ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

"Βροχή" οι καταγγελίες για τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς

Με πιέσεις, απειλές και εκφοβισμούς δεν ασκείται διοίκηση...
Μετά τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και ο σύλλογός μας, προσπαθεί να επικρίνει τις "πράξεις" και τα "έργα" του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.
Αναμένουμε τη στήριξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας...  



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ    
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ    Καστοριά 12/02/2020
                                                                Αρ. Πρωτ.: 12
T.K. 52100,  Καστοριά
sepekastorias@gmail.com 

Πληροφορίες:
Βόλτση Αγγελική(6976339378)
Κώστα Θάλεια (6948237687)  
                                                        Προς :
                                      -Τα μέλη του συλλόγου μας           

Ανακοίνωση


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

   Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Καστοριάς ως συλλογικό όργανο, αναλογιζόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι στους συναδέλφους, επιδιώκει πάντα την προάσπιση των συμφερόντων και τις αρχές της ισονομίας, της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης. Ως μέλη του Δ.Σ. συμμεριζόμενοι την έντονη ανησυχία που επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού μας τόσο των συναδέλφων εκπαιδευτικών όσο και των διοικητικών υπαλλήλων, διακατεχόμαστε από έντονη ανησυχία και προβληματισμό .
   Ο Σύλλογος γίνεται εδώ και καιρό αποδέκτης παραπόνων και προφορικών αναφορών σχετικά με διάφορα θέματα, που αφορούν παρατυπίες,  καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματά μας και εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Απόρροια των παραπάνω είναι ο αποπροσανατολισμός των εκπαιδευτικών από το παιδαγωγικό και το διδακτικό τους έργο, εξαιτίας των ψυχοφθόρων καταστάσεων που βιώνουν από το άγχος και την πίεση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία μας. Τα περισσότερα δε από τα θέματα που προκαλούν αναστάτωση και εμποδίζουν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολείων μας και επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία των εκπαιδευτικών μας, θα μπορούσαν να διεκπεραιωθούν ανώδυνα και αποτελεσματικά μέσω του υγιούς και ειλικρινούς διαλόγου, καθώς και της συνεργατικής διάθεσης.
   Από την αρχή είχαμε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης. Κάθε φορά που στον σύλλογο γνωστοποιούνταν μέσω προφορικών αναφορών προβλήματα ερχόμασταν σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να δοθεί λύση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να φτάνουμε σε αντιδικίες και ακραίες καταστάσεις.
   Σεβόμενοι τον θεσμό της Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς καλούμε να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και όλο το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και να αναθεωρήσει, ώστε να αντιστραφεί το πρωτόγνωρο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο Νομό μας.
   Κάθε στέλεχος της Εκπαίδευσης οφείλει να σέβεται τα θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα, να φροντίζει και να εμπνέει του υφισταμένους του με τη στάση του, να διασφαλίζει την ισονομία και τη συνεργατικότητα και να έχει ως γνώμονα πάντα ότι όλοι είμαστε  συνάδελφοι Δάσκαλοι που έχουμε έναν κοινό, ιερό στόχο, τα παιδιά!

Από το ΔΣ

Η συγγνώμη είναι μία λέξη που είναι δύσκολο να την προφέρουμε και ακόμη δυσκολότερο να την εννοήσουμε.
Είναι λέξη για γενναίους...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Οι ανακοινώσεις των παρατάξεων κατά χρονολογική σειρά
Της Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών ΕΔΩ

Της Δημοκρατικής Συνεργασίας  ΕΔΩ

Της ΔΑΚΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: