ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ξέρουν αυτοί! «Βλέποντας και κάνοντας...»!

Θ.Οικονομόπουλος 
iefimerida
Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάθε απόπειρα πρόβλεψης με βάση την λογική, συνιστά μάταιο κόπο.Έχει αποδειχθεί τους τελευταίους 15 μήνες, ότι άλλα λένε και άλλα εννοούν. Ότι το “δημιουργικό ψέμα”, μπορεί να παρουσιασθεί ως “ασαφής αλήθεια”. Ποτέ δεν ξέρεις αν και σε ποιο βαθμό μπλοφάρουν, αν αυτό που παρουσιάζουν ως “σχέδιο” είναι προϊόν προβληματισμού, σκέψης και εξέτασης όλων των παραμέτρων του προβλήματος προς λύση, κάτι το επεξεργασμένο, ή απλώς μια... επικοινωνιακή
επινόηση της στιγμής - και “βλέποντας και κάνοντας”...
Η “διαπραγμάτευση” Βαρουφάκη ξέρουμε πλέον, αφού την πληρώσαμε πανάκριβα, ότι ήταν ένας ομιχλώδης ερασιτεχνισμός, η χώρα “βγήκε στον πηγαιμό...” όχι για να φθάσει κάπου... γενικώς και αορίστως, έστω, αλλά για να παίξει και να μετρηθεί με τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες! Να κάνει η “πρώτη φορά αριστερά...” το επαναστατικό, ανατρεπτικό “κομμάτι” της. Το “δημοψήφισμα” του περασμένου καλοκαιριού, εντασσόταν στην ίδια “λογική”-ένα διαστροφικό πρελούδιο της μεγάλης κωλοτούμπας, όχι γιατί ο Τσίπρας κατάλαβε που μας πήγαινε και αποφάσισε να έρθει στα συγκαλά του, αλλά απλά για να στρώσει το επικοινωνιακό χαλί για να κερδίσει τις πρόωρες εκλογές που μεθόδευε (και διέψευδε μέσα στην Βουλή!), να ανανεώσει την ήδη πολύ φρέσκια “εντολή” του λαού, να... μηδενίσει το κοντέρ και... “βλέποντας και κάνοντας”!
Τώρα ξαναβρισκόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Αφού ξεκινήσαμε από πολύ χειρότερη θέση και φορτωμένοι με κάμποσα δισ στις πλάτες, λόγω της “διαπραγμάτευσης” του περασμένου χρόνου που ανοήτως επαναλήφθηκε και φέτος, τρενάρουμε την λήψη μέτρων για τα οποία... έχει συμφωνήσει με το μνημόνιο του ο κ. Τσίπρας. Αποτέλεσμα: αν τα είχαμε πάρει όταν τα συμφώνησε, από τον περασμένο Οκτώβριο, θα μας κόστιζαν 3,6 δις. Με την “διαπραγμάτευση” τα... σκαρφαλώσαμε στα 5,4 δισ, στυλώσαμε τα πόδια “έξαλλοι” για την αναλγησία των δανειστών, και σήμερα καλούμεθα ή να εγκρίνουμε μέτρα ύψους 9 δισ (για να' χουν το κεφάλι τους ήσυχο οι δανειστές, μαθημένοι πλέον από τις κυβερνητικές ανακολουθίες...), ή... φτου κι' από την αρχή- ηρωικές “αντιστάσεις”, δημοψηφίσματα, εκλογές και...ότι κάτσει!
Ο κ. Δραγασάκης λέει ότι αν δεν κλείσει η αξιολόγηση με λήψη των μέτρων που αποφασίσθηκαν πέρσι (δεν λέει, όμως, ότι πέρσι κόστιζαν 3,6 δισ, φέτος κοστίζουν 5,4 δισ, στο... καλό σενάριο!), θα υπάρξει “πολιτικό πρόβλημα”. Για την κυβέρνηση. Η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Γεροβασίλη, έσπευσε να τον... ψιλοδιαψεύσει, ισχυριζόμενη ότι αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά θα είναι οικονομικό. Για την χώρα. Ποιος έχει δίκιο; Μα... και οι δυο! Ο καθένας με τον ρόλο που έχει αναλάβει να παίξει! Να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και αγωνίας, τόσο στην κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και στην κοινωνία. 
Δείτε το “παιγνίδι”: ο Δραγασάκης λέει ( στους βουλευτές που δυστροπούν αλλά και στο κόμμα), “να κλείσουμε τώρα, με μέτρα 5,4 δισ, για να γλυτώσουμε τα πρόσθετα... προκαταβολικά των επιπλέον 3,4 δισ, αλλιώς θα πέσουμε και θα πάμε σ' εκλογές- αυτό θέλετε;” Η Γεροβασίλη, λέει (στην κοινωνία πρωτίστως...), “να κλείσουμε στα 5,4 δισ μέτρα, γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε, θα καούμε που έχει πει και ο Τσακαλώτος, και η κατάληξη θα είναι πολύ πιο εφιαλτική απ' όσο θα είναι με τα μέτρα...”! 
Για τα πρόσθετα μέτρα-καβάντζα των 3,4 δισ, επιμένει το ΔΝΤ, για να συνεχίσει να μετέχει στο πρόγραμμα -και να απαιτεί την όποια “ρύθμιση” του χρέους. Οι Ευρωπαίοι δανειστές μας (να θυμίσουμε ότι θα υπογραφούν δυο συμφωνίες αξιολόγησης, μια με το ΔΝΤ και μια με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς-και μετά οι δυο πλευρές θα... τις ομογενοποιήσουν), που δεν θέλουν να τους σκάσει στα χέρια ,από ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία μια βόμβα, εν όψει του κρίσιμου βρετανικού δημοψηφίσματος για ενδεχόμενο brexit, το πιθανότερο είναι να ασκήσουν κάποια λογική επιρροή στο ΔΝΤ, να μην επιμείνει στην... προ- έγκριση των “καλού-κακού” πρόσθετων 3,4 δισ στα.. πρόσθετα μέτρα. Ας δεχθεί τώρα τα 5,4, και μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, εδώ είμαστε πάλι... Εξ ου και τα τηλεφωνήματα Τσίπρα στην Μέρκελ. 
Υποθέτει βασίμως η κυβέρνηση, ότι τελικά θα επιτευχθεί ο συγκεκριμένος “συμβιβασμός”. Και η έκθεση της eurostat (που αναγνωρίζει “επιτυχίες” της κυβέρνησης στο πλεόνασμα...), εξυπηρετεί ακριβώς αυτή την προοπτική. Γι' αυτό και δεν δείχνει να πολυσκοτίζεται (προς το παρόν) με τα μέτρα-καβάντζα, το παίζει “αδιαπραγμάτευτη” στο συγκεκριμένο (προς το παρόν), και με τις αντίθετες αλλά κατευθυνόμενες στον ίδιο στόχο δηλώσεις Δραγασάκη- Γεροβασίλη, προσπαθεί να περάσουν στην Βουλή τα μέτρα των 5,4 δισ. 
Να ξεπεράσει η κυβέρνηση και τούτο τον σκόπελο, να κερδίσει λίγο χρόνο, και μετά... “βλέποντας και κάνοντας”!

Δεν υπάρχουν σχόλια: