ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Φίλης: Θέλουμε την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου. Κάθε υπουργός, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια λέει!

Αξιότιμε, κ. υπουργέ, δέκα μήνες η κυβέρνησή σας τι έκανε για να το αναβαθμίσει; Α! ξέχασα... αλλάξατε τον τρόπο επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων. Βαθύτατη τομή!!

O υπουργός Παιδείας μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, τόνισε πολλές φορές, ότι το θέμα είναι να αναβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο. "Δεν γίνεται να εξυπηρετήσουμε ένα δογματισμό, που λέει πως ό,τι είναι καλό είναι καλό και ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό. Αν χαθεί η εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο χάνεται η εμπιστοσύνη στη Δημοκρατία".

"Η εικόνα που έχει ο μέσος Έλληνας είναι μίας διαλυμένης παιδείας; Αδικείται η δημόσια εκπαίδευση και αυτός ένας από τους λόγους που στέλνουν τα παιδιά στο ιδιωτικό. Αποτελεί κοινωνική επιλογή το ιδιωτικό σχολείο. Το φροντιστήριο της γειτονιάς είναι διαφορετική περίπτωση" επεσήμανε ο κ. Φίλης.

"Στη συνάντηση που είχα εγώ με την τρόικα δεν υπήρξε συζήτηση για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ούτε αναφορά" τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας το πρωί στο Mega. Ο κ. Φίλης ανέφερε ότι τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση τον διαπραγματεύεται το υπουργείο Οικονομικών με τους δανειστές και όχι το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Φίλης ερωτηθείς για τη δήλωση του περί "πενταροδεκάρων" επανέλαβε ότι "ήταν ένα σχήμα λόγου". Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν μια οικογένεια επιβαρύνεται σοβαρά είπε: "Όχι σοβαρά…Είναι αναλόγως το εισόδημα του καθενός. Ένας ο οποίος έχει 60-70.000 εισόδημα με 500 και 700 ευρώ το χρόνο δεν είναι σοβαρή επιβάρυνση".*

"Τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων και γενικότερα των εργαζομένων δεν πηγαίνουν στην ιδιωτική εκπαίδευση" τόνισε ο κ. Φίλης προσθέτοντας: "Όποιος θεωρεί ότι τα 700 ευρώ το χρόνο είναι απαγορευτικά για να κρατήσει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα κάνει την επιλογή του ο άνθρωπος".
*Κ. υπουργέ, αυτός που δίνει 7.000 ευρώ το χρόνο για να στείλει το παιδί του στο ιδιωτικό, με το 23% ΦΠΑ θα επιβαρυνθεί με 1610 ευρώ το χρόνο και όχι με 500 και 700 ευρώ που επικαλείσθαι! Αν προσθέσουμε και τα των φροντιστηρίων, ωδείων κ.λ.π., ξεπερνάμε τα 2 χιλιάρικα. Αλήθεια, πού τα βρίσκεις;
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αδειάζοντας» την κυβέρνηση, ζητεί το «πάγωμα» του μέτρου, καθώς αυτό αξιολογείται ως επιβολή έμμεσου φόρου στην εκπαίδευση, κάτι που αντίκειται στους ευρωπαϊκούς κανόνες και δεν υπάρχει κράτος στην γηραιά ήπειρο, που καταβάλει το συγκεκριμένο φόρο στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: