ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Τα κριτήρια που επιλέχτηκαν τα σχολεία για τα σχολικά γεύματα


Το εν λόγω πρόγραμμα θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσω των Δήμων της χώρας, που γνωρίζουν τις ανάγκες των δημοτών τους καλύτερα από τον καθένα... 
κ. υπουργέ, τα γεύματα να δίνονται σε μαθητές/μαθήτριες που πραγματικά έχουν ανάγκη και βέβαια, το υπουργείο οφείλει να πραγματοποιήσει έρευνα για το αν οι δικαιούχοι μαθητές/μαθήτριες αξιοποιούν το δωρεάν γεύμα και δεν καταλήγει σε κάδους απορριμμάτων ή σε οικιακά ζώα! Απαιτείται, λοιπόν, εξορθολογισμός και καλύτερη διαχείριση των πόρων με ποιοτικότερα γεύματα, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε κατάχρηση.
Όσον αφορά την υποδομή που πρέπει να διαθέτουν τα σχολεία για να μπορούν να υποστηρίξουν το πρόγραμμα, ούτε λόγος!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Τα κριτήρια με τα οποία επιλέχτηκαν οι Δήμοι οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σίτισης μαθητών, σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θ. Φωτίου, ήταν τα εξής:

  1.  Δήμοι με πληθυσμό άνω των 17.000 κατοίκων,
  2. Δήμοι με ποσοστό συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» άνω του 5%
  3. Δήμοι με ποσοστό ανεργίας στον πληθυσμό άνω του 7%
  4. Κάλυψη των σχολικών μονάδων των Δήμων που συμμετείχαν κατά την πιλοτική φάση του Προγράμματος.
Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εργασίας όρισε κριτήρια και για την επιλογή των σχολικών μονάδων των συγκεκριμένων Δήμων.
Αυτά ήταν:
  • σχολικές μονάδες που στεγάζονται σε γειτονιές που παρουσιάζουν σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα,
  • σχολικές μονάδες που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό μαθητών που ζουν σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο φτώχειας,
  • σχολικές μονάδες που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό μαθητών που ζουν σε συνθήκες σοβαρής υλικής αποστέρησης, συμπεριλαμβανομένων μαθητών Ρομά, μεταναστών και προσφύγων.
Στη βάση αυτών των κριτηρίων, ζητήθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η συνδρομή του, προκειμένου να υποδείξει στο υπουργείο Εργασίας τις σχολικές μονάδες, ανά Δήμο, που έκριναν σκόπιμο να προταθούν κατά την υλοποίηση του Προγράμματος, πράγμα το οποίο και έγινε.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την κ. Φωτίου, το 2019 αναμένεται να ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του προγράμματος, για την κάλυψη τουλάχιστον πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: