ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

217.267 σχολικά γεύματα σε 1.658 δημοτικά σχολεία της χώρας καθημερινά

Ερίτιμη, κυρία υπουργέ, καυχιέστε για ένα πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που όχι μόνο δεν αισθανθήκατε την ανάγκη ως κυβέρνηση να το αξιολογήσετε, παρά τη σπουδή σας για έτερες αξιολογήσεις (!!!), αλλά το επεκτείνατε κιόλας, έτσι ώστε, βάζοντας "στο ζύγι" τη δική σας κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη, να υπερτερεί των προηγούμενων, αγνοώντας ίσως και αδιαφορώντας για τη σπατάλη, η οποία συντελείται, από την κατάληξη των γευμάτων...
Βρείτε τον τρόπο να βοηθήσετε και να ενισχύσετε ουσιαστικά τους μαθητές και τις μαθήτριες, που έχουν πραγματικές ανάγκες. 
Με εξαιρετική τιμή
Λεωνίδας Οικονομίδης
Δάσκαλος


Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, υλοποιείται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων το οποίο ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου 2023, όπως απάντησε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θεανώς Φωτίου.
  • Σε σύγκριση με την σχολική χρονιά 2018 - 2019 που κυβέρνηση ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει 5 Νοεμβρίου και συμμετείχαν 1.058 σχολικές μονάδες, ενώ διανεμήθηκαν 153.244 σχολικά γεύματα, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που συμμετείχαν 1.629 δημοτικά σχολεία της χώρας και φέτος αυξήθηκαν στα 1.658, τα περισσότερα που έχουν συμμετάσχει ποτέ, διανέμοντας καθημερινά 217.267 γεύματα.
  • Από το 2020 έχουν αυξηθεί, κατά 39% ο προϋπολογισμός του προγράμματος, κατά 35,34% ο αριθμός των σχολικών μονάδων και κατά 17,5% ο αριθμός γευμάτων.
Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ σε 1.658 σχολικές μονάδες, σε 134 Δήμους της Χώρας και αφορά την σίτιση έως και 217.267 μαθητών σε καθημερινή βάση ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την τρέχουσα σχολική χρονιά ανέρχεται σε 102.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: