ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον Γιώργο Κασαπίδη για περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Πρόεδρε, κάποιοι φίλοι και συμμαχητές, - "μέλη" του κόμματος- προτίμησαν την ανυπακοή, την αμφισβήτηση, τη διάσπαση και τη ρήξη, μη στηρίζοντας τις επιλογές του κόμματος...

Αλήθεια, αν ο επικεφαλής των διαφωνούντων εκλέγονταν βουλευτής Κοζάνης, θα ήταν σήμερα υποψήφιος περιφερειάρχης; Η κίνησή του αυτή δηλώνει καιροσκοπισμό και αριβισμό, προσβάλλοντας τους χιλιάδες ψηφοφόρους της ακριτικής περιοχής μας!

Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης

Δάσκαλος

Απόσπασματα από την ομιλία του προέδρου του της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ανήμερα των γενεθλίων του κόμματος 

Κοζάνη, 4 Οκτωβρίου 2023

...βρίσκομαι μαζί σας και σε μια μέρα πολύ σημαντική, πολύ συμβολική για τη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, η οποία σήμερα αισίως κλείνει τα 49 της χρόνια. Η παράταξη την οποία ίδρυσε ο Εθνάρχης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, παραμένει η μεγάλη δύναμη ευθύνης και προοπτικής.

Η παράταξη που αναλαμβάνει δύσκολες αποστολές και που οδηγεί τον τόπο με σταθερά και τολμηρά βήματα προς ένα μέλλον πιο αισιόδοξο. Η παράταξη που ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις, να ξεπερνάει δυσκολίες, να κάνει πάντα ειλικρινή αυτοκριτική, να γίνεται καλύτερη, να βελτιώνεται, να διευρύνεται και να συντονίζεται πάντα με τα αιτήματα των καιρών, έτσι ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

...Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον Γιώργο Κασαπίδη για περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας. Δίνουμε αυτή την πολιτική στήριξη στις περιφέρειες όχι μόνο για να δώσουμε μια πολιτική διάσταση σε μια μάχη η οποία εκ των πραγμάτων έχει τέτοια χαρακτηριστικά, αλλά για να καταδείξουμε την πολύ μεγάλη σημασία την οποία αποδίδουμε στα πρόσωπα και στις ομάδες των περιφερειακών ηγεσιών.

Και γιατί το λέω; Θυμάστε όταν βρέθηκα στη Δυτική Μακεδονία -έχω έρθει πολλές φορές- πόσο μεγάλη σημασία έδωσα και όταν παρουσίασα το αναπτυξιακό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία στη σωστή συνεργασία μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και περιφερειακής διοίκησης. Κι αυτό αποκτά μια ξεχωριστή σημασία αν αναλογιστεί κανείς τις μεγάλες προκλήσεις, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας.

...Αυτό το οποίο, λοιπόν, θέλω να σας πω, φίλες και φίλοι, είναι ότι στην υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη και του συνδυασμού του συντονίζονται και οι δικές μας κεντρικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Και γι’ αυτό θα επιμείνω πάρα πολύ και θα ζητήσω από όλα τα στελέχη μας, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να δώσουμε αυτό τον αγώνα μαζί, συντονισμένα, να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές και διαφωνίες αναπόφευκτα προκύπτουν πάντα.

Ξέρετε, εξουσία σημαίνει ευθύνη, εξουσία σημαίνει ότι πολλές φορές παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις οι οποίες ενίοτε μπορεί να ενοχλούν κάποιους. Όταν γίνονται όμως με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, εν τη ευρεία έννοια, αυτές οι αποφάσεις είναι σωστές. Κάτι ξέρουμε και εμείς, γιατί και εμείς σε κεντρικό επίπεδο συγκρουστήκαμε με πολλές κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες, και κερδίσαμε. Και το ίδιο θα γίνει και εδώ, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Τελειώνοντας, γιατί ο λόγος σήμερα ανήκει στον Γιώργο Κασαπίδη και στο συνδυασμό του, ήθελα να σας πω απλά ότι τον Γιώργο τον γνωρίζω πολλά χρόνια, 20 χρόνια σχεδόν από τότε που μπήκαμε μαζί στην Βουλή το 2004. Και τιμώ το γεγονός ότι πολύ πιο συνειδητά εγκατέλειψε την κεντρική πολιτική σκηνή για να υπηρετήσει τον τόπο του, έναν τόπο τον οποίο αγαπά βαθιά, στον οποίο πιστεύει και τον οποίο θέλω να του δώσετε τη δυνατότητα να συνεχίσει να υπηρετεί, εκλέγοντάς τον και πάλι περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Γιώργο, καλή επιτυχία, καλή δύναμη. Αν κρίνω από αυτή τη συγκέντρωση εδώ, είναι μεγαλύτερη και από την προεκλογική συγκέντρωση που κάναμε εμείς. Κάτι καλό θα συμβεί λοιπόν.

Πάμε, λοιπόν, δυνατά από την πρώτη Κυριακή να εκλέξουμε τον Γιώργο περιφερειάρχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: