κ. υπουργέ, μιας και επικαλείστε δημοσκοπήσεις, η κοινή γνώμη είναι υπέρ της αλλαγής πολιτικών προσώπων στο υπουργείο παιδείας.
Εξόχως αντιδημοκρατική χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης την πρακτική που έχει στόχο την «πολιτική αστάθεια» σε μια περίοδο που κρίνονται μεγάλα διακυβεύματα.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά ανέφερε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αριστερή διακυβέρνηση, η οποία επιπλέον κρίνεται για το ήθος της, την σχέση ειλικρίνειας με τον πολίτη, την αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας και τη σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα.
«Δεν παραμυθιάζουμε τους πολίτες με ένα δικό μας succes story. Θέτουμε σαφείς στόχους και μιλάμε για δυνατότητες και όχι για βεβαιότητες», είπε.
Εν όψει αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του έχει όλες τις δυνατότητες να κάνει ανασχηματισμό που κατά την κρίση του θα δημιουργήσει ένα αποτελεσματικότερο κυβερνητικό σχήμα.
Πάντως, διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί κάποια άλλη θέση στο κόμμα, αλλά να παραμείνει στο υπουργείο όπου έχει δρομολογήσει «ένα σημαντικό έργο που αναγνωρίζεται από την κοινή γνώμη». «Διαμορφώσαμε την προοπτική της δημοκρατικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης», σημείωσε και προανήγγειλε την εκπόνηση τριετούς σχεδίου όπου προβλέπεται ένα εισαγωγικό σύστημα, λιγότερο ψυχοφθόρο και κοστοβόρο για τους μαθητές των λυκείων.
Για το χωρισμό εκκλησίας κράτους, ο υπουργός Παιδείας επικαλείται δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 70% των πολιτών φέρεται να είναι υπέρ.
Για τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας ο κ. Φίλης τόνισε ότι πρέπει να «διευκρινιστούν οι εκατέρωθεν ρόλοι» προς όφελος όλων. Αναγνώρισε την «αντίληψη συνεργασίας» του Μακαριότατου, για τον οποίο είπε ότι από τη θέση του στο πηδάλιο Εκκλησίας έχει επιδείξει τη σπουδαία φιλανθρωπική δράση της τα τελευταία χρόνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου