδες; Στραγάλια για σφεντόνες θα ήταν καλύτερα. Και πώς θα συνεννοηθεί αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ που συντάσσεται με την ευρωπαϊκή πολιτική; Κάποιος απ’ τους δύο θα πρέπει κάποτε να μας το αποκαλύψει. «Τι αξίζει η Ευρώπη μπροστά σε μένα;». Είναι η θέση του Ιωάννη Βαρουφάκη. Ποια είναι η θέση της «Δήμητρας» για την Ουκρανία; Δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής. Και σε τι διαφέρουν όλοι αυτοί από τις θέσεις της «σούπερ Δεξιάς», στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη; Eτσι για να ξέρουμε ποια είναι τα πραγματικά διλήμματα αρχών που θα επηρεάσουν την ψήφο μας. Και τι σημαίνει «προοδευτική συμμαχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: