ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Τοποθετήσεις αναπληρωτών σε κενές θέσεις σχολικών μονάδων


Με αφορμή τις πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων μειωμένου ωραρίου ΔΥΣΤΥΧΩΣ,  τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΠΕ) οφείλουν με πλήρη διαφάνεια:
  • Να αναρτήσουν, με βάση τις κείμενες διατάξεις, ΟΛΑ τα κενά, για να μπορούν οι συνάδελφοι αναπληρωτές να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους και να δηλώσουν όποια σχολεία επιθυμούν.
  • Να προβούν σε κάλυψη των κενών στα σχολεία με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Είναι τελείως παράλογο, την ώρα που σε κάποια σχολεία υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό,* σε κάποια άλλα, που δηλώνουν ήδη ώρες για ενισχυτική διδασκαλία, να γίνονται ταυτόχρονα και τοποθετήσεις  αναπληρωτών ειδικοτήτων! Έτσι, στα συγκεκριμένα σχολεία θα αυξηθούν οι ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας (!!!)... ενώ στα άλλα -αναπόφευκτα- θα συνεχίσουν να υφίστανται κενά!!
  • Να πραγματοποιήσουν την τοποθέτηση των συναδέλφων ειδικοτήτων μειωμένου ωραρίου σε γειτονικά σχολεία και όχι περισσότερα από τρία. Είναι απάνθρωπο οι συνάδελφοι ειδικοτήτων με εργασιακό ωράριο 15 ώρες την εβδομάδα, να τοποθετούνται σε πέντε σχολεία -από τρεις ώρες στο καθένα- και μάλιστα απομακρυσμένα και το χειρότερο χωρίς να διαθέτουν μέσο μετακίνησης!!!
Σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά συγκυρία, ειδικά για τους άνεργους νέους μας, έχουμε χρέος να τους συμπαρασταθούμε, τουλάχιστον, ηθικά. 
Οι αιρετοί και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων οφείλουν, αφού  ενημερώσουν τους προσληφθέντες, να τους σταθούνελέγχοντας τη νομιμότητα της διαδικασίας τοποθέτησής τους. 
*Δεν χωρίζουμε τμήματα των 22 και 23 μαθητών/μαθητριών...
Εύχομαι όλα να εξελιχθούν ομαλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: