ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

"Ουρές" σήμερα σε εφορίες και τράπεζες για τέλη κυκλοφορίας και "χαράτσια". Μέρα με τη μέρα γινόμαστε πιο φτωχοί...

Ατέλειωτες ουρές, ταλαιπωρία, τεταμένη ατμόσφαιρα. Αυτό ήταν το σκηνικό που επικρατούσε σήμερα στην εφορία και τις τράπεζες Καστοριάς και Άργους Ορεστικού. Μετά τις αργίες των Χριστουγέννων, οι πολίτες έσπευσαν για μία ακόμη φορά να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τη δόση του φόρου εισοδήματος και τη δόση του στεγαστικού τους δανείου. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί σε όλα σχεδόν τα πιστωτικά ιδρύματα το αδιαχώρητο. Όλοι σχεδόν οι πολίτες με κατεβασμένα τα κεφάλια, χωρίς καμία διάθεση για κουβέντα, περίμεναν υπομονετικά στην ουρά να εξυπηρετηθούν. 

Επειδή το 2013, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα είναι δυσκολότερο από το 2012, αφού η πολιτική των μνημονίων δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην εξαθλίωση της μικρομεσαίας τάξης, το ζητούμενο από εδώ και πέρα, είναι πόσο ακόμη θα αντέξει ο μικρομεσαίος και ως πότε θα συνεχίσει να είναι συνεπής στην εφορία και όχι μόνο (τράπεζες, ΔΕΗ, Δημοτικά τέλη κλπ). 

Όλοι αυτοί που διαχειρίζονται τις υποθέσεις μας και τους οποίους εμείς επιλέγουμε, άρα έχουμε και εμείς ευθύνες για την κατάσταση της χώρας, ας έχουν υπόψη, ότι η υπομονή μας αρχίζει να εξαντλείται με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή… 

Και ενώ η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, των φόρων, των σκληρών μέτρων και της ακρίβειας, σαρώνει νοικοκυριά, νέους, μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιωτικούς υπαλλήλους (όλοι αυτοί αποτελούν τη μικρομεσαία τάξη), τα μισθολογικά, φορολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προνόμια για τους Βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής συνεχίζουν να υφίστανται. 

Σχετικά με το θέμα της μισθολογικής εναρμόνισης των υπαλλήλων της Βουλής, η κυβέρνηση μετά τις γιορτές θα εντάξει στο φορολογικό νομοσχέδιο τροπολογία βάσει της οποίας από 1-1-2013, οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και τα επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής εξομειώνονται με τις πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και τα επιδόματα των υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών, το οποίο αυτόματα σημαίνει ότι οι δύο αυτές κατηγορίες υπαλλήλων του Δημοσίου είναι υπάλληλοι ενός ανώτερου Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: