ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις αναβαθμίζουν τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα



Από τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις συναντήσεις του με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη:

Κι αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει το σκοτεινό κλίμα το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία λόγω των καταστροφικών φωτιών, ειδικά στην περιοχή του Έβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας, η οποία και πάλι πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς. Μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, ένας τουρισμός ο οποίος φαίνεται να διανύει μία εξαιρετικά καλή χρονιά, εξαγωγές οι οποίες αυξάνονται και ταυτόχρονα πολλές νέες επενδύσεις οι οποίες δρομολογούνται. Σημαντικές επενδύσεις που αφορούν και την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης.
  • Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε η Θεσσαλονίκη είχε -θα έλεγα- στο παρελθόν βιώσει μια τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση ως προς τα έργα τα οποία δρομολογούνται σήμερα στην πόλη.
-Μετρό: το έργο που θα αλλάξει άρδην τη λειτουργία της πόλης και θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση των αρχαίων στους σταθμούς από τους οποίους αφαιρέθηκαν.
-Flyover: ο δρόμος που ξεκινά τους επόμενους μήνες, η διέλευση από τον οποίο θα είναι δωρεάν, και που σε συνδυασμό με το Μετρό θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη.
-Παιδιατρικό Νοσοκομείο: η σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ξεκινά το αργότερο στις αρχές του 2024
-Νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στο στρατόπεδο «Καρατάσιου»
-Thess INTEC: ο “πνεύμονας” και επιχειρηματικότητας που θα αρχίσει να κατασκευάζεται στις αρχές του 2024
-Παρεμβάσεις στο στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», στη δυτική Θεσσαλονίκη
-Μουσείο του Ολοκαυτώματος: μπορεί να αρχίσει να κατασκευάζεται τον επόμενο χρόνο.
-Σημαντικά έργα για την ποιότητα ζωής της Δυτικής Θεσσαλονίκης, είναι επίσης το κολυμβητήριο στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και στο Στρατόπεδο «Γκόνου», μία πολύ σημαντική επιχειρηματική παρέμβαση που μετατρέπει ένα ανενεργό στρατόπεδο σε έναν διαμετακομιστικό κόμβο και πύλη εισόδου και εξόδου όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Επιπροσθέτως, η οδική σύνδεση του Προβλήτα 6 με την ΠΑΘΕ και με την Εγνατία που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Βέβαια, δεν περιοριζόμαστε -και να κλείσω με αυτό- μόνο στις δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες γίνονται πάντα σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια και με τον Δήμο -έχουμε άριστη συνεργασία και με τον Περιφερειάρχη και με τον Δήμαρχο. Να μιλήσω λίγο και για τις σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες δρομολογούνται στην πόλη. Θα έχω την ευκαιρία την επόμενη εβδομάδα να βρεθώ και στη δυτική και στην ανατολική πύλη της πόλης για να παρουσιάσουμε μαζί με τους υποψήφιους επενδυτές σημαντικά αναπτυξιακά έργα τα οποία ξεκλειδώνουν τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική της Θεσσαλονίκης, έτσι όπως την οραματιζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: