ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

 Τσίπρας: Όχι στην πρόταση Καμμένου

Για… «παγίδα» κάνουν λόγο κύκλοι της Κομουνδούρου αναφορικά με την πρόταση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να παραιτηθούν οι βουλευτές των δυο κομμάτων, ώστε να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές και να μην ψηφιστούν τα μέτρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας πως πρόκειται για πρόταση «έωλη» που κάθε άλλο παρά τα επιθυμητά αποτελέσματα θα φέρει.
Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει πως τυπικά οι εκλογές θα γίνουν για τις έδρες των παραιτηθέντων, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία θα εξακολουθεί ουσιαστικά να υφίσταται.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ναι μεν μπορεί να οδηγούσε σε πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, ωστόσο οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα μπορούσαν να βγουν ενισχυμένοι, καθώς θα απέδιδαν τις παραιτήσεις των δύο κομμάτων στο  τυχοδιωκτισμό.
Επίσης, αν τελικά η κυβέρνηση Σαμαρά έπεφτε, θα προκαλούσε αναταραχή και στο εξωτερικό. Οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την άνοδο του κ. Τσίπρα και αυτό σίγουρα θα προκαλούσε εμπλοκή στην εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας επαρκούν σύμφωνα με την κυβέρνηση μέχρι τέλος Νοεμβρίου, επομένως ενδεχόμενη εμπλοκή στην εκταμίευση, ίσως να προκαλούσε κοινωνική έκρηξη άνευ προηγουμένου, μιας και το ρευστό στην αγορά θα μειώνονταν σταδιακά και ο λαός θα εξεγείρονταν.
Κάποιος θα μπορούσε να πει πως μια τέτοια κατάσταση θα ωφελούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την Κουμουνδούρου όμως επιμένουν στη θέση «αυτή η κυβέρνηση να καταρρεύσει από τους αγώνες των πολιτών», όπως άλλωστε αναφέρει και ο εκπρόσωπος Τύπου Παν. Σκουρλέτης, τονίζοντας πως το κόμμα του «είναι από πολύ επιφυλακτικό έως απολύτως αρνητικό στην πρόταση του κ. Π. Καμμένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: