ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ!

Ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου (21/11), γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Από σήμερα μέχρι και αύριο, η Ελλάδα τιμά τις ένοπλες δυνάμεις με εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις.


Ημερήσια Διαταγή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό, 
Σήμερα 21 Νοεμβρίου, ημέρα που εορτάζουμε μια από τις μέγιστες εορτές της Ορθοδοξίας, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου, τιμούμε παράλληλα τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ως ελάχιστη αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς τους στον Ελληνισμό και την Πατρίδα μας. 
Τιμούμε τους αγώνες του ελληνικού έθνους στο διάβα των αιώνων, την υπεράσπιση των υψηλών αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας και κυρίως τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών υψώνοντας το ανάστημα τους σε όλους εκείνους που επιβουλεύτηκαν την ελευθερία της Ελλάδας μας. Ήρωες, που ειδικά σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τους μνημονεύει και αναγνωρίζει έμπρακτα την προσφορά τους στο έθνος και την πατρίδα.
Τιμούμε όμως και τη σημερινή γενιά των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που υπηρετώντας καθημερινά, νύχτα και ημέρα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, στα νησιά μας, τις ελληνικές θάλασσες και στους ουρανούς, αποδεικνύουν σε κάθε περίσταση, πως διαθέτουν εκτός από εξαιρετική εκπαίδευση και πνεύμα γνήσιου πατριωτισμού και αυτοθυσίας. Είναι η γενιά των στελεχών, που έχουν θυσιάσει και θυσιάζουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, στην υπεράσπιση των ιδανικών του έθνους. 
Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,
Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, σας περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και τιμή, γιατί εσείς έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού, που δεν είναι άλλο από την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας. Και σας ευχαριστούμε για αυτό. 
Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αφενός πολλαπλασιαστή διπλωματικής και αμυντικής ισχύος και αφετέρου εκπέμπουν τα μηνύματα που χαρακτηρίζουν το έθνος μας, τα μηνύματα δηλαδή της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αλλά και της αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων. 
Oι Ένοπλες Δυνάμεις μας, επιπλέον του βασικού τους ρόλου, της δύναμης αποτροπής και προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας, συμβάλλουν - μέσω των ευρωπαϊκών και ευρωατλαντικών δομών άμυνας και ασφάλειας - στη διεθνή σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία. 
Έτσι η Ελλάδα κατοχυρώνει την ισχυρή και δυναμική παρουσία της στη διεθνή πολιτική σκηνή, αναδεικνυόμενη σε πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. 
Παράλληλα οι συνεχείς δράσεις σας υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών, έρευνας - διάσωσης, αεροδιακομιδών, καθώς και η συνεισφορά σας σε έργα οδοποιίας, εγγειοβελτιωτικά και αποκατάστασης ζημιών, εξυψώνει το ηθικό του ελληνικού λαού και ενδυναμώνει τους δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες. 
Επιπρόσθετα, η άμεση και καθοριστική αρωγή σας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, έδειξε σε όλους, ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται δίκαια ως φάρος ανθρωπισμού από την παγκόσμια κοινότητα.
Θέλω να γνωρίζετε επίσης, όπως τονίζω κάθε φορά, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία ταλαιπωρεί εσάς και τις οικογένειες σας, προσπαθούμε σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία να επιλύσουμε τα υπαρκτά προβλήματα που σας απασχολούν, πάντα με ορθολογική χρήση των διατιθέμενων πόρων με αξιοκρατία και διαφάνεια. 

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,
Σήμερα η χώρα μας προκαλείται ανερυθρίαστα, όχι μόνο από τους εισβολείς της Κύπρου που αμφισβήτησαν απροκάλυπτα ακόμα και την συνθήκη της Λωζάννης, αλλά και από ανιστόρητες λεκτικές παρεμβάσεις διαφόρων ξένων επισήμων. 
Τα στελέχη μας και τα στρατευμένα παιδιά μας, πιστά στον όρκο που έχουν δώσει, να υπερασπίζονται την πατρίδα, αποτελούν την απάντηση στον οποιοδήποτε επιβουλέα των όσιων και ιερών του έθνους.
Mε πίστη στις αξίες του ελληνισμού, διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες πολίτες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν βασικό παράγοντα της εθνικής ισχύος, πηγή σθένους και υπερηφάνειας για όλους, ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους και υπηρετούν τη χώρα μας, που οργανώνει το παρόν και οικοδομεί το μέλλον της με αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα. 
Εύχομαι, η Παναγία μας και Υπέρμαχος Στρατηγός, να δίνει δύναμη σε εσάς, στις οικογένειες σας και σε όλο το ελληνικό έθνος. 
Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Ζήτω το Έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: