ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Χρυσά εφάπαξ για τους "ημέτερους" της Βουλής

Αξιότιμε, κ. πρωθυπουργέ, γιατί για αυτούς δεν ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο;

Με 63 μισθούς μπόνους θα φεύγουν οι υπάλληλοι της Βουλής, πολύ πάνω από το πλαφόν που ισχύει στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, μετά το “ψαλίδι” που αποφασίστηκε οι υπάλληλοι της Βουλής θα παίρνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους 1,8 μισθούς ανά έτος υπηρεσίας έναντι 2,5 μισθών ανά έτος υπηρεσίας που παίρνουν μέχρι τώρα.

Δηλαδή, μετά τη μείωση του εφάπαξ ένας υπάλληλος που θα συνταξιοδοτηθεί με 35ετία, θα πάρει 63 μισθούς ως εφάπαξ από 87,5 μισθούς που έπαιρνε πριν από τη μείωση.

Αν λάβει κανείς υπόψη ίσως τη χαμηλότερη μηνιαία αμοιβή (για παράδειγμα 1.300 ευρώ), οι 63 μισθοί σημαίνουν ότι το κατώτατο ύψος του νέου εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ από 113.500€ που θα “έβγαζαν” ως εφάπαξ οι 87,5 μισθοί!

Το ποσό αυτό φυσικά ανεβαίνει για υπαλλήλους με υψηλότερες αποδοχές και ξεπερνά τις 100.000€ τη στιγμή που για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει το πλαφόν των 40.000€. 

Ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής ανέρχεται στον υπερβολικό αριθμό των 1.993 (μόνιμοι και έκτακτοι) και οι περισσότεροι από αυτούς είναι διορισμένοι με τις πλέον αναξιοκρατικές διαδικασίες, αφού αποτελούν προσωπικές επιλογές των "πατέρων του έθνους"

Μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας εικοσαετίας δείχνει πως μία θέση στη Βουλή είναι ίσως ο καλύτερος ρουσφετολογικός διορισμός, κάτι που αποδεικνύεται από τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων της. Το 1993 οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν υπερέβαιναν τους 700, αλλά ο αριθμός τους άρχισε να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Ειδικότερα, κατά την 1.1.2014 στη Βουλή υπηρετούσαν 591 μόνιμοι υπάλληλοι, 605 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, 72 ειδικοί φρουροί και 125 μετακλητοί υπάλληλοι. Υπηρετούσαν, επίσης, και 590 επιστημονικοί συνεργάτες

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός της Γερμανίας όπου υπηρετούν στη Βουλή 2.700 άτομα η Ελληνική Βουλή έχει πολύ περισσότερους υπαλλήλους από τη Γερμανία ή την Ιταλία που έχουν διπλάσιο αριθμό βουλευτών.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το παράδειγμα της Πορτογαλίας όπου για 230 βουλευτές υπάρχουν 360 υπάλληλοι, ενώ στην Ελλάδα με τους 300 βουλευτές φαίνεται ότι χρειάζονται περίπου 6 υπάλληλοι ανά βουλευτή.

Συγκριτικά με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, η ελληνική Βουλή έχει το ρεκόρ σε αριθμό υπαλλήλων. Η μόνη χώρα που απασχολεί περισσότερους υπαλλήλους στο κοινοβούλιό της είναι η Γερμανία. Στην Μπούντεστανγκ εργάζονται 2.700 άτομα, αλλά η διαφορά είναι ότι το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο έχει 631 βουλευτές.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: