ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Στη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Θα πετάξει πάνω από τις πληγείσες περιοχές

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δίπλα στον κόσμο που «χτύπησε» η κακοκαιρία
O «Daniel» δεν άλλαξε μόνο τη ζωή των ανθρώπων που βίωσαν τη σφοδρή κακοκαιρία και τις επιπτώσεις της, δοκιμάζοντας τις αντοχές των υποδομών και θέτοντας τη χώρα σε «κόκκινο συναγερμό» για αρκετά 24ωρα, αλλά άλλαξε και τους σχεδιασμούς των πολιτικών κομμάτων και του πρωθυπουργού.
Στη Λάρισα έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε εναέρια αυτοψία πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

O πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και όπου από χθες, Πέμπτη, βρίσκονται πέντε υπουργοί και υφυπουργού στο πλαίσιο της επιχείρησης «Δάρδανος».

Τα όσα είδε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, αλλά και μετά την ενημέρωση που είχε από την Πολιτική Προστασία, τον οδήγησαν σε αλλαγή στρατηγικής και αποφάσεων. Ηδη στο Μαξίμου υπήρχε προβληματισμός για το πώς θα μπορούσε μέσα σε αυτό το κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες να πάει στη ΔΕΘ, την ώρα που οι πολίτες βίωναν μια δύσκολη πραγματικότητα.

Από το βράδυ, εξάλλου, της Τετάρτης είχε δοθεί οδηγία να ακυρωθεί το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας με τα κυβερνητικά κλιμάκια τα οποία θα έκαναν περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, χθες το πρωί «κλείδωσε» η απόφαση του πρωθυπουργού, που έφερε τα πάνω κάτω. Γιατί στα χρόνια που λειτουργεί η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης ουδέποτε ξεκίνησε χωρίς να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια ο εκάστοτε πρωθυπουργός.

Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να ακυρώσει τόσο την επίσκεψή του στον Εβρο όσο και την παρουσία του στα εγκαίνια της Εκθεσης, αλλά και τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής. Και τα δύο θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα και πριν από το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ. Αντίθετα, ανακοινώθηκε η περιοδεία του πρωθυπουργού στις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Ο κ. Μητσοτάκης με αυτή του την απόφαση θέλει να δηλώσει ότι είναι παρών και κυρίως ότι δεν είναι «κλεισμένος στον γυάλινο πύργο» του Μαξίμου, την ώρα που χιλιάδες πολίτες έχουν ανάγκη να πιστέψουν ότι η Πολιτεία είναι παρούσα και μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της επόμενης μέρας.

Στο πλαίσιο του καλύτερου σχεδιασμού και της υλοποίησης αποφάσεων ανακοινώθηκε πως με απόφαση του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφασίστηκε να δημιουργηθεί Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της περιφέρειας, στη Λάρισα.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων θα αναλάβει το συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας.




Κλιμάκιο στη Λάρισα

Κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον διοικητή της Α’ Στρατιάς, αντιστράτηγο Ι. Τσιόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ.).
Δίκτυα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ, δ.σ. Αν. Μάνος).
Δίκτυο υδροδότησης (αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος).
Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια, υπουργός Υποδομών, Χ. Σταϊκούρας, υφυπουργός, Ν. Ταχιάος).
Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας με τρόφιμα, νερό και παροχή στέγης (υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χ. Τριαντόπουλος, με την υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία από το υπουργείο Τουρισμού).
Πρόσβαση και λειτουργία δομών Υγείας (υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους).

Δεν υπάρχουν σχόλια: