ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Άργος Ορεστικό: Στην κυκλοφορία η οδός Γιαγκοπούλου παραμονές Χριστουγέννων.

κ. Δήμαρχε, δεν έχουμε καμία επιφύλαξη και κανένα δισταγμό, όταν βλέπουμε κάτι να πηγαίνει καλά να πούμε μπράβο και εύγε! Αλλά και όταν διαπιστώνουμε πως κάτι πάει στραβά, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να συμμετέχουμε στην άσκηση καλόπιστης, γόνιμης και εποικοδομητικής κριτικής, που ως γνωστόν, αποτελεί το οξυγόνο κάθε ατομικής και συλλογικής δράσης.
Ο φίλος, συμπολίτης και συνδημότης σας
Λεωνίδας Οικονομίδης
Η Γιαγκοπούλου. Η ασφαλτόστρωση πραγματοποιήθηκε με μείον βαθμούς!
Ευτύχημα αποτελεί  η ασυνήθιστη για την εποχή καλοκαιρία!
Δεν τολμώ  να  σκεφτώ τι θα γινόταν αν είχαμε χιονοπτώσεις...
Σε κυκλοφορία δόθηκε και μετά από πολλές... περιπέτειες, το τμήμα της οδού Γιαγκοπούλου στο Άργος Ορεστικό μεταξύ των οδών Διοικητηρίου και Κανοπούλου. Έτσι, τερματίστηκε από την περασμένη Κυριακή η μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων.
Οι εργασίες στην οδό Γιαγκοπούλου ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες προκειμένου να τοποθετηθούν τσιμεντένιοι αγωγοί για την αποσυμφόρηση ομβρίων υδάτων, αφού ο συγκεκριμένος δρόμος σε νεροποντές με ακραία καιρικά φαινόμενα μετατρέπονταν σε ορμητικό χείμαρρο πλημμυρίζοντας οικίες και καταστήματα της περιοχής.


Η οδός Πληκαδίτη, από τον περασμένο Μάιο παραμένει κλειστή!

Εκτός από τη συγκεκριμένη οδό, παρόμοιες εργασίες για τον ίδιο λόγο, πραγματοποιούνται και στις οδούς Πληκαδίτη και Τσαούση στην περιοχή της λαϊκής αγοράς, καθώς επίσης και στην οδό 28ης Οκτωβρίου (περιφερειακός, κοντά στο στρατόπεδο)
Η οδός μακεδονομάχου Τσαούση, κλειστή κοντά στα δύο χρόνια!
   
Το έργο έχει προϋπολογισμό 5 εκ. 130 χιλιάδες ευρώ και δεν έχει παραδοθεί στην ώρα του, αφού σημειώθηκαν  για πολλούς και διάφορους λόγους καθυστερήσεις, αναβολές και παρατάσεις. Εξάλλου, ο κανόνας που ισχύει για τα δημόσια έργα στην πατρίδα μας είναι η διαπλοκή, η απαράδεκτη καθυστέρηση στην κατασκευή, η δραματική υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού και οι κακοτεχνίες. Έτσι και αυτό το έργο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, τουλάχιστον όσον αφορά το σκέλος της καθυστέρησης...
Η 28ης Οκτωβρίου με το πολύ άσχημο οδόστρωμα
Πάντως κατά γενική ομολογία, η ταλαιπωρία των πολιτών ήταν και είναι απίστευτη, με το ιστορικό κέντρο της κωμόπολεώς μας να παθαίνει "κυκλοφοριακό έμφραγμα"! Είναι αλήθεια πως οι Αργείτες, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες "οπλίστηκαμε" με αρκετή υπομονή. Για πολλές όμως μέρες η κατάσταση ήταν αφόρητη και η υπομονή των πολιτών εξαντλήθηκε, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται αγανακτισμένοι για το κυκλοφοριακό κομφούζιο!
Τα οχήματα έμπλεκαν στις ακατάλληλες οδούς Κανοπούλου και Μουτιάδου (συνεχώς παρκαρισμένα οχήματα) και στριμώχνονταν στη διασταύρωση με την οδό Γιαγκοπούλου. 
Για του λόγου του αληθές την περασμένη Παρασκευή συνάντησα στην περιοχή των νεκροταφείων τρία αυτοκίνητα επισκεπτών από άλλο νομό, οι οποίοι ερχόμενοι από Γιάννενα μέσω Εγνατίας σκέφτηκαν να περάσουν από την κωμόπολή μας. Ήταν αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι από την άτυχη επιλογή τους να ξαποστάσουν στην κωμόπολή μας. Είχαν "χαθεί" στην κυριολεξία και στην προσπάθειά τους να φύγουν προς την Καστοριά βρέθηκαν στα κοιμητήρια! Εκεί, εκνευρισμένοι και απεγνωσμένοι, με ρώτησαν να μάθουν πώς θα απεγκλωβιστούν από τον αργείτικο "λαβύρινθο" στον οποίο έμπλεξαν. Οι άτυχοι ταξιδιώτες, όπως μου έλεγαν, θα ακούν από εδώ και στο εξής, Άργος Ορεστικό και θα φεύγουν χιλιόμετρα μακριά!
Κ. Δήμαρχε και αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, το μόνο που κατάφερα ήταν να ζητήσω ως δημότης, μία ειλικρινή και τεράστια συγγνώμη για το πρωτοφανές παίδεμα που υπέστησαν, μάλιστα τους συνέστησα να ηρεμήσουν ανάβοντας ένα κεράκι στο διπλανό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών... και φυσικά να τους κατευθύνω ομαλά και με ασφάλεια στην έξοδο προς την πρωτεύουσα του ακριτικού νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: