ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αντιδράσεις για την έκθεση Προβόπουλου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Καμία ανακοίνωση έως τώρα από τα κόμματα "εξουσίας"

Σε δηλώσεις αναφορικά με την έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο προχώρησαν τα κόμματα.
ΚΚΕ
«Η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας περιέχει μια αλήθεια και έναν εκβιασμό. Η αλήθεια είναι ότι το ενδεχόμενο αποβολής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι υπαρκτό. Ο εκβιασμός βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Γ. Προβόπουλος καλεί το λαό να σκύψει το κεφάλι και να υποστεί ακόμα περισσότερα συναινώντας στον πόλεμο της πλουτοκρατίας εναντίον του, προκειμένου να διασωθεί δήθεν η χώρα, δηλαδή η αστική τάξη. Καμία συναίνεση, αντεπίθεση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να αντιμετωπίσει ο λαός τη νέα θύελλα που του φέρνουν».
ΛΑΟΣ
«Τραγική διάψευση των εικασιών του κ. Σαμαρά για τους μισθούς. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος μίλησε ευθέως για μειώσεις μισθών 10% φέτος, 10% του χρόνου και βεβαίως ψάχνουν να βρουν και φόρμουλα για να πετσοκόψουν και το εφάπαξ. Αυτό είναι το Μνημόνιο. Αυτό υπέγραψε ο κ. Σαμαράς, αυτό υπέγραψε ο κ. Βενιζέλος. Χρειάζεται επιτέλους, μία ένταση της προσπάθειας να συνεννοηθούμε στο Νότο, απέναντι στο Βορρά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
ΣΥΡΙΖΑ
«Ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος όπως και οι προκάτοχοί του προπαγανδίζει διαρκώς την ανάγκη υλοποίησης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, υπερέβη την αρμοδιότητά του και παρενέβη απροκάλυπτα στην προεκλογική περίοδο. Μόνο ψήφο στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν ζήτησε ανοιχτά ο τραπεζίτης που, πέραν των άλλων, ευθύνεται για την κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων και άλλων δημόσιων οργανισμών με τη μέθοδο του κουρέματος του χρέους.
»Αυτή την παρέμβαση την κάνει παρότι ο ίδιος αναγνωρίζει ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ανεργία και ότι η ύφεση βαθαίνει το 2012, επιβεβαιώνοντας την πλήρη αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος να αντιμετωπίσει την κρίση, παρά την κοινωνική έρημο που έχει δημιουργήσει. Παρ'όλα αυτά επιμένει στην καταστροφική πολιτική δήθεν ανάπτυξης που στηρίζεται στη λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις και στην υπονόμευση του κοινωνικού κράτους.
»Ο κ. Προβόπουλος οφείλει να περιοριστεί στο ρόλο του και να σταματήσει να εκβιάζει το λαό και να παίζει το ρόλο του καθοδηγητή της μνημονιακής μειοψηφίας στη χώρα μας».
Δημοκρατική Αριστερά
«Παλαιότερα οι Εκθέσεις των διοικητών της Τραπέζης της Ελλάδας αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα δύο τελευταία, όμως, χρόνια ο κ. Προβόπουλος καταγράφει απλώς τις αρνητικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και τις δραματικές επιπτώσεις των επιλογών των Μνημονίων στους έλληνες πολίτες. Δυστυχώς αρκείται να επαναλαμβάνει, χωρίς πρωτοτυπία, όλες τις κινδυνολογίες και καταστροφολογίες των επιθετικών κύκλων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ αν δεν εφαρμοστούν κατά γράμμα οι πολιτικές και τα μέτρα, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν υπογράψει».

Οικολόγοι Πράσινοι

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαιώνει στη σημερινή του έκθεση ότι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης εξακολουθεί να συντηρείται και θέτει τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα για την παγίδευση των Ελλήνων σε μια πολιτική με τεράστιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος, αλλά και με αβέβαιο οικονομικό αποτέλεσμα. Αυτές οι πολιτικές πρέπει να αλλάξουν! Οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν καθαρά και να ψηφίσουν Οικολόγους Πράσινους!», δήλωσε η Ι. Κοντούλη.

Κοινωνική Συμφωνία

«Ενώ οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2012 προβλέπουν βαθειά ύφεση, ο Διοικητής της, συνιστά ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου.
Προσθέτει δε, μεταξύ άλλων, πως «ο κ. Προβόπουλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η συνταγή της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν ψηφίσει, οδηγεί την οικονομία σε νέο υφεσιακό κύκλο και σε αδυναμία πληρωμής οφειλών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: