ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Τα fake news καταρρίπτονται σε Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα



Για 6η φορά μέσα σε λίγο παραπάνω από ένα χρόνο, με πρωτοβουλία μιας εμμονικής μειοψηφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητήθηκε στην ολομέλεια χθες «το κράτος δικαίου και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα». Στη συζήτηση συμμετείχαν οι γνωστοί συνάδελφοι, που συστηματικά συκοφαντούν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κάθε ευκαιρία, (Sophie in 't Veld, Γιώργος Κύρτσος, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, κλπ) ενώ την Ελλάδα υπερασπίστηκαν και Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές, για το κράτος Δικαίου σε κάθε Κράτος – Μέλος αποτυπώνονται στην ετήσια Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ανακοινώνεται κάθε Ιούλιο, μετά από ποιοτική αξιολόγηση που διενεργεί η ίδια η Επιτροπή, όπου αναλύονται οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν, απέναντι στις προκλήσεις και στις συμμορφώσεις που εντοπίστηκαν και υποδείχθηκαν στην προηγούμενη αντίστοιχη έκθεση, σε βασικούς τομείς για το κράτος δικαίου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο πλουραλισμός και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

H τελευταία Έκθεση για το Κράτος Δικαίου, του 2023, για την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: 
  • Έχει λάβει περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των μέσων μαζικής επικοινωνίας μέσω νέας νομοθεσίας
  • Έχει κάνει σημαντικά βήματα για την προστασία και την ενίσχυση της θέσης των δημοσιογράφων με τη δημιουργία ομάδας εργασίας συντονισμού (Task force)
  • Υπάρχουν εγγυήσεις με σκοπό τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας των δημοσίων μέσων μαζικής επικοινωνίας
  • Ενώ σε θέματα βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου που θέτει, αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής της διοίκησης της ΕΡΤ, ήδη με τον Ν5062/2023 - «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου» διασφαλίζεται η ανεξαρτησία και αποκλείεται η όποια δυνατότητα πολιτικής επιρροής.
Η επόμενη Έκθεση για το Κράτος Δικαίου, του 2024, είναι αυτή που θα καταγράψει την πραγματική εικόνα της χώρας μας, για άλλη μια χρονιά, εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα εντέχνως σε επίπεδο εντυπώσεων καλλιεργούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: