ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Εντείνονται οι έλεγχοι στις παραλίες – Παρέμβαση Χατζηδάκη



Εντείνονται οι έλεγχοι στις παραλίες

Εντείνονται οι έλεγχοι στις παραλίες με αφορμή καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες επιχειρήσεις δεν τηρούν τις συμβάσεις παραχώρησης, εμποδίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές και υποβαθμίζοντας εν τέλει το τουριστικό προϊόν.
  • Αρχής γενομένης από το νησί της Μυκόνου, η κυβέρνηση έκανε από τις αρχές του καλοκαιριού σαφή την αποφασιστικότητά της να έρθει αντιμέτωπη με πάσης φύσεως συμφέροντα που καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας, καταλαμβάνοντας παράνομα δημόσιο χώρο. Η αμετακίνητη στάση της είχε ως αποτέλεσμα, για παράδειγμα, εμβληματικές παραλίες όπως εκείνη του Πάνορμου, να απελευθερωθούν από γιγαντιαίες παράνομες κατασκευές και να αποδοθούν στους πολίτες.
  • Οι έλεγχοι, όμως δεν σταματούν εκεί. Την εντολή για ένταση των ελέγχων στις παραλίες, για τη διασφάλιση της τήρησης των όρων που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.
-Οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
-Στόχος, να τηρούνται οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
-Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει και αποδίδουν. Για παράδειγμα μετά από καταγγελίες για τη “μικρή” και τη “μεγάλη Σάντα” της Πάρου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες στο διάστημα 21 - 24 Ιουλίου, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχωρούν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.

Η Ελλάδα επενδύει στην προστασία του περιβάλλοντος, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο

H Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης μακριά από τα ορυκτά καύσιμα. Το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός μέσω της συνέντευξής του στο βρετανικό ITV είναι ότι η Ελλάδα ήδη καλύπτει σχεδόν το 50% των αναγκών της σε ηλεκτρικό ρεύμα μέσω ανανεώσιμων πηγών με στόχο το 80% έως το 2030.
  • Αυτή η στρατηγική επιλογή δεν είναι σωστή μόνο με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά αποτελεί μία σοφή γεωστρατηγική επιλογή απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Οι ανανεώσιμες πηγές είναι ένας φθηνότερος τρόπος να παράγουμε ενέργεια με βασικό σύμμαχο τον ήλιο και τον άνεμο.
  • Με τη σημαντική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται πιο ομαλή η μετάβαση για τα νοικοκυριά, που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και η κυβέρνηση παρενέβη ώστε το σημαντικότερο μέρος του κόστους να απορροφηθεί από το κράτος.
  • Για τις περιοχές της Ελλάδας που εξακολουθούν να εξαρτώνται από τον λιγνίτη, η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο προκειμένου να μεταβούν σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: