ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Περί χορηγιών ο λόγος.


Έχουμε δει και έχουμε δει ευτράπελες καταστάσεις, αλλά εδώ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο οι κυβερνώντες. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου παιδείας, με το οποίο το υπουργείο ανακοινώνει ότι "αδυνατεί να καλύψει τις δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε διεθνείς ή βαλκανικές ολυμπιάδες λόγω περικοπών συνεπεία δημοσιονομικής συγκυρίας". 
Μέχρι εδώ όλα καλά και κανείς μας δεν μπορεί να εκφράσει κάποια κατηγορία για το συντάκτη του εγγράφου. Ο Γενικός Γραμματέας όμως, στην τελευταία παράγραφο του εγγράφου προτρέπει τους επιστημονικούς φορείς να αναζητήσουν χορηγίες! Αν είναι δυνατόν! Τέτοιου είδους προτροπές δεν θυμάμαι στο παρελθόν να έχουν διατυπωθεί από πολιτικά ή υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου μας. Είναι δυνατόν σε ένα υπουργείο που προΐσταται πολιτικά ένας θεωρητικός μαρξιστής να ζητά χορηγίες - που οδηγούν ενδεχομένως σε εξαρτήσεις και διαπλοκή - για την υλοποίηση διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων; 
Τελικά, με παρέμβαση του κ. Μπαλτά, το υπουργείο αποφάσισε να πάρει "πίσω" την απόφαση και από ότι φαίνεται θα καλύψει τις δαπάνες για τη συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες.
Τώρα, αξιότιμε, κ. Μπαλτά, πώς βρέθηκαν τα χρήματα ενώ τρεις μέρες πριν δεν υπήρχαν, είναι  ένα ακόμη ερώτημα που χρήζει απάντησης.  Το σίγουρο είναι ότι αποτελεί τουλάχιστον,  ένδειξη για να μην πω απόδειξη, προχειρότητας και έλλειψης προγραμματισμού και σχεδιασμού  του υπουργείου.
Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας τονίζεται ότι η επιστολή του Γενικού Γραμματέα προς τις επιστημονικές ενώσεις είχε τη μορφή σύστασης!! 
Ας μας συστηθεί, λοιπόν, το υπουργείο ως προς τις πεποιθήσεις του:  Είναι υπέρ ή κατά των χορηγιών - εξαρτήσεων;
Με εξαιρετική τιμή
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: