ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΔΟΕ: Η υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ δεν ανήκει στα υποχρεωτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών.


Αρ. Πρωτ.1291  

Αθήνα 26/4/2017
Προς
1. Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνο
2. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.










Θέμα: Εγκύκλιος για την υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ

       Για μια ακόμη φορά το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είναι υποχρεωμένο να αναφερθεί στην υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, το οποίο είναι πρόγραμμα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα «υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας».
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει εκδώσει σειρά ανακοινώσεων επί του θέματος (29/3/2013, 4/3/2014, 21/3/2015, 30/5/2016) εκφράζοντας έντονο προβληματισμό σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ προχώρησε και στην κατάθεση προσφυγής ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιχειρηματολογία της οποίας η Αρχή με απόφασή της στις 2/10/2014 υιοθέτησε, σε μεγάλο βαθμό και κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε σειρά ενεργειών που έκαναν σαφές ότι η εφαρμογή του προγράμματος δεν μπορεί να έχει γενικευμένο και υποχρεωτικό χαρακτήρα.
       Παρά το πλήθος των ενεργειών της Δ.Ο.Ε., το Υπουργείο Παιδείας, δυστυχώς, συνεχίζει και φέτος την υλοποίηση του προγράμματος προχωρώντας σε αποστολή εγκυκλίου στα σχολεία τον Απρίλιο (παρότι ως ημερομηνία της εγκυκλίου αναφέρεται 22/3/2017). Ως διάστημα διεξαγωγής του προγράμματος έχει οριστεί η περίοδος 15/3/2017 έως 15/6/2017.
      Τονίζουμε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι οι εκπαιδευτικοί  καλούνται να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα χρονοβόρο, με αμφίβολα δεδομένα και με ανατροπή της ροής του προγράμματος των σχολικών μονάδων αλλά και να προβούν σε μετρήσεις, όπως αυτές περιγράφονται στο σχετικό οδηγό αξιολόγησης σωματικής και φυσικής κατάστασης, πέρα και έξω από τα δεδομένα του προγράμματος του σχολείου. Το νέο στοιχείο στη φετινή εγκύκλιο είναι ότι η υλοποίηση του προγράμματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συμπλήρωση (σύμφωνα με την εγκύκλιο) του υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών Π.Ε.11 που δεν ανήκουν στη σχολική μονάδα γεγονός που δημιουργεί έντονο προβληματισμό αφενός γιατί το μήνα Απρίλιο είναι πρακτικά αδύνατον να μην έχει γίνει πλήρης κατανομή των σχολικών ωρών στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, αφετέρου γιατί το πρόγραμμα χρησιμοποιείται ως αφορμή μετακινήσεων εκπαιδευτικών για μια ακόμη φορά.
      Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει ότι:
•            Πρώτο μέλημα των εκπαιδευτικών είναι να διασφαλίσουν την ομαλή  λειτουργία του δημόσιου σχολείου που πλήττεται από την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις.
•            Η υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ δεν ανήκει στα υποχρεωτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών.


     Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου και στην αναστολή εφαρμογής του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, το οποίο είναι φανερό πως δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό, εκφράζοντας παράλληλα σοβαρότατες επιφυλάξεις για τους στόχους, τις μεθόδους και τη χρήση των δεδομένων που αφορούν τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: