ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Αξιολόγηση με μείωση μισθών θέλουν οι δανειστές

aftodioikisi.gr
Δημόσιο: Τι ζήτησαν από τον Βερναρδάκη
Διαφωνία για μισθούς και αξιολόγηση προέκυψε κατά τη συνάντηση των δανειστών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στη συνάντηση εξετάστηκε το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, αλλά έμειναν εκτός συζήτησης τα ειδικά μισθολόγια (ένστολοι, δικαστικοί κτλ).
Όπως είχε ήδη γράψει η aftodioikisi.gr, οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου έχουν απορρίψει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο επειδή δεν μειώνει τους εισαγωγικούς μισθούς και δεν συνδέεται με την παραγωγικότητα.
Ειδικότερα, στη συζήτηση για το μισθολόγιο στο Δημόσιο τέθηκαν οι εξής αρχές: 
α. να προχωρήσει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου 2016
και β. να συνεχιστεί να εφαρμόζεται η πολιτική για τη μείωση του εργασιακού κόστους.
Οι δανειστές επιμένουν ότι η δομή του μισθολογίου είναι παντελώς στρεβλή και απαιτούν να πριμοδοτηθούν οι θέσεις ευθύνης και τα υψηλότερα βαθμολογικά κλιμάκια με αντίστοιχες μειώσεις για τους νεοεισερχόμενους και τους υπαλλήλους χαμηλών εκπαιδευτικών προσόντων. Η κυβέρνηση από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο αλλά σε βάθος χρόνου να συνεισφέρει στην περαιτέρω μείωση του κόστους του ελληνικού Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, για το θέμα των νεοεισερχόμενων και του εισαγωγικού μισθού κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε πιθανόν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να γλιτώσουν την μείωση εφόσον η ελληνική πλευρά δεχθεί τη μείωση των άλλων μισθών μέσω αξιολόγησης
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι δανειστές επιμένουν ότι εκτός από τους εισαγωγικούς μισθούς αλλαγές πρέπει να υπάρξουν και σε άλλα επίπεδα. Και συγκεκριμένα έχουν στοχοποιήσει τους χαμηλών προσόντων υπαλλήλους, και συγκεκριμένα του ΔΕ και ΥΕ. Ο λόγος είναι ότι θέλουν να δημιουργήσουν υψηλού επιπέδου στελέχη στο δημόσιο και να δίνονται κίνητρα για θέσεις ευθύνης.
Προσωπική διαφορά – Αξιολόγηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πρόταση που παρουσίασε στους θεσμούς η κυβέρνηση προβλέπει τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως είπε στέλεχος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και οι θεσμοί συμφώνησαν ότι δεν χρειάζεται να προκύψουν μειώσεις μισθών. Η ελληνική πρόταση, όμως, θέλει η αξιολόγηση να επηρεάζει μόνο την βαθμολογική-διοικητική εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου και όχι την μισθολογική, όπως ζητούν οι θεσμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: