ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

100εκ. ΛΕΝΕ ότι θα κοστίσει το Ψευτο-Δημοψήφισμα. Εγώ ΛΕΩ(ΝΙΔΑΣ), ότι δεν θα πληρωθεί κανείς!

30 χρόνια υπηρετώ τη δημόσια εκπαίδευση και πρώτη φορά δεν πήρα το μισθό μου, αφού δεν πρόλαβα τις τράπεζες και τα άδεια ΑΤΜ...
Ε, ρε, ΚΑΤΑΝΤΙΑ!
 ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, μας δίνουν την αίσθηση ότι θέλουν να απαλλαγούν και να ξαλαφρώσουν...


Στις κάλπες θα πάνε οι πολίτες την Κυριακή 5 Ιουλίου προκειμένου να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι» για το δημοψήφισμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Προβλέπεται να ακολουθηθεί διαδικασία όμοια με αυτή την εκλογών. Δηλαδή θα στηθούν κάλπες και οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.
Τα ψηφοδέλτια θα είναι
α) ΝΑΙ
β) ΟΧΙ και
γ) Λευκό
Η ψηφοφορία αρχίζει στις 7.00 και ολοκληρώνεται στις 19.00 της ίδιας ημέρας.
Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, στο μεν πρώτο είδος δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα θα πρέπει η συμμετοχή των ψηφοφόρων να είναι στο 40%, ενώ για το δεύτερο το λεγόμενο «νομοθετικό» θα πρέπει στην κάλπη να προσέλθει το 50% του εκλογικού σώματος.
Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα κοστίσει η διαδικασία του δημοψηφίσματος, υπενθυμίζεται πως το πλαίσιο του τρόπου προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία περιγράφεται από τις παραγράφους 3 και 4 του Συντάγματος οι οποίες εξειδικεύτηκαν από το νόμο 4023/2011 («Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με την διενέργεια δημοψηφίσματος») που ψήφισε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2011.
Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που συνόδευε εκείνο το νομοσχέδιο, το κόστος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εκτιμάται στα 110.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: