ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Με οπλίτες θα καλύψουν τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία

θα αποκτούν και μόρια για μελλοντικό διορισμό; 

 esos.gr  
Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων για να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς και να “επιστρατευτεί” ο στρατός στη μεταφορά μαθητών, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.
Ηδη τα δύο θέματα συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Παιδείας Αρ. Μπαλτά και Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο υπουργοί ήδη συμφώνησαν να ζητήσουν άμεσα από τις υπηρεσίες των δύο υπουργείων:
Α. Τα στοιχεία των οπλιτών με ειδικότητες που μπορούν να διδάξουν σε σχολεία
Β. Σε ποιες περιοχές υπηρετούν οι οπολίτες με ειδικότητες εκπαιδευτικών
Γ. Στοιχεία με κενά εκπαιδευτικών ανά Νομό
Δ. Στοιχεία για τη δυνατότητα μετάθεσης οπλιτών από περιοχή σε περιοχή.
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν επίσης εάν υλοποιηθεί το σχέδιο να καταθέσουν, προς ψήφιση, στη Βουλή, ρύθμιση για την αναγνώριση της προυπηρεσίας των οπλιτών που θα διδάξουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω ΕΣΠΑ, το υπουργείο Παιδείας δεν φαίνεται να εξασφαλίζει πάνω από 10.000 θέσεις εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος, ενώ όπως δήλωσε στο esos ο Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννης εκτιμάται ότι μόνο για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία τα κενά θα είναι περίπου 15.000.
Σχέδιο Διάταξης για τους πτυχιούχους Ιατρικών Σχολών που θα καταταγούν στο στρατό

Το Σχέδιο Νόμου «Ρύθμιση Θεμάτων Μεταθέσεων Οπλιτών και Άλλες Διατάξεις περί Μέριμνας Προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας»,   περιέχει σχέδιο διάταξης (Άρθρο 08), για την αναγνώριση χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης για τους οπλίτες πτυχιούχοι ιατρικής. Το Σχέδιο Διάταξης έχει ως εξής:
1. Οπλίτες πτυχιούχοι ιατρικής μπορούν να υπηρετούν σε αγροτικά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία Κέντρων Υγείας. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες του Υπουργείου Υγείας και τις δυνατότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
2. Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης στις υπηρεσίες και στους φορείς της παραγράφου 1, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας, ο πτυχιούχος ιατρικής παραμένει εφόσον το επιθυμεί στο αγροτικό ιατρείο ή το περιφερειακό ιατρείο Κέντρου Υγείας που υπηρέτησε ως οπλίτης έως την συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου υπηρεσίας υπαίθρου.
3. Για τους οπλίτες ιατρούς, που έχουν καταταγεί μετά την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας, το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής τους υποχρέωσης λογίζεται ως ιατρική προϋπηρεσία για το διορισμό αυτών στο Ε.Σ.Υ., σύμφωνα με τις διατυπώσεις του άρθρου 27 παραγράφου 4 του ν. 1397/1983, εφόσον υπηρετούν σε αγροτικά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία Κέντρων Υγείας.
4. Οι οπλίτες ιατροί των παραγράφων 1 και 3, δικαιούνται πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόσθετης αμοιβής ίσης με αυτής που ορίζεται κάθε φορά για τα καθήκοντά τους από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο και την καταβάλει από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του πιστώσεις.
5. Με απόφαση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων καθορίζεται η διοικητική υπαγωγή των οπλιτών των παραγράφων 1 και 3 του παρόντος άρθρου, ο αριθμός τους ανά ΕΣΣΟ, και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: