Κύριε, πρωθυπουργέ, να σταματήσουν επιτέλους και οι φωτογραφικές προκηρύξεις προσλήψεων μελών ΔΕΠ!
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου προήδρευσε σε σύσκεψη με αντικείμενο τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας. Μετά τη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Σίγουρα πιστεύω ότι η εικόνα στα σχολεία μας είναι πολύ διαφορετική και είναι βελτιωμένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2019 έχουμε προσθέσει 39.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς στη δύναμή μας, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, η τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων.
- Στέκομαι ιδιαίτερα στους 36.000 διαδραστικούς πίνακες οι οποίοι έχουν ήδη τοποθετηθεί στα σχολεία μας, χρηματοδοτούμενοι από το Ταμείο Ανάκαμψης, πολύ χρήσιμα εργαλεία όπως τα kits για τη ρομποτική, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στα σχολεία μας να φέρουν σε επαφή τα παιδιά μας με τη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά κυρίως να κάνουν το σχολείο πιο ενδιαφέρον, πιο δημιουργικό, πιο διαδραστικό.
- Να αναφερθώ, επίσης, στις πολιτικές τις οποίες έχουμε αναλάβει για το bullying, την πλατφόρμα stop-bullying που έχει ήδη δώσει κάποια πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα. Αλλά και τη σημαντική ενίσχυση στους τύπους σχολείων που μας δίνουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούμε την εκπαίδευση ανάλογα με τις δυνατότητες αλλά και τις κατευθύνσεις του Υπουργείου: τα Πρότυπα Σχολεία, τα Πειραματικά Σχολεία και βέβαια τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.
- Να επισημάνω επίσης και τη σημαντική πρωτοβουλία, το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», για την αναβάθμιση άνω των 600 σχολείων. Τα πρώτα από αυτά θα παραδοθούν στους μαθητές και τους καθηγητές τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.
- Συζητήσαμε την πορεία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών… Η θέση μας εδώ είναι ξεκάθαρη και η κατεύθυνση που έχω δώσει στο Υπουργείο πολύ σαφής: εάν κάποιος αρνείται επί της αρχής να αξιολογηθεί, δεν πρέπει να έχει θέση στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης.
- Και, βέβαια, συζητήσαμε και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καινούργια εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να υποστηρίξουμε και το έργο των εκπαιδευτικών, να τους απαλλάξουμε από γραφειοκρατική δουλειά και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να προσηλωθούν στο βασικό τους αντικείμενο, που είναι η διδασκαλία στην τάξη, αλλά και πώς η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά και για τα ίδια τα παιδιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου